Siirry sisältöön
KotiBlogiMaailman parhaimmat vohvelit – löydä paras vohveliresepti

Maailman parhaimmat vohvelit – löydä paras vohveliresepti

Paras vohveliresepti

Varoitus! Jos luet eteenpäin, on suuri riski, että ryhdyt valmistamaan joitakin lempparivohveleistamme. Nämä reseptit antavat sinulle nimittäin ohjeet maailman parhaimpiin vohveleihin (tietysti aivan puolueettomasti sanottuna).

Olit sitten enemmän klassisten, luovien tai terveellisten vohveleiden kannattaja, niin useimmiten nämä ruoat onnistuvat.

Vohveleita pidetään ehkä eniten jälkiruokana tai jonkinlaisena leivonnaisena, mutta jotkut syövät vohveleita niin aamiaiseksi, päivälliseksi kuin illalliseksikin.  Omatuntosi säilyy hyvänä, jos valitset jonkin terveellisemmistä vaihtoehdoistamme. Terveelliset vohvelit sopivat hyvin lasten eväiksi tylsien voileipien sijaan.

Belgialaiset vohvelit tarjoillaan useimmiten jälkiruokana kermavaahdon, jäätelön tai hedelmien kanssa. Nämä vohvelit eroavat perinteisistä siten, että niiden tulee olla pinnalta rapeat, mutta sisältä pehmeät. Resepti on myös erilainen, sillä taikinaan lisätään kovaksi vaahdoksi vatkattua munanvalkuaista sekä hiivaa. Oikean paksuuden saamiseksi tulisi käyttää belgialaista vohvelirautaa, mutta nämä vohvelit voi totta kai valmistaa myös tavallisella vohveliraudalla.

Pientä ekstraa vohveleihin

Haluatko tehdä vohveleista hiukan hauskempia? Elintarvikevärin avulla voit valmistaa sohvelisydämiä kaikissa sateenkaaren väreissä. Sinun täytyy vain jakaa vohvelitaikina eri kulhoihin ja sekoittaa kuhunkin kulhoon joitakin pisaroita elintarvikeväriä. Paistaessasi vohveleita, ota mukaan eri värisiä taikinoita nopeasti kustakin kulhosta ja jaa ne koko vohveliraudan alalle.

Voit myös tarjoilla vohveleita erilaisten marjojen, kastikkeiden ja juustojen kanssa. Tutustu erilaisiin ehdotuksiimme maukkaiksi ja mielikuvituksekkaiksi täytteiksi alempana tekstissä.

Paras vohveliresepti

Klassikko: Maailman parhaiden vohveleiden resepti

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 5 rkl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl jauhettua kardemummaa
  • 4 dl maitoa
  • 5 kpl kananmunia
  • 100 g sulatettua voita
  • voita tai paistosprayta paistamiseen

Sekoita kaikki kuivat ainekset keskenään. Lisää maitoa hitaasti saadaksesi tasaisen taikinan. Lisää sulatettu voi ja kananmunat – ja anna taikinan kohota 30 minuuttia. Lisää hiukan vettä tai maitoa, jos taikina on liian paksu. Paista vohvelit ja tarjoile ne hillon, juuston, kerman tai minkä tahansa lempitäytteesi kera. Nyt voit vain nauttia. Resepti antaa noin 10 vohvelia.

Paras vohveliresepti

Terveelliset banaanivohvelit

  • 3 kypsää banaania – mitä kypsempi sitä parempi
  • 3 kananmunaa
  • 150 g kaurajauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 dl vettä tai maitoa
  • 1 tl kanelia ja/tai kardemummaa – maun mukaan

Muussaa banaanit haarukalla ja lisää kaikki ainekset. Kaurajauhon voi myös korvata jollakin muulla jauholla. Anna taikinan kohota 15 minuuttia. Reseptistä antaa noin 6-8 vohvelia. Nämä vohvelit voi myös helposti valmistaa gluteenittomina, käyttämällä gluteenitonta kaurajauhoa.

Paras vohveliresepti

Belgialaiset vohvelit

  • 250 g vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 4 kpl kananmunia
  • 75 g sulatettua voita
  • 1 pussi kuivahiivaa
  • 1,5 dl maitoa
  • 1,5 dl vettä
  • 60 g sokeria
  • 2 tl vanilliinisokeria
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • Voita tai paistosprayta paistamiseen

Erottele kananmunien valkuaiset ja keltuaiset. Laita keltuaiset sivuun ja vatkaa valkuaiset omassa kulhossaan kovaksi vaahdoksi. Ota uusi kulho ja sekoita vehnäjauhot ja suola keskenään sekä muodosta ”kuoppa” keskelle. Lisää keltuaiset, sulatettu voi, maito ja vesi. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää tämän jälkeen sokeri, vanilliinisokeri, öljy ja kuivahiiva, ja sekoita hyvin. Kaada vaahdoksi vatkatut munanvalkuaiset varovasti taikinaan. Anna taikinan turvota vähintään 30 minuuttia. Seoksen pitää olla paksua. Huom! Taikina sisältää hiivaa, joten sen kannattaa tehdä samana päivänä, kuin vohvelit aiotaan paistaa. Taikinasta tulee n. 8-10 vohvelia.

Terveelliset kaura- ja pinaattivohvelit

  • 4 dl kaurajauhoa
  • 1 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl kanelia
  • 2 kpl kananmunia
  • 1/2 dl rapsiöljyä
  • Puolikas pussi (n. 50 g) pinaattia
  • Lisäksi n. 3 dl maitoa

Sekoita kuivat ainesosat ja lisää sitten kosteat. Jos haluat lisätä vohveleihin pinaattia, sekoittamiseen on hyvä käyttää tehosekoitinta. Paistetaan tavalliseen tapaan voissa.

Paras vohveliresepti

Herkullisia täytteitä

Pysyttele klassisissa vohveleissa tai testaa jännittävämpää vaihtoehtoa. Uskallatko kokeilla jotain uutta taikinalla tai täytteillä?

  • Värikkäät marjat ja raikkaat hedelmät: mansikoita, mustikoita, päärynöitä, kiiviä, mangoa, banaania
  • Vaniljarahka, jäätelö tai kermavaahto
  • Voi, sokeri ja kaneli
  • Kinkku ja juusto – sopiva eväsrasiaan
  • Brie-juusto, pekoni ja hunaja
  • Itsetehty karamellikastike ja uuniomenaviipaleita
  • Maitosuklaa – palasina suoraan taikinaan tai suklaakastikkeeksi sulatettuna?
  • Sinihomejuusto ja kinkku
  • Tuorejuusto, kylmäsavulohi, punasipuli ja ruohosipuli

Tee vaikutus ja inspiroi lempivohveleillasi seuraavissa illanistujaisissa tai seuraavassa tapahtumassa lastesi koululla tai päiväkodissa. Pssst… Muistathan nimikoida tarjottimen nimitarralla?

Jos haluat, jaa oma lempiohjeesi tai -täytteesi meille Facebookissa tai Instagramissa.

Viimeinen postaus blogissa