Siirry sisältöön
KotiLasten pituusmitta

Lasten pituusmitta

Ensin he konttaavat lattialla ympäriinsä, ja yhtäkkiä juoksevatkin jo koulun pihalla. Lapset kasvavat nopeasti ja hauskojen pituusmittojemme avulla voit helposti seurata heidän kasvunsa kehitystä. Ja mikä parasta; meiltä lapsi saa oman maagisen hienon pituusmittansa, jossa on mukana hänen nimensä ja suosikkidesigninsa.

Onko lastenhuone koristeltu eläin- tai maailmankaikkeus-teemalla? Tai ehkä lapsi rakastaa kaikkea sateenkaariin liittyvää? Pituusmittamme ovat saatavissa useissa kauniissa ja värikkäissä designeissa, jotka koristavat ja muuttavat hetkessä hiukan tylsän seinän kauniimmaksi.

Kukin setti koostuu mittaosasta, joka mittaa lapsen pituuden 50-160 cm:n alueelta, sekä useasta pienemmästä samanteemaisesta koristekuvasta. Voit valita pituusmittaan itse tekstin, esimerkiksi lapsen nimen ja syntymäpäivämäärän.

Seuraa lapsen kasvua

Lapsen kasvavat usein nykäyksittäin, ja ennen kuin huomaatkaan, ovat lapsen uudet housut jääneet aivan liian lyhyiksi! Hienoilla pituusmitoillamme voit seurata kehitystä sentti sentiltä.

Voit esimerkiksi valokuvata lapsen säännöllisesti seisomassa pituusmitan vieressä. Tästä saa hienon muiston valokuva-albumiin. Voit myös pysyä kasvun tahdissa kirjoittamalla pituusmittaan kunkin mittaustuloksen viereen päivämäärän vedenkestävällä tussilla.

Huolehdi, että mitta sijoitetaan oikealle korkeudelle suhteessa lattiaan. Jos eri kuvat eivät mene oikeaan paikkaan heti ensimmäisellä yrittämällä, voit helposti siirtää niitä jälkikäteen. Tarrat on nimittäin valmistettu joustavasta materiaalista, joka ei vahingoita seinää. Pituusmitta pysyy parhaiten sileillä pinnoilla, mutta voi myös toimia kevyesti kuvioiduilla pinnoilla.

Näin mittaat lapsesi oikein

Anna lapsen seisoa aivan suorana ilman kenkiä, kantapäät seinää ja jalkapohjat lattiaa vasten. Huolehdi, että lapsen pää, hartiat ja peppu koskettavat seinää, ja pyydä lasta katsomaan suoraan eteenpäin. Saadaksesi tarkan tuloksen, pidä kovakantista kirjaa, tai jotain muuta vastaavaa ohutta ja kovaa esinettä, seinää vasten suorassa kulmassa. Laske kirjaa yhä suorassa kulmassa alaspäin siten, että se koskettaa lapsen päälakea.

Piirrä viiva pituusmittaan siihen kohtaan, johon kirjan alaosa osuu. Lapset rakastavat kasvunsa seuraamista ja onkin hauskaa, kun voitte merkitä ylös yhden tai useamman uuden sentin edellisestä kerrasta!

Lasten pituusmitta lastenhuoneen seinälle
Lasten pituusmitta lastenhuoneen seinälle
Lasten pituusmitta lastenhuoneen seinälle
Lasten pituusmitta lastenhuoneen seinälle
Lasten pituusmitta lastenhuoneen seinälle
Lasten pituusmitta lastenhuoneen seinälle
Lasten pituusmitta lastenhuoneen seinälle