Siirry sisältöön
KotiBlogiJoulutyöpaja: Vinkkejä jouluaskarteluiksi ja -lahjoiksi, joita lapset osaavat itse valmistaa

Joulutyöpaja: Vinkkejä jouluaskarteluiksi ja -lahjoiksi, joita lapset osaavat itse valmistaa

Helppo itse tehty joulukoriste tämän vuoden joulutyöpajassa

Joulutyöpaja on mukava perinne, joka tuo perheenjäsenet yhteen ikään katsomatta. Se antaa meille hyvän syyn hiukan pysähtyä joulukiireiden keskellä. Joulutyöpaja onkin yksi harvoista aktiviteeteista, joka virittää meidät välittömästi joulutunnelmaan.

Jotta joulutyöpajasta tulisi mukava luovuuteen stimuloiva puuhastelu, sille on tärkeää luoda hyvät lähtökohdat. Valitse sen takia päivä, jolloin koko perhe voi kokoontua pöydän ääreen, ilman kiirettä ja hälinää.

Keitä glögiä, tarjoa piparkakkuja, laita joulumusiikki soimaan ja ota esiin kaikki askartelumateriaalit, joita kotoa löytyy. Piirustusvälineet, liima, teippi, sakset, paperi ja pahvi, napit, langat ja pumpuli ovat joitakin esimerkkejä tarvikkeista, joita voitte tarvita. Kierrätys on tunnetusti hyväksi niin luonnolle kuin rahapussille, ja joulutyöpajasta tuleekin erityisen onnistunut, jos pystyt käyttämään jo kotoa valmiiksi löytyviä materiaaleja.

Jouluaskartelut lapsille: joulukoristeet ja itse tehdyt joululahjat

Vaikka yhdessä puuhastelu on ehdottomasti kaikista tärkein asia joulutyöpajassa, on myös mahdollista lyödä kaksi kärpästä yhdellä iskulla valmistamalla asioita, joille oikeasti on käyttöä. On esimerkiksi mahdollista tehdä vuodesta toiseen käytettäviä, persoonallisia joulukoristeita, tai hienoja itse tehtyjä lahjoja tädeille, sedille ja isovanhemmille.

Mietitkö, mitä voisit keksiä tehdä yhdessä lasten kanssa tämän vuoden joulutyöpajassa? Tässä on joitakin ideoita itse valmistettaviksi ja persoonallisiksi joululahjoiksi ja -koristeiksi.

Joulukuusi paperista

Tämä on hyvä esimerkki siitä, että yksinkertainen on usein parasta. Nämä joulukuuset eivät ole vain helppoja valmistaa, vaan ne sopivat myös jokaiseen moderniin sisustukseen ja ovat näin myös hyvä joululahjavinkki. Joulukuuset voi esimerkiksi asettaa ikkunalaudalle, kirjahyllyyn tai tarjottimelle yhdessä piparkakkutalon kanssa.

Joulukuusen tekemiseen tarvitset ohutta askartelukartonkia tai jäykkää paperia, mielellään erilaisissa vihreän sävyissä tai kuvioituina. Taita paperi keskeltä, piirrä paperin päälle kuusi, kuusen päälle raidat ja leikkaa.

Kun suoristat taas paperin, tarkista että taitat ”raidat” eri suuntiin. Joka toinen sisäänpäin ja joka toinen ulospäin. Näin saat loihdittua hauskan kolmiulotteisen efektin, jonka ansiosta kuusi myös pysyy pystyssä ilman tukea.

Piirrä ja leikkaa hieno joulukuusi

Joulukuusenkoristeet huopakankaasta

Askarteluhuopa on materiaali, joka sopii erityisen hyvin lasten joulutyöpajaan. Huopa on nimittäin pehmeää ja sen kanssa on niin helppoa työskennellä, että jopa pikkulapset osaavat leikata sitä ilman suurempaa apua. Siitä ei myöskään irtoa hapsuja, joten siihen ei tarvitse ommella reunaompeleita.

Huopakankaasta tehty joulukuusenkoriste on hyvä vinkki joululahjaksi, jonka lapsi voi tehdä itse. Aiheena voi olla esimerkiksi joulukuusi, tähti, poro, joulupallo, piparkakku-ukko, joulusukka tai lumiukko.

Piirrä aihe suoraan huovalle itse tai käytä piparkakkumuottia apuna reunojen piirtämiseen.

Piirrä ja leikkaa hieno joulukuusi

Joulukuusenkoristeesta tulee erityisen hieno, jos ompelet kaksi samanlaista osaa yhteen vastakkain, ja laitat sisälle täytevanua tai pumpulia. Ison täytevanupussin ostaminen voi olla kallista, jos vanulle ei muuten ole käyttöä. Tällöin täytteenä voi käyttää esimerkiksi vanhan tarpeettoman tyynyn täytettä.

Koristele lopuksi napeilla, helmillä ja silkkinauhalla, jotka voit liimata tai ommella kiinni huopaan. Poroista ja tontuista voi tulla ekstrahauskoja, jos niille laittaa useimmista askartelutarvikeliikkeistä saatavat muovisilmät liikkuvine pupilleineen. Muista tehdä pieni lenkki langasta tai silkkinauhasta, josta koristeen voi ripustaa kuuseen roikkumaan. Voit myös kiinnittää koristeet naruun, jolloin ne roikkuvat peräkkäin kuten viirinauhassa.

Jouluaskartelut lapsille: joulukoristeet ja itse tehdyt joululahjat

Leikkaa paperista lumihiutaleita Leikkaa paperista lumihiutaleita

Tee itse pakettikortit tämän vuoden joulutyöpajassa

Pakettikortit ovat mukavia valmistaa itse, ja näin joululahjoista voi myös helposti tehdä hiukan persoonallisempia. Voit joko ostaa kaupasta valmiita tyhjiä pakettikortteja tai käyttää jo aikaisemmin käytettyä kartonkia – kunhan se vain on puhdas ja ehjä.

Itse tehdyt pakettikortit voi koristella haluamallaan tavalla. Korteissa voi olla piirroksia, kirjontoja, kimalletta, nappeja, tarroja tai netistä tulostettuja kuvia. Mielikuvituksen voi päästää vapaasti valloilleen!

Silitettävillä helmillä askartelemisen sanotaan olevan erityisen hyvää lasten hienomotoriikalle, ja niillä onkin itsestään selvästi paikkansa joulutyöpajassa. Monet lapset rakastavat hienojen pienten kuvien luomista silitettävistä helmistä, mutta aina ei ole helppoa tietää, mihin näitä kuvia käyttäisi. Hyvä vinkki onkin liimata ne pakettikorteille.

Persoonalliset pakettikortit joululahjoihin

Lopuksi joululahjavinkki: Persoonalliset koristeet lastenhuoneeseen

Jos sinulla on joulutyöpajan jälkeen yhä joitakin joululahjahankintoja jäljellä listallasi, on onneksi olemassa monia mahdollisuuksia ostaa joululahjoja, jotka ovat niin persoonallisia kuin huomioonottaviakin.

Yksilölliset seinätarrat lastenhuoneeseen ovat oiva joululahja

Kolme tällaista persoonallista joululahjavinkkiä lapsille ovat seinätarrat, ovitarrat sekä nimelliset pituusmitat lastenhuoneeseen.

Seinätarroja löytyy monissa eri teemoissa ja itsekiinnittyvinä ne on helppo kiinnittää lastenhuoneen seinään.

Seinätarrojen avulla lastenhuoneen saa käden käänteessä muunnettua teemahuoneeksi, täysin lapsen oman kiinnostuksen ja maun mukaan. Valittavia aihepiirejä ovat esimerkiksi maailmankaikkeus, eksoottiset eläimet ja prinsessat.

Voit myös valita persoonalliset ovitarrat, jotka sopivat mainiosti lastenhuoneen oveen tai lapsen sängyn yläpuolelle. Ovitarraan voi tilatessa lisätä lapsen nimen ja valita sen teeman, josta lapsi pitää kaikista eniten, esimerkiksi metsän eläimet, yksisarvinen, jalkapallo, jääkiekko tai työkoneet.

Ovitarrat

Kaikki ovitarrasetit koostuvat isosta pääelementistä, nimibannerista ja useammasta pienestä koriste-elementistä.
Ikioman ovitarroilla on samat ominaisuudet kuin seinätarroilla, ja ne soveltuvat mainiosti sileille ja kevyesti kuvioiduille pinnoille. Ne on myös valmistettu samasta joustavasta materiaalista, jolloin tarrat voi halutessaan helposti siirtää tai poistaa.

Uusin Ikioman koristetuote on nimellinen pituusmitta. Koristeellisen pituusmitan avulla lapsen pituuskasvua voi helposti seurata. Pituusmitta on erityisen suosittu lasten keskuudessa, ja sen saa helposti kiinnitettyä seinään, oveen tai kaappiin. Superhieno ja persoonallinen joululahja.

pituusmitta

Julisteet

Viimeinen postaus blogissa