KotiBlogiMaailman parhaimmat vohvelit

Maailman parhaimmat vohvelit

Maailman parhaimmat vohvelit

Varoitus! Jos luet eteenpäin on suuri riski, että altistut tekemään joitakin meidän lempparivohveleita. Nämä ohjeet antavat maailman parhaimmat vohvelit ( tietenkin objektiivisesta kulmasta kastottuna).

Olit sitten enemmän klassisten, luovien tai terveellisten vohveleiden fani, niin harvemmin vohvelit eivät maistu. Pieni silaus luovuutta, niin voit käyttää vohveleita päivän jokaiseen ateriaan. Terveellinen vaihtoehto, jossa käytät kauraa ja banaania? Tai mehukkaat belgialaiset vohvelit viikonlopun brunssiin. Tai ehkä pidät ihan vain klassisista? Leiki ruualla, ja tee hauskoja hahmoja, mikä tekee ruokailusta ekstra kivaa. Olemme koonneet kolme eri lempparireseptiä, jotka sopivat eri tilaisuuksiin, inspiroivia kuvia ja täytteitä pieneksi ekstraksi.

Klassiset

Klassiset

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 5 rkl sokeria
  • 1 tl leivintäjauhetta
  • 1 tl kardemummaa
  • 4 dl maitoa
  • 5 kpl kanamunia
  • 100 g sulatettua voita
  • voita tai margariinia paistamiseen

Sekoita kaikki kuivat ainekset keskenään. Lisää hitaasti maitoa saadaksesi tasaisen taikinan. Seuraava vaihe on lisätä sulatettu voi ja kananmunat – ja antaa taikinan paisua 30 minuuttia. Lisää vettä tai maitoa, jos taikina on liian paksu. Tarjoile lemppari täytteillä. Sen jälkeen voit vain nauttia. Ohje antaa noin 10 vohvelia.

vohvelit

Helpommat, terveellisemmät vohvelit

  • 3 kypsää banaania – mitä kypsempi sitä parempi
  • 3 kanamunaa
  • 150 g kaurajauhoja
  • 2 tl leivintäjauhetta
  • 1 dl vettä tai maitoa
  • 1 tl kanelia/kardemummaa – maun mukaan

Muussaa banaanit haarukalla ja lisää kaikki ainekset. Kaurajauhon voi tehdä blenderissä tai sen voi korvata jollakin muulla jauholla. Anna taikinan turvota 15 minuuttia. Ohje antaa noin 6-8 vohvelia Nämä voidaan myös helposti valmistaa gluteenittomina, käyttämällä kaurahiutaleita, jotka eivät ole olleet kontaktissa gluteeniin.

vohvelit

Belgialaiset vohvelit

  • 250 g vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 4 kpl kanamunia
  • 75 g sulannutta voita
  • 1 pk kuivahiivaa
  • 1,5 dl maitoa
  • 1,5 dl vettä
  • 60 g sokeria
  • 2 tl vaniliinisokeria
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • Voita tai margariinia paistamiseen

Erottele kanamunien valkuaiset ja keltuaiset. Laita keltuaiset sivuun, ja vatkaa valkuaiset omassa kulhossa. Ota uusi kulho esille ja sekoita vehnäjauhot ja suola, muodosta ”reikä” keskelle. Lisää keltuaiset, sulatettu voi, maito ja vesi. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Tämän jälkeen lisää sokeri, vaniliinisokeri, öljy ja kuivahiiva, sekoita hyvin. Tämän jälkeen kaada valkuaiset taikinaan. Anna taikinan turvota väh. 30 minuuttia. Seoksen pitää olla paksua. Taikina sisältää hiivaa, joten sen kannattaa tehdä samana päivänä, kun on ajatellut nauttia vohveleita. Taikina antaa n. 8-10 vohvelia.

Täytteitä

Täytteitä maailman parhaimpiin vohveleihin

Pysyttele klassisissa vohveleissa tai kokeile jännittävää vaihtoehtoa. Uskallatko testata taikinalla tai täytteillä?

  • Värikkäitä marjoja ja raikkaita hedelmiä. Mansikoita, mustikoita, päärynöitä, kiiviä, mangoa ja/tai banaania.
  • Vaniljakeesamia, jäätelöä tai kermavaahtoa
  • Voita, sokeria ja kanelia
  • Kinkku ja juusto – sopiva eväsrasiaan
  • Pekonia ja hunajaa
  • Itsetehty karamellikastike ja uuniomenoita
  • Maitosuklaa – suoraan taikinaan tai suklaakastikkeeksi sulatettu?
  • Sinihomejuusto ja kinkku
  • Tuorejuusto, kylmäsavulohi, punasipuli ja ruohosipuli

Tee vaikutus ja inspiroi sinun lempivohveleilla seuraavissa illanistujaisissa tai seuraavassa tapahtumassa lastesi koululla.. Pssst. Muista merkata tarjotin nimilapulla.

Jos haluat, jaa oma lempiohje tai lempitäyte meidän facebookissa tai instagramissa.

Viimeinen postaus blogissa