Siirry sisältöön
KotiBlogiHauskat lasten tivolijuhlat – inspiraatiota ja vinkkejä

Hauskat lasten tivolijuhlat – inspiraatiota ja vinkkejä

Hauskat tivolijuhlat - inspiraatiota ja vinkkejä, mm. koristelu, leikit, ruoka, kasvomaalaus

Etsitkö hauskaa teemaa seuraaville lastensynttäreille? Mikä olisikaan siistimpää kuin järjestää lastenjuhlat tivoliteemalla! Meiltä löytyvät kaikki tarvitsemasi vinkit jännittäviin, vauhdikkaisiin ja hauskoihin tivolijuhliin.

Tivolissa tai huvipuistossa käynti aiheuttaa usein pientä kutinaa vatsaan. On niin jännittävää mennä alueelle, joka on täynnä vuoristoratoja, karuselleja ja pelikojuja – unohtamatta tietenkään ihania hattaran, jäätelön ja popcornin tuoksuja.

Tivolipäivä on tavallisesti kiireinen sekä täynnä naurua ja ilonkiljahduksia, mikä voi tuntua yhtä aikaa ihanalta ja hiukan pelottavalta. Juuri tämä hauska ja jännittävä tunne sinun tulee yrittää luoda lastenjuhliin.

Tivolin tirehtööri toivottaa tervetulleeksi lastenjuhliin

Lapset arvostavat usein sitä, että me aikuiset olemme mukana juhlassa tai leikissä. Lastenjuhlista tulee siksi ekstrahauskat, jos sinä aikuisena pukeudut tivolin työntekijäksi.

Voit olla esimerkiksi tivolin tirehtööri tai tivolissa esiintyvä pelle. Kaikilla tivolissa työskentelevillä voi olla yhteneväinen univormu päällään. Hauska aloitus juhlille voi olla, että pelle tai tivolin tirehtööri avaa oven ja toivottaa vieraat tervetulleiksi tivoliin.

Jos järjestät lastenjuhlat tivoliteemalla ja haluat kunnon vanhanaikaisen tunnelman, ota teemaväreiksi punainen, valkoinen, musta ja kulta. Jos olet tivolin tirehtööri, voit pukeutua mustiin housuihin tai hameeseen, valkeaan paitaan tai puseroon sekä hattuun – mieluiten silinterihattuun. Ehkä saat kirpputorilta käsiisi punaisen hännystakin tai vastaavan. Kiinnitä joitakin kullanvärisiä koristeita ja yksityiskohtia takkiin, jolloin näytät oikealta tivolin tirehtööriltä.

Koristele juhlatila

Luo oikeanlainen tivolitunnelma lastenjuhliin koristelemalla juhlatila kauniisti. Sään salliessa tivolijuhlat on täydellistä järjestää ulkona – ehkä pihalla tai lähipuistossa.

Hauskat tivolijuhlat - inspiraatiota ja vinkkejä, mm. koristelu, leikit, ruoka, kasvomaalaus

Väriteema: Pidä tivolijuhlissa mieluiten yhtenäinen väriteema. Jos teemana on punainen ja valkoinen, hanki myös tämän väriset ilmapallot ja viirit ja koristele juhlatila niillä. Ripottele konfetteja pöydälle ja koristele koristenauhoilla tai serpentiineillä. Aseta juhlatorvi jokaisen lautasen viereen.

Koristeet: Jos sinulla on aikaa, voit tehtä pahvista kyltin, johon kirjoitat “Tivoli”. Voit kiinnittää sen huoneen seinälle tai ehkäpä sitoa ulkona kiinni puuhun. Jos sinulta löytyy kotoa valosarja pienillä lampuilla, saa kyltistä erityisen hienon kiinnittämällä lamput sen ympärille. Koristele runsaalla määrällä ilmapalloja ja luo hauska tunnelma mainioille lastensynttäreille.

Kun lapset saapuvat, voit jakaa heille värikkäästä paperistä leikattuja tivolin pääsylippuja. Voit myös halutessasi jakaa lipukkeita, joilla lapset voivat leikisti maksaa pelikojuissa ja jopa hakiessaan ruokaa, popcornia ja karkkia.

Anna valitun teeman olla punaisena lankana niin kutsukorteissa, koristeissa, ruoassa kuin peleissäkin. Katso alempana ehdotuksemme, kuinka voit tehdä tivoliteemaiset kutsukortit. Lue myös vinkkimme herkkujen tarjoilemiseen, kakun koristeluun sekä peleihin ja leikkeihin.

Tervetuloa pitämään hauskaa! Tunnetko kutinan vatsassa, voitko kuulla ilonkiljahdukset vuoristoradalta?

Lataa pääsyliput täältä

Lataa kutsukortit täältä

Hauskat tivolijuhlat - inspiraatiota ja vinkkejä, mm. koristelu, leikit, ruoka, kasvomaalaus

Vinkkejä lastenjuhlien peleiksi ja leikeiksi:

Jos lastenjuhlat pidetään leikkipuiston lähettyvillä, voit käyttää sieltä löytyviä välineitä. Kiipeilytelineet, keinut ja keinulaudat voivat olla leikisti karuselleja ja vuoristoratoja. Kotipihalla olevan keinun voi mainiosti koristella ilmapalloilla, jolloin siitä tulee vauhdikas ja jännittävä karuselli.

Hauskat tivolijuhlat - inspiraatiota ja vinkkejä, mm. koristelu, leikit, ruoka, kasvomaalaus

Onginta

Tämä klassinen leikki sopii täydellisesti tivoliin.

Tarvitset: Kangasta, esimerkiksi peiton tai lakanan. Ongen tai pitkän ja ohuen kepin, pyykkipoikia ja pieniä lahjoja, kuten pyyhekumeja, kyniä, pikkuleluja tai karkkipusseja.

Kiinnitä kangas oviaukkoon tai kahden puun väliin. Kokoa lapset jonoon ja anna yhden lapsen kerrallaan ”onkia”. Kankaan toisella puolella oleva henkilö, mieluiten aikuinen tai isompi sisarus, kiinnittää lahjan onkeen pyykkipojan avulla ja nykäisee hiukan ongesta, jolloin vuorossa oleva lapsi tuntee, että koukkuun on jäänyt jotain.

Pellen nenän kiinnitys

Vanha klassinen lastenleikki, joka sopii täydellisesti vanhanajan tivoliteemaisiin lastenjuhliin.

Tarvitset suuren paperiarkin ja pellenenän. Jos sinulla ei ole pellenenää, voit tehdä sellaisen pahvista tai kartongista. Tarvitset myös värikyniä, liimaa sekä huivin.

Piirrä pellen kasvot suurelle paperiarkille ilman nenää. Voit käyttää valmista pellenenää tai piirtää, värittää ja leikata sellaisen pahvista tai kartongista. Kiinnitä nenän toiselle puolelle kaksipuolista teippiä.

Lapset muodostavat jonon. Vuorossa olevan lapsen pään ympäri kiinnitetään huivi siten, että se peittää hänen silmänsä. Lapsen tulee tämän jälkeen yrittää kiinnittää pellenenä oikeaan paikkaan pellen kasvoja. Se, joka kiinnittää nenän lähimmäs oikeaa paikkaa, on voittaja.

Pallonheitto pellen suuhun

Myös tämä leikki sopii hyvin vanhanajan tivoliteemaisiin lastenjuhliin.

Ota suuri pala pahvia ja piirrä siihen suuret pellen kasvot. Leikkaa sitten pahviin suuri reikä pellen suuksi, johon lapset yrittävät osua heittämällään pallolla. Kaikki voivat saada esimerkiksi kolme heittoa. Jos leikki on kilpailu, osallistuja saa pisteen joka kerta saadessaan pallon pellen suuhun.

Kuppien kaato

Leikkikää olevanne tivolissa. Yhdessä kojuista yritetään kaataa kuppeja heittämällä niitä pehmeällä pallolla. Tarvitset saman värisiä pahvikuppeja tai peltipurkkeja (25 kpl) ja pehmeän pallon. Kasaa kupit/purkit päällekkäin pyramidiksi, mieluiten pöydän päälle seinän eteen. Lapset heittävät pyramidia pallolla kukin vuorollaan. Se, joka saa kaadettua eniten kuppeja, saa eniten pisteitä. Ehkä kaikille osallistujille riittää kuitenkin palkintoja?

Kasvomaalaus

Tähän aktiviteettiin tarvitset kasvovärejä ja pensseleitä.

Jos sinä itse tai joku tuttavasi osaa tehdä kasvomaalauksia, siitä tulee hauska osa tivoliteemaisia lastenjuhlia. Tehkää lapsista pellejä ja voimamiehiä tai maalatkaa vain hieno kuva poskelle.

Hauskat tivolijuhlat - inspiraatiota ja vinkkejä, mm. koristelu, leikit, ruoka, kasvomaalaus

Ruoat ja herkut tivolijuhliin

Hotdogit ja hampurilaiset ovat sopivia ruokia tivolijuhliin.

Tarjoile mehua tai muuta juomaa lasipulloista, joissa on puna-, valko- tai kultaraidallinen pilli tivolitunnelman vahvistamiseksi.

Voit jakaa karkkeja tai popcorneja kojusta, josta lapset voivat hakea ne antamaansa lipuketta vastaan. Aivan kuin oikeassa tivolissa! Laita karkit sellofaanipusseihin ja sido ne hienoilla punaisilla, valkoisilla tai kullan värisilla nauhoilla tai naruilla.

Jos tarjolla on jäätelöä, voit tarjoilla sen itse tekemästäsi jäätelökioskista. Siellä lapset voivat osoittaa haluamansa maut ja valita haluavatko päälle strösseleitä ja suklaa- tai kinuskikastiketta. Jäätelömakuja ei tarvitse olla montaa, ehkä kolme (esimerkiksi vanilja, mansikka ja suklaa) riittää. Myös tällä kioskilla lapset voivat ”maksaa” lipukkeilla.

Vinkkejä kakun koristeluun tivoliteemalla:

Pisteenä i:n päällä jokaisilla lastensynttäreillä on syntymäpäiväkakku, teemasta riippumatta. Sinun ei kuitenkaan tarvitse tehdä monimutkaista tai kallista kakkua saadaksesi sen sopimaan tivoliteemaan.

Helpoin tapa on koristella kakku runsaalla määrällä juhlan teemaväriin sopivia strösseleitä tai karkkeja. Erilaiset värikkäät irtokarkit sopivat tähän tarkoitukseen mainiosti.

Hauskat tivolijuhlat - inspiraatiota ja vinkkejä, mm. koristelu, leikit, ruoka, kasvomaalaus

Onko lapsella kenties paljon pieniä muovisia lelueläimiä? On hauska idea koristella kakku niillä. Voit esimerkiksi tehdä pieniä synttärihattuja kullekin eläimelle ja asetella ne kakun ympärille kakkuvadille.

Voit myös käyttää eläinhahmoja tehdessäsi omia kakunkoristeita. Tee pienet reiät hahmojen pohjaan ja kiinnitä ne puisiin grillitikkuihin tai vastaaviin. Kakunkoristeista tulee ekstrahienoja, jos maalaat ne samoilla väreillä kuin mitä tivolijuhlissa on muutenkin käytetty.

Jos haluat juhlista erityisen tunnelmalliset ja tivolista muistuttavat, voit laittaa kakkuun säihkyviä kakkusoihtuja juuri ennen kuin tuot kakun juhlavieraiden eteen. Ehkä kakusta tulee tivolijuhlien kimaltava loppuhuipennus!

Viimeinen postaus blogissa