Heijastimet

Heijastimet

Heijastimet

Ikioma heijastin on heijastintarra, joka voidaan kiinnittää ulkovaatteisiin ja esineisiin. Heijastimen kääntöpuolella olevan liiman ansiosta heijastimet voi kiinnittää helposti ja kätevästi erilaisille pinnoille. Heijastimet ovat pehmeitä ja soveltuvat siksi kiinnitettäväksi kaikenlaisiin vaatteisiin ja liikutettaviin varusteisiin.

Heijastimien kalvo täyttää standardin EN13356 vaatimukset (EU-standardi henkilökohtaiseen käyttöön tarkoitetuille heijastimille). Kuitenkin heijastinarkin kaikkein pienimmät heijastimet ovat liian pieniä käytettäväksi itsenäisenä suojatuotteena. Niitä voi käyttää suurten heijastimien lisäkoristeena.  Käytä luovuuttasi ja koristele ulkovaatteet, reput, laukut, kengät jne. näillä hienoilla merkeillä.

Heijastimet vähentävät onnettomuuden vaaraa pimeällä tiellä jopa 85 %. Heijastinta käyttävä nähdään jopa 140 metrin etäisyydeltä. Ilman heijastinta kulkeva henkilö havaitaan vasta noin 25-30 metrin etäisyydeltä (Lähde: Trygg trafikk).

Muista, että naarmut ja lika heijastimen pinnalla heikentävät sen heijastuskykyä. Suosittelemmekin, että vaihdat heijastimet säännöllisin väliajoin.

Näy liikenteessä – käytä heijastinta – kaikki varusteet voi merkitä