KotiBlogiYksisarvissynttärit – vinkkejä lasten syntymäpäiväjuhliin

Yksisarvissynttärit – vinkkejä lasten syntymäpäiväjuhliin

Yksisarvinen on suosittu hahmo monelle lapselle, ja on helppo löytää hyviä vaihtoehtoja oikeille yksisarvissyntymäpäiville yksisarviskakkuineen ja muine yksityiskohtineen. Mutta kuinka helppoa aivan tavallisen äidin onkaan tehdä valmisteluja, jotka näyttävät yhtä hyviltä kuin kuvat Instagramissa?

Kutsukortit yksisarvissyntymäpäiville

Kutsukortit yksisarvissyntymäpäiville

Ensiksi täytyy tietysti saada kutsukortit matkaan! Kutsukorteille on olemassa monenlaisia vaihtoehtoja: valmiina ostetut kortit, itsetehdyt kutsukortit tai yksinkertaisesti sähköposti vanhemmille. On kuitenkin erityisen mukavaa, jos omaan juhlaan voi kutsua kaverit itsetehdyillä kutsukorteilla. Edullinen ja todella hieno ratkaisu on tulostaa omat suloiset ja hienot kutsukortit värikkäille yksisarvissyntymäpäiville. Siksi olemme tehneet ihanat tulostettavat kutsukortit – totta kai fantastisella yksisarvisteemalla. Lataa – ja tulosta tai lähetä sähköpostilla. Näin laitat käyntiin unohtumattoman juhlan lapsellesi, joka rakastaa yksisarvisia.

Lataa

Yksisarviskakku

Yksisarviskakku

Lähtökohtaisesti klassisen yksisarviskakun tekemisen ei pitäisi olla vaikeaa. Sarven tekemiseen on olemassa kaksi vaihtoehtoa. Selkeästi yksinkertaisempi tapa on käyttää jäätelövohvelia. Voit joko käyttää sitä sellaisenaan, tai päällystää sen elintarvikevärispraylla. Elintarvikkeisiin soveltuvaa värispraytä voi ostaa leipomistarvikkeisiin erikoistuneista liikkeistä.

Ehkä haluat harjoituttaa sorminäppäryyttäsi ja tehdä värikkään sarven itse? Senkään ei tarvitse olla liian vaikeaa. Tarvitset vain sokerimassaa, jolla voit valmistaa tämän maagisen yksityiskohdan. Sokerimassaa saa joko valmiiksi värjättynä, tai voit myös värjätä sen itse elintarvikevärillä. Suosittelemme valmiiksi värjättyä vaihtoehtoa.

Tee näin:

Valmistaessasi yksisarvisen sarven, pyöritä sokerimassasta pitkä ja ohut tanko – tämän jälkeen kiedo tanko esimerkiksi puisen varrastikun ympäri. Muista tehdä sokerimassatangon toisesta päästä ohuempi, ja myös kietoessasi tankoa tikun ympärille, muista tehdä sarven toisesta päästä kapeampi. Kiinnitä värjätyt tangot vedellä ja anna niiden jähmettyä.

Käytä puutikkua kiinnittääksesi valmiin sarven kakkuun. Voit antaa päivänsankarin valita lempikakkunsa. Ehkä se on suklaakakku? Muotoile tämän jälkeen kaksi samanmuotoista sokerimassan palaa korvien muotoon, ja käytä puutikkua kummankin kiinnittämiseen sarven molemmille puolille.

Kuulostaa yksinkertaiselta, mutta tarvitset ehkä hiukan harjoitusta saadaksesi kakun näyttämään yhtä elegantilta kuin ammattilaisten tekemät kakut. Ehkä ei kannata näyttää liikaa kakkukuvia etukäteen lapsellesi, ettei hän pety, jos taidonnäytteestäsi ei tule aivan yhtä täydellinen kuin näyttämissäsi kuvissa 🙂

Yksisarvismuffinssit

Eikö olekin epäreilua, jos vain sinä saat leikkiä sokerimassan kanssa? Lapset rakastavat muovailua, eikä pienistä yksisarvisfaneista mikään ole hauskempaa kuin sarvien muovailu. Yksisarvismuffinssien ulkonäkö saattaa vaihdella saadessasi apua pieneltä leipurilta, mutta päivänsankarista niiden valmistaminen on varmasti todella hauskaa!

Yksisarvismuffinssien korvat saa tehtyä tekemällä sokerimassasta pieniä palloja, jotka voi puristaa litteiksi. Aikuisen kannattaa olla mukana auttamassa, ja ehkä lapsi voi tehdä sarvet ja aikuinen korvat. Näitä koristeita ei tarvitse kiinnittää tikuilla, vaan ne voi vain painaa muffinssien kuorrutukseen.

Ihastuttava kuorrutusresepti

Tämä kuorrutusresepti on kiertänyt äidiltä toiselle. Se toimii hyvin niin kakkuun kuin muffinsseihinkin.

  • 250 g Philadelphia-tuorejuustoa
  • 150 g huoneenlämpöistä voita (jos olet unohtanut ottaa voin ulos jääkaapista, voit käyttää juoksevaa vaihtoehtoa)
  • 200 g tomusokeria
  • 4-5 tl kaakaota tai muuta aromia
  • elintarvikeväriä toiveen mukaan

Pöydän kattaminen yksisarvissyntymäpäiville

Yksisarvissynttärit

Valitse väriteema; suosituimmat ovat yleensä pastellivärit tai sateenkaari. Hyvä vinkki on kiinnittää yksisarvisseinätarroja suoraan pöytään, ja koristella sen lisäksi ilmapallot yksisarvisen kuvilla.

Monet ovat koettaneet antaa lasten piirtää pöytäliinaan. Mitä jos tulostaisit joitakin söpöjä yksisarvisen kuvia, joita lapset saavat värittää? Ota esille värikyniä ja anna jokaiselle lapselle värityskuva.

Lataa

Pöytäkortit

Yksisarvissynttärit Pöytäkortit

Jokaiseen syntymäpäiväjuhlaan on kätevää suunnitella istumajärjestys energisille juhlavieraille. Hauskoilla yksisarvissynttäreillä voi olla mukava käyttää tekemiämme pöytäkortteja. Ne ovat koristeellisia katseenvangitsijoita – ja vieraat sekä syntymäpäiväsankari voivat jopa värittää ne itse.

Lataa

Yllätyspussit syntymäpäiväjuhliin 

Yksisarvissynttärit

Saadaksemme erityisen persoonalliset ja suloiset yllätyspussit, tykkäämme käyttää niissä pussinsulkijoina suuria nimilappuja, joissa on yksisarvisteema. Suuret nimilaput sopivat siis yhtä hyvin pussien koristeluun kuin myös juomapullojen, eväslaatikoiden, liukurin tai polkupyörän nimikoimiseen.

Kattilaan osuminen – Topfschlagen

Oletko kyllästynyt ongintaan ja aarteenetsintään, ja etsit uutta leikkiä jonka avulla lapset saavat yllätyspussinsa? Vanha klassikko Saksasta on ehkä helpoin tapa esitellä lapsille uusi leikki, ja mikä parasta – se ei vaadi sinulta lähes mitään valmisteluja.

«Topfschlagen»-leikissä kunkin lapsen silmät peitetään vuorollaan. Yllätyspussi laitetaan kattilan alle ja kattila asetetaan johonkin paikkaan lattialla. Lapsi, jonka silmät on peitetty, saa kauhan, jolla hän voi koputtaa lattiaa kontatessaan ja etsiessään kattilaa. Toiset vieraat seisovat hänen ympärillään (varokaa varpaita!) ja huutavat ohjeita sanoen ”lämmintä” tai ”viileää” sen mukaan, miten lähellä etsijä on kattilaa. Kun etsijä löytää kattilan, silmiä peittävä side voidaan poistaa ja yllätyspussi on voitettu.

Voit myös koristella kattilan yksisarvisen kuvilla tai sarvella, saadaksesi yksisarvisteeman mukaan tähänkin leikkiin.

Viimeinen postaus blogissa