Siirry sisältöön
KotiBlogiYksisarvissynttärit – järjestä teemalliset lasten syntymäpäiväjuhlat

Yksisarvissynttärit – järjestä teemalliset lasten syntymäpäiväjuhlat

Lasten syntymäpäiväjuhlat teemana yksisarvinen. Vinkkejä teemasynttäreiden järjestämiseen, kakunleivontaan ja koristeluun.

Yksisarvinen on monen lapsen suosikkihahmo, ja onkin olemassa monia hyviä ehdotuksia kunnon yksisarvissynttäreiden järjestämiseen yksisarviskakkuineen ja muine teemaan sopivine yksityiskohtineen. Mutta kuinka helppoa aivan tavallisen äidin onkaan järjestää juhlat, jotka näyttävät yhtä hyviltä kuin Instagramissa jaetuissa kuvissa?

Kutsukortit yksisarvissynttäreille

Ensiksi täytyy tietysti saada kutsukortit matkaan! Kutsukorteille on olemassa monenlaisia vaihtoehtoja: valmiina ostetut kortit, itsetehdyt kutsukortit tai yksinkertaisesti sähköposti vanhemmille. On kuitenkin erityisen mukavaa, jos omaan juhlaan voi kutsua kaverit omilla kutsukorteilla. Edullinen ja todella hieno ratkaisu on tulostaa omat suloiset ja hienot kutsukortit värikkäille yksisarvissyntymäpäiville. Siksi olemme valmistaneet ihanat tulostettavat kutsukortit – totta kai fantastisella yksisarvisteemalla. Lataa – ja tulosta tai lähetä sähköpostilla. Näin saat käynnistettyä unohtumattoman juhlan yksisarvisia rakastavalle lapsellesi.

Lataa yksisarviskutsukortit

Lasten syntymäpäiväjuhlat teemana yksisarvinen. Vinkkejä teemasynttäreiden järjestämiseen, kakunleivontaan ja koristeluun.

Yksisarviskakku

Lähtökohtaisesti klassisen yksisarviskakun tekemisen ei pitäisi olla vaikeaa. Sarven tekemiseen on olemassa kaksi vaihtoehtoa. Selkeästi yksinkertaisempi tapa on käyttää jäätelövohvelia. Voit joko käyttää sitä sellaisenaan, tai päällystää sen värispraylla. Elintarvikkeisiin soveltuvaa värisprayta voi ostaa leipomistarvikkeisiin erikoistuneista liikkeistä.

Ehkä haluat harjoituttaa sorminäppäryyttäsi ja tehdä värikkään sarven itse? Senkään ei tarvitse olla liian vaikeaa. Tarvitset vain sokerimassaa, josta voit valmistaa tämän maagisen yksityiskohdan. Sokerimassaa saa joko valmiiksi värjättynä, tai voit myös värjätä sen itse elintarvikevärillä. Suosittelemme valmiiksi värjättyä vaihtoehtoa.

Tee näin:

Valmistaessasi yksisarvisen sarven, pyöritä sokerimassasta pitkiä ja ohuita tankoja – tämän jälkeen kiedo tangot esimerkiksi puisen varrastikun ympäri. Muista tehdä sokerimassatangon toisesta päästä ohuempi kietoessasi tankoja tikun ympärille. Kiinnitä värjätyt tangot yhteen vedellä ja anna niiden jähmettyä.

Käytä puutikkua kiinnittäessäsi valmiin sarven kakkuun. Voit antaa päivänsankarin valita lempikakkunsa. Ehkä se on suklaakakku? Muotoile tämän jälkeen kaksi samanmuotoista sokerimassan palaa korvien muotoon, ja käytä puutikkua niiden kiinnittämiseen sarven molemmin puolin.

Kuulostaa yksinkertaiselta, mutta tarvitset ehkä hiukan harjoitusta saadaksesi kakun näyttämään yhtä elegantilta kuin ammattilaisten tekemät kakut. Ehkä ei kannata näyttää liikaa kakkukuvia etukäteen lapsellesi, ettei hän pety, jos taidonnäytteestäsi ei tule aivan yhtä täydellistä kuin näyttämissäsi kuvissa 🙂

Yksisarvismuffinssit

Entäpä muffinssit? Eikö olekin epäreilua, jos vain sinä saat leikkiä sokerimassan kanssa? Lapset rakastavat muovailua, eikä pienistä yksisarvisfaneista mikään ole hauskempaa kuin sarvien muovailu. Yksisarvismuffinssien ulkonäkö saattaa vaihdella saadessasi apua pieneltä leipurilta, mutta päivänsankarista niiden valmistaminen on varmasti todella hauskaa!

Yksisarvismuffinssien korvat saa tehtyä tekemällä sokerimassasta pieniä palloja, jotka voi puristaa litteiksi. Aikuisen kannattaa olla mukana auttamassa, ja ehkä lapsi voi tehdä sarvet ja aikuinen korvat. Näitä koristeita ei tarvitse kiinnittää tikuilla, vaan ne voi vain painaa muffinssien kuorrutukseen.

Ihastuttava kuorrutusresepti

Tämä kuorrutusresepti on kiertänyt äidiltä toiselle. Se toimii hyvin niin kakussa kuin muffinsseissakin.

  • 250 g Philadelphia-tuorejuustoa
  • 150 g huoneenlämpöistä voita (jos olet unohtanut ottaa voin ulos jääkaapista, voit käyttää juoksevaa vaihtoehtoa)
  • 200 g tomusokeria
  • 4-5 tl kaakaota tai muuta aromia
  • elintarvikeväriä toiveen mukaan

Pöydän koristelu yksisarvissyntymäpäiville

Valitse väriteema; suosituimmat ovat yleensä pastellivärit tai sateenkaari. Hyvä vinkki on kiinnittää yksisarvisseinätarroja suoraan pöytään, ja koristella sen lisäksi ilmapallot yksisarvisen kuvilla.

Monet ovat koettaneet antaa lasten piirtää pöytäliinaan. Mitä jos tulostaisit joitakin söpöjä yksisarviskuvia, joita lapset saavat värittää? Ota esille värikyniä ja anna jokaiselle lapselle värityskuva.

Lataa yksisarvisaiheisia värityskuvia

Lasten syntymäpäiväjuhlat teemana yksisarvinen. Vinkkejä teemasynttäreiden järjestämiseen, kakunleivontaan ja koristeluun.

Pöytäkortit

Jokaiseen syntymäpäiväjuhlaan on kätevää suunnitella istumajärjestys energisille juhlavieraille. Hauskoilla yksisarvissynttäreillä voi olla mukavaa käyttää tekemiämme pöytäkortteja. Ne ovat koristeellisia katseenvangitsijoita – ja vieraat sekä syntymäpäiväsankari voivat jopa värittää ne itse.

Lataa pöytäkortteja

Lasten syntymäpäiväjuhlat teemana yksisarvinen. Vinkkejä teemasynttäreiden järjestämiseen, kakunleivontaan ja koristeluun.

Yllätyspussit syntymäpäiväjuhliin 

Saadaksemme erityisen persoonalliset ja suloiset yllätyspussit, meistä on mukava käyttää niissä pussinsulkijoina suuria nimilappuja, joissa on yksisarvisteema. Suuret nimilaput sopivat siis yhtä hyvin pussien koristeluun kuin myös juomapullojen, eväslaatikoiden, liukurin tai polkupyörän nimikoimiseen.

Lasten syntymäpäiväjuhlat teemana yksisarvinen. Vinkkejä teemasynttäreiden järjestämiseen, kakunleivontaan ja koristeluun.

Kattilaan osuminen – Topfschlagen

Oletko kyllästynyt ongintaan ja aarteenetsintään, ja etsit uutta leikkiä jonka avulla lapset saavat yllätyspussinsa? Vanha klassikko Saksasta on ehkä helpoin tapa esitellä lapsille uusi leikki, ja mikä parasta – se ei vaadi sinulta lähes mitään valmisteluja.

«Topfschlagen»-leikissä kunkin lapsen silmät peitetään vuorollaan. Yllätyspussi laitetaan kattilan alle ja kattila asetetaan johonkin paikkaan lattialla. Lapsi, jonka silmät on peitetty, saa kauhan, jolla hän voi koputtaa lattiaa kontatessaan ja etsiessään kattilaa. Toiset vieraat seisovat hänen ympärillään (varokaa varpaita!) ja huutavat ohjeita sanoen ”lämmintä” tai ”viileää” sen mukaan, miten lähellä etsijä on kattilaa. Kun etsijä löytää kattilan, silmiä peittävä side voidaan poistaa ja yllätyspussi on voitettu.

Voit myös koristella kattilan yksisarvisen kuvilla tai sarvella, saadaksesi yksisarvisteeman mukaan tähänkin leikkiin.

Viimeinen postaus blogissa