Siirry sisältöön
KotiUsein kysytyt kysymykset

Usein kysytyt kysymykset

Askarruttaako sinua jokin asia? Katso alla olevalta listalta usein kysyttyjä kysymyksiä. Jos et löydä vastausta pohtimaasi asiaan, ota yhteyttä asiakaspalveluun sähköpostitse osoitteessa info@ikioma.fi. Autamme sinua mielellämme.

Askarruttaako sinua jokin asia? Katso alla olevalta listalta usein kysyttyjä kysymyksiä.

Jos et löydä vastausta pohtimaasi asiaan, ota yhteyttä asiakaspalveluun sähköpostitse osoitteessa info@ikioma.fi. Autamme sinua mielellämme.

Valitsenko nimitarrat vai silitettävät nimilaput?

Suurin osa asiakkaista suosii itsekiinnittyviä nimitarroja ja ymmärrämme sen hyvin. Nimitarrat on helppo kiinnittää ja niitä voi käyttää vaatteisiin, kenkiin ja varusteisiin. Huomaathan, että nimitarra tulee kiinnittää vaatteen pesumerkintä- tai tuotetietolappuihin.

Mikäli vaatteessa ei ole pesumerkintä- tai tuotetietolappua, suosittelemme silitettäviä nimilappuja. Silitettävien nimilappujen kiinnitys vie hieman enemmän aikaa, mutta ne pysyvät erittäin hyvin vaatteessa kiinni ja kestävät pesun 95 asteessa.

Silitettävät nimilaput vaativat hieman enemmän, mutta istuvat ekstra hyvin ja sietävät jopa tulikuuman pesun. Käyttöhjeessa, mikä tulee nimilappujen mukana on helppo ohje siihen, miten nimilaput toimivat. Pari asiaa on tärkeää huomioida:

  1. Sinulla pitää olla korkein lämpötila silitysraudassa
  2. Höyryasetus pitää olla pois päältä, jotta silitysrauta toimii vanhanaikaisesti ilman höyryä.

Silitysraudassa tämä toiminto näkyy höyrypilvenä, jossa on rasti pilven päällä.Jos jätät vain täyttämättä vettä, on höyryasetus kuitenkin päällä, huolimatta siitä ettei höyryä tule ulos. Tämä tarkoittaa sitä, että lämpö on huomattavasti heikompi ja se on tämä lämpö mitä silitettävät nimilaput tarvitsevat.

Sukat
Sukkia on yleisesti vaikea merkata hyvällä tavalla, tämä siksi, että ne venyvät joka kerta kun ne laittaa päälle tai ottaa pois. Siksi nimilappu myös venyy, kunnes se joko irtoaa tai halkeaa. Kehotamme siksi käyttämään silitettäviä nimilappuja. Nimilappu asetetaan pystysuoraan niin, että nimilappu venyy mahdollisimman vähän.

Itse neulotut vaatteet
Neulotuissa vaatteissa on pitkiä lankoja kankaassa ja tämän vuoksi niihin on vaikeampi saada kiinnitettyä nimilappuja. Nimilapun liima kiinnittyy vain ulommaisiin lankoihin eikä nimilappu siksi saa kunnollista kiinnitystä. Pysyäkseen hyvin kiinni, suosittelemme silitettävän nimilapun kiinnittämistä tavalliseen puuvillanauhaan. Puuvillanauhan voi sitten kiinnittää/ommella kiinni neulottuun vaatteeseen.

Mitä nimilappuja suosittelette vanhainkodin asukkaille?

Vanhainkodin asukkaille suosittelemme silitettäviä nimilappujamme. Silitettävien nimilappujen liima sulaa kiinni kankaan kuituihin ja ne kestävät pesua 95 asteen pesun.

Sisältävätkö nimilaput ftalaatteja tai BPA:ta?

Tuotteemme eivät sisällä haitallisia aineita kuten ftalaatteja tai BPA:ta. Ympäristö ja terveys ovat meille tärkeitä ja voit olla varma, että meiltä tilatut tuotteet ovat turvallisia.

Minkä kokoisia nimilaput ovat?

Nimilappujen koko on 30 x 13 mm.

Kuinka pitkä toimitusaika on?

Kirjeposti:
Kaiken tyyppiset nimilaput, seinätarrat, ovitarrat ja syntymäpäiväkortit lähetetään kirjepostina (ilman seurantatunnusta). Normaali toimitusaika postilaatikkoosi on 4-7 arkipäivää.

Pakettiposti:
Pituusmitat, julisteet ja kehykset lähetetään seurattavina paketteina ja ne toimitetaan pakettipostina sinua lähimpänä sijaitsevaan PostNordin toimipisteeseen.

Tärkeää! Posti ei jaa kirjepostia joka päivä. Eri alueilla on käytössä eri jakelutapoja. Näitä ovat muun muassa kevennetty tiistai ja torstai -jakelu sekä vuoropäiväjakelu. Tarkista täältä, minä päivinä kirjeposti jaetaan alueellasi: www.posti.fi/fi/asiakastuki/vastaanottaminen/postin-jakelu/tarkista-alueesi-jakelupaivat

Haluan tilata samanlaiset nimilaput kuin viimeksi, mutta samaa kuvaa, taustaa tai kirjasintyyppiä ei löydy enää. Mistä se johtuu?

Kehitämme valikoimaamme jatkuvasti. Toisinaan lisäämme jotakin, muokkaamme elementtejä ja joskus harvoin poistamme jotain valikoimastamme. Teemme näin, jotta sinä asiakkaana saisit parhaan mahdollisen tuloksen nimilappuihisi.

Minun täytyy muuttaa juuri tilaamieni nimilappujen tietoja. Mitä teen?

Asiakaspalvelumme on valmiina auttamaan ja voimme tehdä muutoksia nimilappuihin ennen kuin ne lähetetään painettaviksi. Lähetä meille pikimmiten sähköpostia osoitteeseen info@ikioma.fi.

En ole saanut tilaamiani nimilappuja. Mitä teen?

Nimilaput lähetetään tavallisesti tilausta seuraavana päivänä ja toimitus kestää kolmesta kuuteen arkipäivää. Jos tilauksesta on kulunut tavallista kauemmin aikaa, on hyvä ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme. He löytävät aina ratkaisun. Lähetä sähköpostia osoitteeseen info@ikioma.fi

Mitä silikonipaperi on ja mihin sitä tarvitaan?

Silitettävien nimilappujen mukana saat silikonipaperin, joka asetetaan nimilapun ja silitysraudan väliin kiinnityksen aikana. Jos silikonipaperi hukkuu, voit käyttää sen tilalla tavallista leivinpaperia.

Nimilaput irtoavat. Mitä teen?

Tavallisin syy nimitarrojen irtoamiseen pestessä on ollut niiden väärä kiinnitystapa. Noudata ohjeita huolella ja varmista, että nimilaput on kiinnitetty kunnolla alustaan.

Nimitarrat (ei-silitettävät) kiinnitetään vaatteen pesumerkintä- tai tuotetietolappuihin. Odota 24 tuntia ennen ensimmäistä pesua.

Silitettävät nimilaput kiinnitetään suoraan kankaaseen ja ne vaativat korkeimman silityslämpötilan. Laita silikonipaperi nimilapun ja silitysraudan väliin ja paina noin 8–10 sekuntia, jotta liima sulaa kiinni kankaan kuituihin.

Oletko toiminut ohjeiden mukaan, mutta koet silti ongelmia nimilappujen kanssa? Ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Autamme sinua mielellämme osoitteessa info@ikioma.fi.

Onko joitakin pintoja mihin tarroja ei voi kiinnittää?

Tarroja ei tule kiinnittää sähköpattereihin tai muihin lämpimiin pintoihin – sillä sähköpatterien ja muiden vastaavien lämpimien pintojen ei pitäisi tulla peitetyiksi. Seinäkoristeet on tuotettu materiaalista, joka on paloluokkaa B, Euroopan EN 13501 tason mukaan. Tämä tarkoittaa, että tuotteella on hyvä lämmön sietokyky, eikä syty helposti.

Voiko seinätarrat irrottaa siten, ettei niistä jää seinään jälkiä?

Kyllä. Sinun täytyy vain ottaa kiinni tarrasta ja vetää se varovasti pois pinnalta. Seinätarramme on tehty materiaalista, joka ei vahingoita pintojasi, mutta ne tulee kuitenkin varmuuden vuoksi irrottaa hellävaraisesti.

Onko seinätarra helppo kiinnittää?

Kyllä, ne ovat tarroja, jotka on helppo kiinnittää kuiville ja puhtaille pinnoille.

Voiko seinätarroja kiinnittää ulos?

Tietenkin! Entä postilaatikon ja ulko-oven koristelu? Kokeile tarroja eri paikkoihin. Ja muista, seinätarra on helppo ottaa pois ja kiinnittää uudelleen toiseen paikkaan.

Mikä on seinätarrojen koko?

Seinätarrat tulevat eri kokoisina. Suurin tarra on n. 15.x 20 cm ja pienin n. 2 x 2 cm. Seinätarrat toimitetaan kuudella A5-arkilla.

Minkä kokoisia ovat ovitarrat?

Kukin setti koostuu nimibannerista, pääelementistä sekä pienistä koriste-elementeistä. Tarrojen koko vaihtelee setistä riippuen, mutta settien koko on suurin piirtein seuraava:

• Nimibanneri ja pääelementti on suunniteltu täyttämään yksi A5-arkki (21 x 14 cm).
• Pienten koriste-elementtien koko vaihtelee 3 x 3 cm:n ja 9 x 6 cm:n välillä.
• Kaikki ovitarrasetit toimitetaan kolmella A5-arkilla.

Jokaisen setin kukin elementti on irrallaan muista elementeistä, joten voit kiinnittää tarrat oveen tai seinään aivan kuten itse tahdot. Voit siis pitää hauskaa koristelemalla ja antaa luovuuden lentää vapaasti.

Kuinka kiinnitän ovitarrat?

Yksinkertaista! Vedä tarra pois arkilta ja aseta se juuri sinne mihin haluat. Ovitarramme kiinnittyvät helposti itsestään toivotulle pinnalle.

Voiko ovitarrat irrottaa?

Ilman muuta. Aloita irrottaminen tarran kulmasta ja vedä tasaisesti pois.

Voinko kiinnittää ovitarroja seinille tai muille pinnoille?

Kyllä! Yksilölliset ovitarramme ovat yhtä hienoja seinillä kuin ovillakin. Ne voi yhdistää monien suloisten seinätarrasettiemme kanssa luomaan persoonallinen kokonaisuus.

Pitääkö ovi puhdistaa ennen ovitarran kiinnittämistä?

Suosittelemme, että puhdistat oven pinnan kevyesti kostealla pyyhkeellä. Muista että pinnan tulee olla aivan kuiva, ennen kuin kiinnität tarran.

Kuinka julisteet ja pituusmitat toimitetaan?

Lähetykset toimitetaan pakettipostina lähimpään toimituspaikkaan. Ne lähetetään seurantatunnuksen kanssa.

Mitä materiaalia käytätte?

Julisteet on tulostettu korkealaatuiselle paperille, jossa on hieno mattapinta.

Mikä on julisteen koko?

Julisteet ovat saatavilla kahdessa eri koossa, 30 x 40 cm ja 50 x 70 cm.