Siirry sisältöön
KotiBlogiNimitarrat – lähes kaikkeen soveltuvat tarrat

Nimitarrat – lähes kaikkeen soveltuvat tarrat

Itsekiinnittyvät nimitarrat

Pipot, vesipullot ja liukurit, nämä ovat vain muutamia niistä tavaroista, jotka voivat kadota aivan tavallisena koulu- tai päiväkotipäivänä. Kaiken tämän nimikoiminen lapsen nimellä on tärkeä apukeino vanhemmille, mutta nimitarroja voi käyttää myös moniin muihinkin arjen asioihin.

Lasten vaatteiden ja tavaroiden nimikoinnista on tullut tärkeä arjen apukeino niin vanhemmille kuin päiväkodin ja koulun henkilökunnalle. Nimilappujen avulla ei ole ainoastaan helpompaa pitää yllä järjestystä tavaroiden oikeasta omistajasta, vaan niiden ansiosta tavaroita ei heitetä niin paljon menemään eikä sinun tarvitse hankkia koko ajan uutta kadonneen tilalle. Toisin sanoen nimilapuista hyötyvät sekä luonto että rahapussisi.

Nimitarroja ei suinkaan ole tarkoitettu ainoastaan pienimmille lapsille, sillä myös aikuiset ja teini-ikäiset voivat hyötyä tavaroidensa nimikoimisesta. Ikioma Nimilapulta saat kestäviä ja korkealaatuisia nimilappuja, jotka soveltuvat moniin eri käyttötarkoituksiin. Lisäksi voit valita juuri sen designin tai värin joka sopii sinulle parhaiten, oli käyttäjänä sitten lapsi tai aikuinen.

Tässä on joitakin vinkkejä siihen, kuinka käytät nimitarrojamme parhaalla mahdollisella tavalla.

Nimitarrat teineille

Muista, että lähes kaiken voi nimikoida nimitarroilla

Yleensä nimikointi liitetään lastenvaatteisiin, kuten vaihtovaatteisiin, lapasiin ja pipoihin, mutta vuoden aikana katoaa yllättävän paljon muutakin. Ja tämä ei koske ainoastaan lapsia – me aikuisetkin olemme tässä vähintäänkin yhtä toivottomia, kadotamme vain toisenlaisia tavaroita.

USA:ssa ja Iso-Britanniassa tehdyissä tutkimuksissa on tarkasteltu, minkälaisia tavaroita kadotamme useimmin. Ylimpänä listalla ovat avaimet, laukut, vaatteet ja silmälasit, mutta matkapuhelimet ja tablettitietokoneet häviävät myös usein. Nämä kaikki ovat esineitä, jotka saisi palautettua nopeasti takaisin oikealle omistajalleen, jos ne olisi nimikoitu itsekiinnittyvillä nimitarroilla.

Tavarat unohtuvat tyypillisesti lentokentän turvatarkastukseen, taxeihin ja joukkoliikenteeseen, sovituskoppeihin sekä baareihin.

Ikioman minitarroilla on mainiota nimikoida pikkutavaroita, kuten aurinkolaseja ja puhelinlatureita. Nämä tarrat ovat kooltaan ainoastaan 16 x 6 mm, ne ovat designiltaan neutraaleja ja niiden värivalikoima on laaja. Älä unohda nimikoida myöskään perheen teinin tavaroita ja vaatteita, esimerkiksi jalkapallokenkiä, treenivaatteita ja kuulokkeita. Mitä isommaksi lapsi kasvaa, sitä kalliimmaksi hänen tavaransa usein tulevat – ja sitä enemmän kadonneet tavarat kirvelevät myös lompakossa.

Minitarrat minitavaroille

Käytä oikeantyyppisiä nimilappuja oikeassa paikassa

Ei-silitettävät ja itsekiinnittyvät nimitarrat ovat suosituin tuotteemme, sillä ne säästävät aikaa ja ovat erittäin helppokäyttöisiä. Nimitarrat toimivat kuten tavalliset tarrat, mutta niiden liima on paljon vahvempaa, minkä ansiosta ne voi kiinnittää melkein mihin tahansa. Ne kestävät siksi lukemattomia pesuja pyykinpesu- ja tiskikoneessa sekä useita kierroksia kuivausrummussa.

Itsekiinnittyvät ja ei-silitettävät nimitarrat on saatavilla kolmessa eri koossa;

Tavalliset nimitarrat, koko 30 x 13 mm: Tämän kokoiset nimitarrat sopivat täydellisesti vaatteiden sileisiin tuotetieto- tai pesumerkintälappuihin. Näitä nimitarroja voi tilata myös lapsen lempihahmon koristamina, jolloin vielä lukutaidottomat pikkulapsetkin voivat tunnistaa helposti vaatteensa. Meiltä voit valita suosikkisi monista suosituista hahmoista, kuten Pipsa Possu, Bamse, Hello Kitty ja Muumit.

Minitarrat, 16 x 6 mm: Näitä ekstrapieniä ei-silitettäviä nimitarroja voi käyttää pikkutavaroissa, kuten pyyhekumeissa, kynissä, tuteissä ja hiussoljissa. Minitarrat ovat saatavilla useammasta väristä koostuvana sarjana tai ainoastaan lempivärissäsi.

Suuret nimilaput ovat eri kokoisia ja muotoisia: Suuret ei-silitettävät nimilappumme sopivat hyvin esineisiin, joiden omistajan nimen toivot näkyvän selkeästi esimerkiksi suuremmissa tavaroissa, kuten polkupyörissä, juomapulloissa, liukureissa ja repuissa. Nämä suuret tarrat ovat saatavissa eri teemoissa, kuten esimerkiksi metsän eläimet, yksisarvinen ja hirviö. Niiden tyylikäs design muuttaa nopeasti hiukan tylsän ja anonyymin eväslaatikon hienoksi ja uniikiksi.

Joissakin vaatteissa, kuten sukissa, kaulaliinoissa ja itse tehdyissä neuleissa, ei ole valmiiksi kiinnitettyjä tuotetieto- tai pesumerkintälappuja. Tällöin nimilappu tulee kiinnittää suoraan tekstiiliin. Tähän soveltuvat parhaiten silitettävät nimilaput. Aivan kuten itsekiinnittyviin nimitarroihinkin, myös silitettäviin nimilappuihin voi valita juuri sen kuvan ja värin, jonka itse haluaa.

Silitettävät nimilaput ovat todella kestäviä ja ne voi pestä jopa 95 asteessa. Siksi ne ovat erityisen hyvä valinta erilaisissa laitoksissa asuvien vaatteisiin, sillä niissä vaatteet pestään usein suuremmissa koneissa, jotka eivät ole niin hellävaraisia kuin tavalliset pyykinpesukoneet.

Itsekiinnittyvät nimitarrat

Nimitarrat, jotka eivät irtoa

Kun olet käyttänyt paljon aikaa lapsesi vaatteiden ja tavaroiden nimikointiin, olisi todella harmillista huomata nimilappujen vain irtoavan. Se, kuinka hyvin nimitarrat pysyvät kiinni, voi vaihdella riippuen valmistajasta. Ikioman nimilappuja kehutaan usein, ja eräs tärkeimmistä esille tuoduista syistä on nimenomaan se, että ne eivät irtoa helposti.

Eräs syistä Ikioman nimitarrojen mainioon kestävyyteen on niiden erityiskehitetty liima, joka ei ole terveydelle haitallinen.

On kuitenkin tärkeää, että seuraat tarkasti nimitarrojen käyttöohjeita, jotta ne kestävät pitkään eivätkä irtoa.

Sinun tulee ensinnäkin varmistaa, että kiinnität nimitarrat kuivalle ja puhtaalle pinnalle. Vaatteita nimikoitaessa nimitarra tulee kiinnittää vaatteessa olevalle sileälle tuotetieto- tai pesumerkintälapulle. Varmistaaksesi nimilappujen pitävyyden, odota myös vähintään 24 tuntia ennen kuin peset vaatteen tai esineen.

Silitettävät nimilaput kiinnitetään silitysraudan avulla, mutta hyvä vaihtoehto voi olla myös suoristusrauta. Käytä kiinnityksessä myös nimilappupakkauksen mukana tulevaa silikonipaperia. Silikonipaperi asetetaan nimilapun päälle, jonka jälkeen sitä painetaan silitysraudalla pyörivin liikkein kahdeksasta kymmeneen sekuntia. Silikonipaperin sijaan voidaan käyttää myös leivinpaperia, mutta voipaperi ei kuitenkaan sovellu tähän tarkoitukseen.

Silitettävät nimilaput ovat erityisen kestäviä, mutta jos ne kuitenkin näyttävät irtoavan, ne on helppo kiinnittää uudestaan. Sinun tulee vain toistaa kiinnitysprosessi lämmittämällä silitysrauta kuumimpaan kankaan kestämään lämpötilaan, laittaa silikonipaperi nimilapun päälle ja silittää kahdeksasta kymmeneen sekuntia.

Huolehdi, että sinulla on aina nimilappuja saatavilla

Pienten ja suurten tavaroiden nimikointi nimilapuilla voi vaikuttaa ylivoimaiselta ja aikaavievältä tehtävältä. Usein tätä tehtävää myös välttelee aina koulun tai päiväkodin aloituspäivää edeltävään iltaan saakka. Tällöin tavaroita täytyykin yhtäkkiä nimikoida kokonainen vuori. Nimitarrojen avulla tämä tehtävä sujuu paljon nopeammin ja helpommin.

Valitettavasti on helppo unohtaa nimikoida kaikki vuoden aikana hankitut uudet vaatteet ja tavarat, ja usein niiden nimikoinnin muistaa vasta kun ne ovat jo matkalla ulos ulko-ovesta.

Jotta et unohtaisi nimikointia, voikin olla fiksua pitää aina arkillinen nimitarroja käden ulottuvilla. Helposti löytyvästä nimitarra-arkista esimerkiksi eteisessä, laukussa, päiväkodin hyllyssä ja työpaikassasi voikin tulla investointi, joka säästää sinut monelta tarpeettomalta rahanmenolta arjen keskellä.

Pienet tarrat

Viimeinen postaus blogissa