Siirry sisältöön
KotiBlogiIlmainen neulomisohje aloittelijalle: Nimellinen pääpanta lapsille

Ilmainen neulomisohje aloittelijalle: Nimellinen pääpanta lapsille

Neulomisohje ja neuleiden nimikointi nimilapuilla

Etsitkö ilmaista neulomisohjetta lapsille? Neulominen liitettiin aikaisemmin usein mummoihin ja vanhoihin täteihin, mutta viime vuosina tämä ajatus on muuttunut kokonaan. Nykyään neulominen on suosittu harrastus sukupuolesta ja iästä riippumatta.

Neulominen on jo itsessään rentouttava aktiviteetti, mutta se on myös täydellinen vapaa-ajan puuha kaikille, jotka tykkäävät näperrellä jotain katsoessaan tv:tä tai kuunnellessaan radiota. Bonuksena saa todella hienoja luomuksia, joita voi käyttää itse tai antaa jollekulle lahjaksi. Toinen etu neulomisessa on, että voit ottaa neulomuksesi mukaan minne tahansa. Tätä neulomisesta innostuneet usein tekevätkin mitä kummallisimmissa paikoissa!

Sosiaalisessa mediassa, kuten Instagramissa ja Facebookissa, voit tavata muita neulomisesta kiinnostuneita ihmisiä ja inspiroitua tekemään uusia luomuksia. Norjalainen neulesuunnittelija Scandiknit on parina viime vuotena suunnitellut omia neulomisohjeita, joita hän jakaa toisillekin innokkaille neulojille nettisivuillaan.

Hänet paras ohjeensa aloittelijoille on aloittaa pienistä ja helpoista vaatteista, kuten pipoista, kaulaliinoista ja pääpannoista.

– Näin saa neulomistunnun sormiin ja näkee tuloksen todella nopeasti, toisin kuin jos aloittaisi heti aikuisten villapaidasta. Mielestäni myös neuleen valmiiksi saamisesta tuleva onnistumisen elämys voi motivoida jatkamaan. Muutaman pienen neulomuksen jälkeen voi hyvin jatkaa isompiin haasteisiin. Sillä tavalla oppii nopeasti, hän sanoo.

Opi neulomistekniikoita netissä

Ohjeen mukaan neulominen saattaa vaikuttaa aluksi hiukan monimutkaiselta, mutta se on helpompaa kuin luuletkaan. Joitakin tavallisia lyhenteitä ovat: o = oikea silmukka, n = nurja silmukka, krs = kerros.

Vähitellen opit neulomiskielen ja voit tarttua haastavampiin projekteihin. Jos jäät johonkin jumiin, apua on kyllä tarjolla. Jos et tunne ketään innokasta neulojaa, jolta voisit kysyä apua, voit aina kääntyä käsityöliikkeiden puoleen tai ottaa mahdollisuuksien mukaan suoraan yhteyttää suunnittelijaan. Useimmat neulomisharrastajat auttavat mielellään muita asiasta kiinnostuneita mukaan tähän hienoon harrastukseen.

YouTube on todellinen kultakaivos niille jotka haluavat oppia neulomaan, tai tulla paremmaksi siinä. YouTubessa on lukemattomia videoita, jotka näyttävät mallin perusneulomistekniikoista, kuten silmukoiden luomisesta, vaikeampiin kuvioihin ja vinkkeihin, joiden avulla neulomisvauhdin saa nopeammaksi.

Hienoa neulomisinspiraatiota aloittelijoille

Neulomisohje ja neuleiden nimikointi nimilapuilla

Haluatko oppia neulomaan, mutta kaipaat inspiraatiota siihen mitä neuloisit? Internet pursuaa inspiraatiota hienoihin neulomisprojekteihin. Neuleet, kuten kauniin väriset, pehmeästä ja lämpimästä villasta tehdyt pipot, saalit ja huivit, ovat hienoa projekteja aloittelijalle.

Kypärämyssyt ovat olleet viime aikoina suuri hitti neulojien keskuudessa sosiaalisessa mediassa. Kypärämyssy on pipo, joka muistuttaa huppua ja jota voi käyttää laskettelukypärän alla rinteessä, tai vain sellaisenaan. Kypärämyssyn neulominen on hieno neulomisprojekti, joka sopii jo hiukan kokeneemmalle neulojalle.

Innostuneet aloittelijat voivat vähitellen kaivata ideoita uusiin neulomisprojekteihin, sillä yksi perhe ei tarvitse lukemattomia pääpantoja tai pipoja. Onneksi neulotut lahjat ovat täydellisiä kaikille, jotka haluavat antaa persoonallisempia joulu- ja syntymäpäivälahjoja. Hyviä ja ilolla vastaanotettuja neulottuja lahjoja ovat esimerkiksi villasukat, pannulaput, pesulaput, pyyhkeet, istuinaluset ja lapaset.

Neulomisilo löytyi nopeasti

Neulomisohje ja neuleiden nimikointi nimilapuilla

Neulominen saattaa aluksi sujua hiukan hitaasti, kuten tapahtuu useasti jotain uutta asiaa opetellessa. Älä kuitenkaan lannistu tippuneista silmukoista tai monta kerrosta sitten tehdystä virheestä. Kun löydät ilon neulomiseen, myös taitosi kehittyvät nopeasti.

Neuloja Scandiknit on itse todiste tästä, kertoessaan oppineensa neulomaan vasta neljä vuotta sitten.

Inspiraatio omien neuledesignien tekemiseen löytyi, kun hänen 3-vuotias tytärpuolensa toivoi itselleen vaaleanpunaista paitaa, jossa olisi kuva heidän koirastaan. Kun Scandiknit ei löytänyt sopivaa valmista mallia, hän päätti kokeilla keksiä kuvion itse. Kun hän laittoi kuvan valmiista paidasta Facebookiin, häneltä kysyttiin pian olisiko malli myynnissä.

– Tämän jälkeen kaikki on vain edennyt itsestään ja luovuuteni on pääsyt lentoon. Nyt uudet ideat tulevat nopeammin kuin mitä ehdin neulomaan. Jotkin kuvioista on tehty yhdessä ystävien kanssa ja jotkin itse. Se, etten ole neulonut niin kauaa voikin olla etu designmaailmassa, sillä luulen osaavani siksi tehdä neulomisohjeet yksinkertaisiksi aloittelijoille, hän sanoo.

Kuinka nimikoida neuleet?

Neulomisohje ja neuleiden nimikointi nimilapuilla

Kun on käyttänyt monta tuntia hienon neuleen tekemiseen, tuntuisikin erityisen ikävälle, jos se katoaisi. Muista siksi nimikoida neuleesi nimitarroilla. Paras tapa kiinnittää nimitarrat, on asettaa ne vaatteiden tuotetieto- tai pesumerkintälapuille. Mutta koska tämä ei ole mahdollista itse tehdyissä neuleissa, Ikioma Nimilapun silitettävät nimilaput ovat mainio vaihtoehto.

Nämä nimilaput voi silittää suoraan vaatteelle silitysraudan avulla. Silitettävät nimilappumme pysyvät kuin valettu kaikilla villasta ja puuvillasta tehdyillä vaatteilla, ja siksi ne sopivat mainiosti itse tekemiisi neuleisiin. Muistathan, että erilaiset lankatyypit kestävät erilaisia lämpötiloja, ja siksi voi olla hyvä testata silitettävän nimilapun kiinnittämistä langastasi tehdylle testipalalle. Suosittelemme myös käytettäväksi puuvillanauhaa, johon silität nimilapun kiinni, ja sitten ompelet nauhan kiinni neuleeseen. Jos käytät puuvillanauhaa, voi myös ottaa nimilapun halutessasi pois.

Silitettävät nimilaput voi suunnitella oman maun mukaan eri väri- ja kuvavaihtoehdoin, aivan kuten nimitarramme. Nyt olemme saaneet myös joitakin neulomisaiheisia kuvavaihtoehtoja verkkokauppaamme. Käy kurkkaamassa – ehkä löydät uuden suosikkisi.

Neulomisohje ja neuleiden nimikointi nimilapuilla

Neulomisohje ja neuleiden nimikointi nimilapuilla

Kolme neulomisvinkkiä aloittelijalle

  1. Älä pelkää virheitä. Aluksi teet ehkä joitakin aloittelijavirheitä, mutta tämä on vain hyvää oppia. Pura vain silmukat virheeseen asti ja aloita uudestaan. Jos et ole tyytyväinen jo tekemääsi vaatteeseen, on ehkä parempi purkaa se, kuin vain antaa sen olla käyttämättömänä. Muista, että voit käyttää samaa lankaa uudestaan seuraavassa neulomisprojektissasi.
  2. Valitse aluksi edullista lankaa. Vaikka kaikkia kaupan hienoja lankatyyppejä on vaikea vastustaa, voi silti olla fiksua valita aluksi edullisempia vaihtoehtoja. Todellisuudessa aivan ensimmäiset projektisi eivät ehkä ole kaikista kalliimpien lankojen ”arvoisia”. Vähitellen kun taitosi kehittyvät ja voit ryhtyä isompiin projekteihin, voikin olla kannattavampaa ostaa kalliimpia lankoja, sillä laatu seuraa usein hintaa.
  3. Valitse neulomisprojekteja, joiden avulla voit kehittyä. Etsi neulomisohjeita, jotka sisältävät yhden tai kaksi uutta haastetta, niin että voit koko ajan kehittää taitojasi. Mutta ole tarkkana ettet valitse liian vaikeaa kuviota, sillä sen vaikutus voi olla päinvastainen jos turhaudut etkä jaksa neuloa työtäsi valmiiksi. Ennen kuin aloitat suuremman uusia neulomistekniikoita sisältävän projektin, voi olla hyvä testata näitä tekniikoita testineuleella ennen varsinaisen työn aloitusta. Käytä tällöin sitä edullista lankaa, jota käytit aloittaessasi uuden harrastuksesi, ja neulo joitakin kerroksia tällä uudella tavalla siten että hallitset sen ja toivottavasti vältät suuremmat virheet myöhemmin.Neulomisohje ja neuleiden nimikointi nimilapuilla

Ilmainen pääpannan neulomisohje

Neulomisohje ja neuleiden nimikointi nimilapuilla

Haluatko päästä käyntiin neulomisen kanssa? Nimellinen pääpanta on hieno ja helppo neulomisohje aloittelijoille, ja sen on suunnitellut Scandiknit.

Lataa ilmainen nimellisen pääpannan neulomisohje täältä. (Ohje englanniksi)

Tämä neule neulotaan melko paksusta langasta paksuilla puikoilla, mikä edesauttaa vaatteen nopeaan valmistumiseen. Neulomisohje tulee kahtena eri varianttina; voit valita haluatko neuloa pääpannan joustinneuleella tai neulomistekniikalla, jonka nimi on valepalmikko. Joustinneule on helpoin versio, sillä se sisältää vain oikeita ja nurjia silmukoita, jotka ovat neulomisen perustekniikoita.

Voit valita itse, haluatko koristella pääpannan nimellä tai sanalla. Kirjaimet ompelet pantaan jälkeenpäin koristetekniikalla, jonka nimi on silmukoiden jäljentäminen. Tämä kuviointitapa on ehkä vieras monelle, mutta se on erittäin helppo oppia kuvaohjeellamme, joka tulee pantaohjeen mukana.

Sinun ei tietenkään tarvitse kuvioida vain kirjaimia, vaan voit päästää mielikuvituksesi valloilleen. Voit esimerkiksi kuvioida kukkia, jalkapalloja, sydämiä, logoja, eläimiä tai muita asioita, joista lapsi on kiinnostunut.

Scandiknitillä on monia superhienoja neulomisohjeita lapsille. Tutustu niihin täällä.

Viimeinen postaus blogissa