Siirry sisältöön
KotiBlogiInspiraatio: Näin voit käyttää Ikioman ovitarroja lastenhuoneessa

Inspiraatio: Näin voit käyttää Ikioman ovitarroja lastenhuoneessa

Ovitarrat lastenhuoneeseen - Ikioma NimilappuOnko sinulla vanha ja hiukan tylsä ovi? Harva asia on niin helppoa tehdä, kuin oven uudistaminen hienojen itsekiinnittyvien ovitarrojemme avulla!

Kodin estetiikkaan vaikuttavat monet tekijät; kaikki väri- ja kalustemieltymyksistämme aina erilaisiin pintavalintoihin, kuten seiniin ja lattioihin.

Sisäovet ovat usein alue, joka unohdetaan sisustussuunnittelussa ja uudistamisessa, mutta niin ei missään nimessä tulisi olla. Kodissa on usein monta sisäovea, ja sen takia vanhojen ja kuluneiden ovien kunnostaminen voikin olla yksi helpoimmista tavoista piristää kotiasi.

Hienot ovitarrat voivat helposti muuttaa tyhjän ja tylsän oven ainutlaatuiseksi sisäänkäynniksi pienokaisesi huoneeseen. Katso valikoimaamme täältä.

Edullinen ja helppo muodonmuutos

Maalaaminen on usein ensimmäinen mieleen juolahtava asia, kun puhutaan vanhojen ovien kunnostamisesta, mutta se voi usein olla aikaa vievää puuhaa. Ensin tulee nimittäin varmistaa, että ovi hiotaan ja pestään huolellisesti, jotta kaikki vanha maali ja lika lähtevät pois. Sitten sinun täytyy huolehtia oikeanlaisen maalin valitsemisesta. Väärän valinnan tehdessäsi voit riskeerata, että maali kuluu nopeasti pois ja kaikki työsi on ollut turhaa.

Ovitarrat lastenhuoneeseen - Ikioma Nimilappu

Oven maalaaminen ei myöskään aina peitä kaikkia oven pintaan ajan saatossa tulleita kolhuja ja naarmuja. Monet ovat siksi huomanneet itsekiinnittyvien ovitarrojen olevan hieno vaihtoehto oven maalaamiselle, sillä tarrat peittävät, pysyvät hyvin eri pinnoilla ja ovat erittäin helppoja kiinnittää. Tarrat ovat myös hyvä ratkaisu sinulle, joka asut vuokra-asunnossa ja et saa tehdä kotiisi suuria muutoksia, kuten maalata seiniä ja ovia.

Ovitarrojen avulla voi kuitenkin piristää muutakin kuin vain vanhoja ja kuluneita ovia. Myös uusi, mutta hiukan tylsä, ovi voi saada aivan uuden elämän hienoilla ovitarroilla.

Sopii erityisen hyvin lastenhuoneeseen

Useimmat lapset pitävät omasta huoneesta, jossa he saavat hiukan yksityisyyttä ja voivat keskittyä koulutehtäviin ja leikkiin ilman että muut perheenjäsenet häiritsevät heitä. Samoin kuin aikuiset, myös lapsetkin toivovat usein että heidän huoneensa heijastaisivat heidän kiinnostuksenkohteitaan.

Ikioma Nimilappu tarjoaa ovitarroja, jotka sopivat erityisen hyvin lastenhuoneisiin, mutta niitä voi toki käyttää myös muualla, esimerkiksi elokuva- tai treenihuoneissa.

Ovitarrat lastenhuoneeseen - Ikioma Nimilappu

Joistakin saattaa vaikuttaa tarpeettomalta, että lapsi saa itse päättää oman huoneensa sisustuksen, mutta tämä auttaa lasta ilmaisemaan itseään ja kehittämään henkilökohtaista tyyliään. Kun lapsi saa ottaa osaa kalusteiden ja sisustuksen sekä seinä- ja ovikoristeiden valintaan, hän saa mahdollisuuden rakentaa itsevarmuuttaan, identiteettiään ja myös vahvistaa tunnetta, että huone todella on hänen omansa. Jos sinulla on huone, joka kuvastaa sinua ja jonka koristelussa olet itse ollut mukana, haluat varmastikin pitää sen siistinä ja huolehtia paremmin tavaroistasi.

Ovitarrat lastenhuoneeseen - Ikioma Nimilappu

Ikioma Nimilapun ovitarrat on valmistettu joustavasta materiaalista, joka ei veny eikä jätä jälkiä. Siksi ne on erittäin helppo kiinnittää ja yksinkertaista halutessaan poistaa. Jokainen pakkaus sisältää bannerin, johon voit valita henkilökohtaisen tekstin, päämotiivin sekä useita pieniä koriste-elementtejä.

Ja muista; itsekiinnittyviä ovitarrojamme voi käyttää myös kaapinovissa tai suoraan seinällä. Jos haluat koristella suurempaa aluetta, meillä on saatavilla myös teemaltaan moniin ovitarroihin yhteen sopivia seinätarroja.

Oma nimi omaan oveen

Ikioma Nimilapun ovitarrat sisältävät bannerin, johon voit itse valita haluamasi tekstin. Tavallisinta on käyttää lapsen nimeä, mutta voit olla myös luova!

Voit laittaa tekstiä kahdelle riville. Voit kirjoittaa esimerkiksi «Tervetuloa», «Täällä asuu» tai «Leikki käynnissä».

Ovitarrat lastenhuoneeseen - Ikioma Nimilappu

Näin kiinnität ovitarrat

Ennen tarrojen kiinnittämistä on tärkeää varmistaa, että ovi on puhdas ja kuiva, eikä siinä ole rasvaa eikä pölyä. Irrota eri koriste-elementit varovasti arkista ja kiinnitä ne haluamaasi paikkaan ovessa. Tasoita tarroja kiinnittäessäsi mahdolliset ilmakuplat painamalla tarran pintaa kädelläsi.

Ovitarrat lastenhuoneeseen - Ikioma Nimilappu

Jos tarran asettelu ei onnistu ensimmäisellä kerralla täydellisesti, voit helposti irrottaa tarran ja kiinnittää sen uudestaan toiseen paikkaan. Sinun täytyy vain vetää varovasti tarra pois pinnalta, johon se on kiinnitetty. Voit asettaa tarran myös takaisin Ikioma Nimilapun alkuperäiseen arkkiin tai leivinpaperille, kunnes olet löytänyt uuden paikan, johon sen haluat kiinnittää.

Ovitarrat lastenhuoneeseen - Ikioma Nimilappu

Ovitarrat lastenhuoneeseen - Ikioma Nimilappu

Hieno ovitarra voi muuttaa tyhjän ja tylsän oven nopeasti ainutlaatuiseksi sisäänkäynniksi pienokaisesi huoneeseen. Katso valikoimaamme täältä.

Viimeinen postaus blogissa