Siirry sisältöön
KotiBlogiKoulun aloitus – mitä tarvitaan mukaan?

Koulun aloitus – mitä tarvitaan mukaan?

Koulun aloitus - mitä mukaan ensimmäisenä koulupäivänä?

Koulun alku on yhtä jännittävää joka vuosi – niin lapsille kuin aikuisillekin. Miten kaikki menee? Mitä tulee ottaa mukaan? Mitä vaatteita laittaisi päälleen? Koulun alku pysyy monen lapsuusmuistoissa ja se on epäilemättä suurten odotusten päivä.

Ensimmäinen koulupäivä

Koulutaipaleen aloitusta edeltävänä kesänä tuntuu kuin lapsi kasvaisi nopeammin kuin koskaan aikaisemmin. Yhtäkkiä pikkuinen onkin valmis menemään kouluun, ja valitsee ylpeänä ensimmäistä koulureppuaan. Lapsen vanhempi ehkä toivoo, että koulureppu olisi suloinen versio hänen omasta tyylistään. Mutta useimmat tulevat ekaluokkalaiset valitsevat varmaankin koulurepun, jossa on jokin teema tai hahmo, josta he pitävät. Se voi olla kimallepommi yksisarvisineen tai ehkä siisti jalkapalloreppu. Vaikka sinun makusi ei ehkä näy lapsen valinnassa, lapselle oman repun valitseminen on superhauskaa. Ylpeydestä pakahtumaisillaan, hän on pian valmiina ensimmäiseen koulupäiväänsä.

Koulun aloitus - mitä mukaan ensimmäisenä koulupäivänä?

Valmistautuminen – Mitä oikeastaan tarvitaan koulun alkuun?

Kesäloma lähestyy loppuaan ja pian on aika aloittaa koulu. ”Apua, nyt tarvitaan paljon tavaraa!”, saatat ajatella. Koulureppu, penaali, juomapullo… Googlailet löytääksesi mitä tavaroita oikeastaan tarvitaan koulun alkaessa. Jotkut koulut antavat joitakin tarvikkeita oppilaille, kuten lyijykynän, pyyhekumin ja vihkon. Nämä tarvikkeet lapsi kuitenkin käyttää nopeasti loppuun, ja joka tapauksessa voi olla hyvä hankkia joitakin ylimääräisiä tarvikkeita kaiken varalle.

Se, mitä koulusta saa, vaihtelee koulu- ja kuntakohtaisesti. Voit kuitenkin pitää hankintalistan lähtökohtana seuraavia:
• Reppu
• Penaali, lyijykynä, pyyhekumi, värikynät, kynänteroitin ja sakset
• Vihko ja kansio
• Kuulokkeet – jos lapsi saa tablettitietokoneen koulusta
• Kirjojen päällystysmuovi
• Vaihtovaatteita
• Sisäkengät
• Liikuntakengät
• Juomapullo

Koulun aloitus - mitä mukaan ensimmäisenä koulupäivänä?

Siirtymä päiväkodista kouluun

Tuntuuko, että koulun alkuun tarvitaan yllättävän paljon tarvikkeita, vai onko kaikki kuten olit odottanutkin? Yksi isoimmista eroista päiväkodin ja koulun välillä on, että koulussa on yleisesti paljon vähemmän vaatteidensäilytystilaa lapsille. Päiväkodissa on yleensä oman naulakon lisäksi enemmän säilytystilaa, mutta koulussa täytyy selvitä vähemmällä.

Suurin muutos lapselle on itsenäisyys. Nyt hänen täytyy huolehtia enemmän omista tavaroistaan ja ottaa itse vastuuta. Vähän pelottavaa, mutta myös hyvä oppimisprosessi. Ei ole aina helppoa erottaa omia tavaroita kavereiden tavaroista, ja nimitarroista voi tällöin olla oiva apu. Nimitarroja voi liimata lähes kaikkeen, kumista reppuun ja juomapulloon.

Kaikki varusteet tulee ehdottomasti nimikoida välttääkseen sekaannuksia. Erityisesti näinä aikoina tulee olla erityisen tarkkana hygienian kanssa, jolloin onkin hyvin tärkeää ettei sekoita henkilökohtaisia tavaroitaan, kuten juomapulloja.

Koulun aloitus - mitä mukaan ensimmäisenä koulupäivänä?

Persoonallisia nimitarroja kouluun

Etuna itse suunniteltavissa nimitarroissa on, että niistä tulee erityisen persoonallisia, ja sen lisäksi lapsen on helpompi tunnistaa omansa. Joten ehkä juuri sinun ei tarvitse etsiä löytötavaroiden joukosta kadonneita sukkia kouluvuoden loppuessa. Se voisikin olla vuoden tavoite.

Minkälaisia nimilappuja tarvitaan kouluun?

Vaatteiden nimikointiin suosittelemme nimitarrojamme. Ne voi liimata helposti vaatteelle, eikä sinun tarvitse käyttää silitysrautaa. Nimitarrat tulee kiinnittää vaatteen pesumerkintä- tai tuotetietolapulle, jossa ne pysyvät parhaiten. Vaatteille joissa ei ole merkintälappuja, kuten sukille ja itse neulotuille vaatteille, tulee käyttää silitettäviä nimilappuja.

Loistava vinkki ovat minitarrat, jotka käyvät hyvin pienille tavaroille, kuten lyijykynille, värikynille, pyyhekumeille, viivoittimille ja kaikelle muulle, mitä penaalista löytyy. Sen lisäksi koulureppua, juomapulloa ja koulukirjoja voi koristella suuri nimilapuilla. Ne ovat erityisen näkyviä ja siistejä ihastuttavien kuviensa ja malliensa ansiosta.

Koulun aloitus - mitä mukaan ensimmäisenä koulupäivänä?

Oletko epävarma mitä nimilappuja valitsisit?

Me autamme sinua mielellämme! Valitset itse minkälaiset nimilaput haluat lapsellesi kouluun, mutta ymmärrämme että se voi olla haastavaa. Sinullahan on niin paljon hienoa, mistä valita. Siksi listaamme tähän suosituksiamme:

• Itseliimautuvat nimitarramme ovat käytännöllisimpiä ja ne voi liimata lähestulkoon mihin tahansa. Ne ovat täydellisiä vaatteille ja henkilökohtaisille tavaroille. Kaikista suosituin tuotteemme! Kestää 60 asteen pesun ja kuivausrummun. Jos aiot hankkia vain yhden setin nimitarroja, tämä on paras valintasi.
• Minitarrat ovat juuri sopivan pienet kaikista pienimmille tavaroille. Niitä suositellaan erityisesti koululaisille ja heidän pikkutavaroilleen.
• Suuret nimilappumme antavat viime silauksen henkilökohtaisille tavaroille. Ne ovat superhienoja ihastuttavine kuvineen ja malleineen.

Ja tiedätkö, mikä on erityisen hienoa? Useimmat kuvistamme ja teemoistamme ovat käytettävissä kaikkiin nimilappuihimme! Se tarkoittaa, että voit tehdä yhteensopivia kokonaisuuksia niin nimitarroistamme, minitarroistamme kuin suurista nimilapuistammekin. Tällöin on erityisen hauskaa aloittaa vaatteiden ja tarvikkeiden nimikointi koulu alkua odottaessa. Tämän lisäksi löydät monia nimilappu-teemojamme myös seinätarroistamme. Ihanaa, eikö vain?

Vettä ja kulutusta kestäviä

Vaatteet ja tarvikkeet joutuvat kestävään kovaa kulutusta läpi kaikkien kouluaktiviteettien. Siksi kestäville nimilapuille on tarvetta. Nimilappumme ovat erityisen kestäviä ja ne kestävät myös 60 asteen pesun niin pyykinpesu-, ja astianpesukoneessa kuin kuivausrummussakin. Ne kestävät lisäksi uunilämpötiloja ja kylmyyttä. Asetamme tuotteillemme korkeat laatuvaatimukset ja takaamme, että nimilappumme säilyttävät värinsä ja muotonsa kovassakin käytössä ja kulutuksessa.

Se suuri päivä

Asu on valmiina päällä ja reppu laitetaan selkään. Vihdoin ekaluokkalaiset seisovat koululla rivissä jännittyneinä ja odottavat. Värikkäät persoonallisuudet ovat valmiina tapaamaan toisensa ja luomaan uusia tuttavuuksia. Monet löytävät parhaat ystävänsä alakoulussa ja on ihana ajatus, että lapsen mahdollinen tuleva paras ystävä odottaa yhtä jännittyneenä teidän kanssanne. Kaikkien nimet huudetaan ja on aika tavata opettaja. Hermoja raastava hetki, mutta hyvällä tavalla. Yksi kerrallaan he menevät eteen kutsun kuultuaan. Vähän ujoina, mutta innoissaan. Ylpeänä vanhempana näet lapsesi aloittavan uuden arjen, ja ensimmäinen koulupäivä on tosiaan suuri ja tärkeä päivä elämässä niin lapselle kuin vanhemmillekin. Tämä päivä muistetaan ikuisesti.

Koulun aloitus - mitä mukaan ensimmäisenä koulupäivänä?

Viimeinen postaus blogissa