Siirry sisältöön
KotiBlogiNimilappuja ja nimitarroja vanhainkotiin ja hoivakotiin

Nimilappuja ja nimitarroja vanhainkotiin ja hoivakotiin

Nimilappuja ja nimitarroja vanhainkotiin ja hoivakotiin

Työskenteletkö vanhainkodissa tai hoivakodissa?

Tarvitsetko informaatiota nimilappujen tilaamisesta omaisille? Lataa infomateriaali, tai lähetä meille sähköpostia info@ikioma.fi

Lataa tästä

Nimilappuja ja nimitarroja vanhainkotiin ja hoivakotiin

Mitä nimilappuja tarvitaan vanhainkotiin ja hoivakotiin?

Henkilökohtaisten tavaroiden nimikoiminen vanhainkoteihin ja hoivakoteihin on sekä käytännöllistä, helppoa että tarpeellista. Tiesitkö, että hoivakodeissa ja vanhainkodeissa vaatteet pestään suurimmaksi osaksi talon pesulassa? Yleensä vaatteet pestään teollisuuskoneilla, joihin lastataan isompia määriä kerrallaan, ja siksi vaatteiden sekä nimilappujen tulisi kestää kovempaakin pesua. Omaiset saattavat myös ottaa vaatteita omiin koteihinsa pesuun. Huolimatta siitä missä vaatteet pestään, on tärkeää nimikoida vaatteet ja varusteet, sillä takit, tohvelit ja silmälasit saatetaan unohtaa yhteisiin tiloihin ja lainatut tavarat saattavat jäädä matkan varrelle tai joutua vahingossa toisen asukkaan matkaan.

Kun nimikoit henkilökohtaisia tavaroita, voit valita useammista vaihtoehdoista. Alkuun suosittelemme kahta settiä nimilappuja. Yhden setin silitettäviä nimilappuja ja yhden setin klassisia nimitarroja. Suosittelemme, että ne suunnitellaan samanlaisiksi, niin ne on helppo tunnistaa. Sekä silitettävät nimilaput että klassiset nimitarrat voi suunnitella täysin itse; neutraalit nimilaput tai värikkäät, kuvioilla tai ilman – vaihtoehtoja on loppumattomasti.

  • Silitettävät nimilaput sopivat yleisesti koko vaatekaapin sisältöön, sillä vaatteet käyvät läpi kovemman yhteispesun vanhain- ja hoitokodeissa.
  • Nimitarrat käyvät mainiosti tavaroihin, kuten silmälaseihin, tohveleihin, kirjoihin, puhelimeen, laturiin, laukkuihin ja ulkotakkeihin.

Uusi koti

Vuodet vierivät ja tulemme vanhemmiksi. Elämä saattaa muuttua ja yhtäkkiä pitääkin muuttaa ja viettää loppuelämä hoivakodissa tai vanhainkodissa. Uusi ja tuntematon paikka, jota yhtäkkiä pitääkin kutsua kodiksi. Tämän kaltaisen prosessin aikana muutos pyritään tekemään mahdollisimman hienovaraisesti, sillä se voi tuntua hieman kuormittavalta ja pelottavalta.

Nimilappuja ja nimitarroja vanhainkotiin ja hoivakotiin

Jotta arjesta tulisi mahdollisimman samankaltainen kuin ennenkin, on ehkä toivottua pitää kiinni vanhoista tutuista asioista ja esineistä. Yksityiset tavarat, jotka luovat ihania muistoja tai ne lämpimät tohvelit, jotka lämmittävät varpaita erityisen hyvin. Omaisena olet varmasti saanut ilmoituksen, että vaatteet ja tavarat tulee nimikoida. Nimilaput vanhain- tai hoivakodin asukkaan vaatteissa ja tavaroissa helpottavat työntekijöiden ja läheisten arkea. Tuotteemme ovat monipuolisia ja tulevat hyvään käyttöön hoivakodeissa, vanhainkodeissa, kuntoutuskeskuksissa ja muissa paikoissa, joissa omaisesi asuu saman katon alla useamman henkilön kanssa.

Silitettävät nimilaput – kestävät kuumimman lämpötilan

Hoivakodeissa ja vanhainkodeissa asukkaat elävät tiivisti yhteistä arkea ja työntekijöillä on vastuu jokapäiväisestä pesusta ja hoidosta. Monissa vanhainkodeissa ja hoivakodeissa on pakollista nimikoida vaatteet ja muu omaisuus, sillä laitoksissa on monta asukasta saman katon alla ja vaatteet pestään yhteisesti usein korkeassa lämpötilassa. Korkeiden lämpötilojen vuoksi vaatteet kannattaa nimikoida nimilapuilla, jotka kestävät hyvin kovimmatkin pesut ja käsittelyt.

Nimilappuja ja nimitarroja vanhainkotiin ja hoivakotiin

Silitettävät nimilapumme kestävät kovaa käyttöä korkeissa lämpötiloissa ja kiinnittyvät lujasti vaatteisiin. Nimilaput kiinnitetään silitysraudan avulla, ne istuvat taatusti ja kestävät jopa 95 asteen pesun. Silitettävän nimilapun voi kiinnittää vaatteen pesulappuun, tai silittää suoraan kankaaseen.

Tarrat – helpot ja nopeat

Eikö sinulla ole silitysrautaa tai toivot entistä helpompaa vaihtoehtoa? Tällöin voit tietenkin käyttää nimitarrojamme (ei-silitettäviä). Tarroja voit käyttää vaatteissa, kengissä ja varusteissa. Vaatteissa tarrat kiinnitetään pesumerkintä- tai tuotetietolappuun ja ne kestävät 60 asteen konepesun.

Itsekiinnittyvät nimitarramme sopivat mahtavasti hyötytavaroihin, joita meiltä kaikilta varmasti löytyy. Silmälasikotelot, tabletit, tohvelit ja avustusvälineet. Pienimpiin tavaroihin suosittelemme minitarroja. Minitarrat sopivat hienosti esimerkiksi silmälaseihin ja neulepuikkoihin.

Nimilappuja ja nimitarroja vanhainkotiin ja hoivakotiin

Viimeinen postaus blogissa