Ilmainen kuljetus - Tyytyväiset asiakkaat - 100 % Tyytyväisyystakuu
Blogi0
KotiBlogiHienoja heijastimia lapsille: Näin käytät niitä oikein ja fiksusti

Hienoja heijastimia lapsille: Näin käytät niitä oikein ja fiksusti

HeijastimetJoitakin vuosia sitten heijastimet olivat lähes synonyymi eri yritysten tylsille mainostuotteille, minkä ei voinut sanoa tekevän niistä suosittuja lasten ja nuorten keskuudessa. Näin ei ole onneksi enää, sillä tänä päivänä heijastimiin on saatavissa monia hienoja designeja, joita lapset todella haluavatkin käyttää.

Heijastimen käyttäminen liikkuessa ulkona kävellen on ehkä halvin saatavilla oleva henkivakuutus. Heijastimen käyttö vähentää nimittäin onnettomuuteen joutumisen riskiä 85 prosentilla. Kuitenkin monet tutkimukset osoittavat, että suurin osa ihmisistä ei käytä heijastimia tarpeeksi ja vain yksi neljästä sanoo muistavansa aina käyttää heijastinta illan pimeydessä.

Eräs heijastimiin liittyvä haaste on juuri se, että ne ovat niin helppoja unohtaa lähtiessä kiireessä ulos ovesta. Narulla taskusta tai repusta roikkuvat heijastimet voivat myös nopeasti hävitä jäädessään kiinni johonkin tai yksinkertaisesti vain tippuessaan.

Ratkaisu tähän ongelmaan on itsekiinnittyvät heijastimet, jotka pysyvät hyvin kiinni erilaisilla pinnoilla, ja jotka voi kiinnittää lähes mihin tahansa. Ikioma Nimilapulla on saatavilla itsekiinnittyviä heijastimia eri designeissa, ja ne voi kiinnittää vaatteisiin, saappaisiin, koulureppuihin ja muihin varusteisiin. Erityisen hienoa näissä heijastimissa on se, että ne on valmistettu joustavasta materiaalista, jolloin ne soveltuvat mainiosti vaatteisiin ja muihin pehmeämpiin ja liikkuvampiin varusteisiin.

Eräs itsekiinnittyvien heijastimien käytön (mielellään yhdessä muun tyyppisten heijastimien kanssa) eduista on, että ne ovat aina mukana kun lapset menevät ulos. Heidän ei sen takia tarvitse muistaa ottaa heijastimia esille tai kiinnittää niitä silloin kun ilta alkaa pimentyä.

Mihin heijastimet tulee kiinnittää?

heijastin

Heijastimien oikea sijainti on tärkeä, mutta se vaihtelee hiukan sen mukaan, missä liikut. Taajamaolosuhteissa on esimerkiksi erityisen tärkeää asettaa heijastimet matalalle, koska autoilijat ajavat käyttäen lähivaloja. Lähivalot valaisevat matalammalle kuin kaukovalot, ja sen takia ne osuvat jalankulkijan vartalon alaosaan. Jos sen sijaan liikut paljon alueilla, joilla autoilijat käyttävät kaukovaloja, on tärkeää että heijastimesi on asetettu hiukan korkeammalle.

Yleissääntö on kuitenkin, että aikuisten ja isompien lasten tulee asettaa heijastimet vyötäröstä alaspäin, kun taas pikkulasten heijastimien tulee olla vyötärön ja kaulan välisellä alueella.

Heijastimet näkyvät parhaiten, kun ne ovat liikkeessä. Siksi onkin hyvä kiinnittää ne esimerkiksi käsiin ja jalkoihin. Itsekiinnittyvät heijastimemme ovatkin tällöin mainioita, sillä ne voi kiinnittää lasten saappaisiin, hanskoihin ja takinhihoihin. Muista asettaa heijastintarrat sekä eteen että taakse, niin että ne näkyvät hyvin molemmilta puolilta.

Itsekiinnittyviä heijastimia voi myös käyttää varusteissa, kuten koulurepuissa, kuntosalikasseissa, pyöräilykypärissä, koiran talutushihnoissa, laukuissa, polkupyörissä, potkulaudoissa ja lastenvaunuissa. Muista kiinnittää heijastimet kaikkiin lasten vaatteisiin, kuten talvihaalareihin, sadevaatteisiin ja pipoihin. Itsekiinnittyvät heijastimet pysyvät kiinni todella hyvin, ja niitä voikin kätevästi käyttää pienten repeämien ja reikien peittämiseen esimerkiksi untuvatakissa.

heijastin

Hienot itsekiinnittyvät heijastimet eri designeissa

Jotta lapsista olisi mukavaa käyttää heijastimia, Ikioma Nimilappu tarjoaa useita hauskoja ja suosittuja designeja. Emojit hauskoine kasvokuvineen ovat aina suosittuja. Meillä on myös tarjolla neutraaleja heijastintarroja, joiden muotoina ovat viivat, ympyrät, raksit ja tähdet.

Kaikki heijastimet eivät toimi yhtä hyvin, joten ole tarkka, että valitset korkealaatuiset heijastimet. Itsekiinnittyvät heijastimemme täyttävät standardin EN13356 vaatimukset, joka on EU-standardi henkilökohtaiseen käyttöön tarkoitetuille heijastimille.

Kaikki Ikioma Nimilapun heijastimet tulevat 12-15 heijastintarran seteissä. On kuitenkin tärkeää huomioida, että pienimmät kuviomme ovat liian pieniä käytettäväksi itsenäisinä heijastimina, ja niitä tulee käyttää yhdessä suurempien heijastintarrojen kanssa. Muista: Mitä enemmän heijastimia, sitä parempi!

Huomioi, että heijastimien heijastuskyky heikkenee

Ajan mittaan heijastimet saavat käytössä naarmuja pinnalleen, jolloin ne menettävät heijastuskykyään. Siksi on tärkeää vaihtaa ne säännöllisin väliajoin. Monissa talvi- ja sadevaatteissa on valmiiksi kiinnitetyt heijastimet, mutta ne kuluvat usein nopeasti toistuvien pesujen ja kovan käytön takia. Kyseisten heijastimien laatu voi myös olla vaihteleva, sillä jotkin niistä menevät rikki vain yhden konepesun jälkeen. Siksi voikin olla fiksua kiinnittää lisäksi joitakin itsekiinnittyviä heijastintarroja lasten ulkovaatteisiin.

Tarkistaaksesi onko aika vaihtaa heijastimet, voit ottaa ne mukaasi pimeään huoneeseen ja valaista niitä taskulampulla.

Kuinka näkyväksi heijastin oikeastaan tekee sinut?

Heijastimet

Heijastin pelastaa henkiä. Kaikki jotka ovat käyneet autokoulun ovat nähneet kuvia siitä, kuinka elintärkeää heijastinten käyttö on, jos kävelee liikennöidyn tien varrella pimeässä. Sillä ei ole merkitystä kuinka hyvin jalankulkijana näet itse vastaantulevat autot – koska ilman heijastinta olet lähes näkymätön autoilijalle niin kauan, kunnes se on jo liian myöhäistä. Erityisen hankalaa kuljettajalle on nähdä sinut vastaantulevan liikenteen valoissa.

Jos kävelet ilman heijastinta 50 km/h:n nopeusrajoitusalueella, kuljettajalla on vain kaksi sekuntia aikaa nähdä sinut. Jos käytät heijastinta, kuljettajalla on kymmenen sekuntia käytettävissään. Hyvän heijastimen kanssa olet näkyvä 140-400 metrin päähän, mutta ilman heijastinta kuljettaja näkee sinut vasta 25-30 metrin etäisyydeltä.

Monille heijastimen käyttö pimeällä on kenties itsestäänselvyys, mutta muista että näkyvyys tulee myös paljon huonommaksi hämärässä, sumussa ja usvassa.

Monet luulevat myös olevansa paremmin näkyviä kulkiessaan alueilla, joissa on katuvalaistus tai paljon ikkunoista tulevaa valoa. Tämä on kuitenkin väärä olettamus, sillä kyseinen valo varastaa kuljettajan huomion ja tekee sinut vähemmän näkyväksi. Kävelytie antaa myös väärää turvallisuudentunnetta monelle, sillä suurin osa jalankulkijaonnettomuuksista tapahtuu taajamissa kävelijöiden ylittäessä katua.

Opeta lapset käyttämään heijastimia oikein

Heijastimet

Ennen kuin lähetät lapsesi liikennöidyille alueille, on hyvä antaa heille perustiedot heijastimien toiminnasta. Jos annat heidän valaista heijastimia taskulapulla pimeässä, he saavat paremman käsityksen siitä, miksi heijastinten käyttö on välttämätöntä.

Vaikka heijastimet auttavat meitä tulemaan näkyvämmiksi liikenteessä, ne eivät kuitenkaan suojele meitä huolimattomilta autoilijoilta. Siksi on myös tärkeää opettaa lapset ymmärtämään tämä asia ja saada heidät oppimaan liikkumaan liikenteessä turvallisesti.

Huolehdi myös siitä, että vanhimmat lapset käyttävät heijastimia. Tutkimukset nimittäin osoittavat, että nuoret ovat usein huolimattomia liikenteessä ja ovat monesti vaarassa tulla auton yliajamiksi. Tähän voi olla syynä myös se, että he kävelevät usein ulkona kuunnellen kovaa musiikkia tai katsoen puhelintaan. Nuoret viettävät myös useammin aikaansa myöhään ulkona kuin mitä pienemmät lapset tekevät. Neutraalit itsekiinnittyvät heijastimemme voi kiinnittää huomaamattomasti nuoren ulkovaatteisiin, esimerkiksi hihansuihin, kenkien takaosaan ja takin alaosaan niin edessä kuin takana.

Tutkimukset onneksi osoittavat, että vanhemmat ovat hyviä huolehtimaan, että heidän lapsensa käyttävät heijastimia, vaikka he eivät käyttäisi niitä itse. Mutta ajatteletko koskaan, minkälainen esikuva olet lapsillesi? Käyttämällä itse heijastimia illan pimetessä, ilmaiset että heijastimen käyttö on yhtä luonnollista kuin kenkien jalkaan laittaminen ulos mennessä. Viime kädessä sinun asenteesi heijastinten käyttöön voi kenties pelastaa lapsesi tulevaisuudessa.

Katso itsekiinnittyviä heijastimiamme täältä.

heijastin

Viimeinen postaus blogissa

Ladataan..