Siirry sisältöön
KotiBlogiNimilaput aikuisille – tavaroiden nimikointi

Nimilaput aikuisille – tavaroiden nimikointi

Työkalujen ja muiden aikuisten tavaroiden nimikointi nimitarroilla

Luulitko, että nimilaput ovat käytännöllisiä vain lapsillesi ja heidän tavaroilleen? Näin ei suinkaan ole! Nimilapuista on paljon hyötyä myös meille aikuisille. Nimilappujen käyttö säästää aikaa ja helpottaa arkeasi. Etkö vielä usko? Jatka lukemista 😊.

Tarvitseeko aikuisten tosiaan nimikoida tavaroitaan?

Vaikka me aikuiset olemme yleisesti ottaen hyviä pitämään huolta tavaroistamme, monet esimerkit näyttävät, että meidänkin pitäisi parantaa nimikointitottumuksiamme.

Esimerkiksi löytötavaratoimistot ovat ääriään myöten täynnä esineitä, jotka aikuiset ovat unohtaneet. Tämä voi olla kaikkea aurinkolaseista, avaimista ja sateenvarjoista aina epätavallisempiin esineisiin, kuten rollaattoreihin!

Suurin osa näistä tavaroista pysyy paikoillaan kuukausia, kunnes ne lopulta annetaan pois tai tuhotaan, koska kukaan ei tule niitä hakemaan. Ajattele, kuinka hyvä olisi ollut jos nämä esineet olisi nimikoitu nimitarralla, josta näkyy omistajan nimi ja puhelinnumero! Tämä olisi ollut tavaran omistajan lisäksi hyväksi myös luonnolle ja säästänyt yhteiskunnalta suuria summia.

Nimikointi on järkevää myös tilanteissa, joissa olemme epävarmoja mikä tavara oikeastaan on omamme. Työskenteletkö esimerkiksi työpaikalla, jossa kaikilla on samanlaiset työvaatteet? Silloin omiin vaatteisiisi liimaamasi nimitarra voi auttaa välttämään väärinkäsityksiä. Muista nimikoida myös muut samannäköiset varusteet, kuten kahvikupit ja kypärät.

On myös järkevää käyttää itsekiinnittyviä nimitarroja työkalujen nimikointiin, erityisesti jos työskentelet käsityöläisammatissa. Monet sähköasentajat, puusepät ja putkiasentajat vierailevat monien eri asiakkaiden luona joka päivä. Jos olet nimikoinut työkalusi nimitarroilla, voit vähentää hävikkiä ja säästää yritykseltäsi suuria summia.

Työkalujen ja muiden aikuisten tavaroiden nimikointi nimitarroilla

Nimikoi urheilu- ja retkeilyvarusteet

Pelaatko padelia tai oletko innoskas retkeilijä? Nuoriso ei ole ainoa ryhmä, jolta löytyy paljon urheilu- ja vapaa-ajanvarusteita, sillä monilta aktiivisilta aikuisilta löytyy niitä myös mielin määrin!

Itsekiinnittyviä erikokoisia nimitarroja voi käyttää esimerkiksi joogamaton, termospullon, mailojen, makuupussien, reppujen, retkiveitsien ja urheilulasien nimikointiin. Eli kaikkeen sellaiseen, jonka otamme mukaamme kotoa ja jolla on tapana unohtua pukuhuoneeseen tai telttailualueelle.

Joskus kyseessä ovat tavarat, joilla ei ehkä ole suurta rahallista arvoa, mutta jotka ovat meille tärkeitä henkilökohtaisesti. Esimerkiksi vanha suvussa kulkenut partioveitsi tai pienet kiikarit, jotka sait lapsenlapseltasi.

Jos nämä tavarat on nimikoitu nimellä ja puhelinnumerolla varustetulla nimitarralla, on mahdollista että rehellinen löytäjä palauttaa sen oikealle omistajalleen. Nimilappumme pysyvät tavaroissa kiinni hyvin, vaikka ne olisivat olleet ulkona kosteassa pidemmänkin ajan.

Työkalujen ja muiden aikuisten tavaroiden nimikointi nimitarroilla

Täydelliset itse ommeltujen tai neulottujen vaatteiden nimikointiin

Rakastatko neulomista? Neulomisesta tuntuu tulleen suositumpaa kuin koskaan aikaisemmin. Tästä voidaan ehkä kiittää sosiaalisia medioita, joista voit löytää loputtomia määriä inspiraatiota neuleideioihin, ilmaista ohjausta ja vinkkejä neulomistekniikoihin.

Nettisivut ja some-ryhmät, joissa voi myydä omia tuotoksia, ovat saaneet monen aloittamaan oman hiukan lisätuloja tuovan harrastusliiketoiminnan. Tässä yhteydessä monet haluavat merkitä itse neulomansa tuotteet omalla tai toiminimensä nimellä tuotteidensa markkinointia ajatellen.

Itse ommeltuihin tai neulottuihin vaatteisiin suosittelemme usein silitettäviä nimilappuja. Niiden hyvä puoli on se, ettei niitä tarvitse kiinnittää vaatteeseen ommeltuihin tuotetieto- tai pesumerkintälappuihin, vaan ne voi kiinnittää suoraan tekstiiliin silitysraudan avulla. Silitettävät nimilaput pysyvät kiinni erityisen hyvin eivätkä ne irtoa lukuistenkaan pesukertojen jälkeen.

Vaikka et valmistaisikaan vaatteita suurissa määrin, voi silti olla hauskaa nimikoida ne tavalla, joka näyttää että olet tehnyt tehnyt ne itse. Ennen kuin annat itse neulomasi vaatteet lapsenlapsellesi, voit nimikoida ne nimilapulla, jossa lukee esimerkiksi «mummin tekemä».

Laitoskäytössä olevien vaatteiden nimikointi

Jos perheenjäsenesi asuu vanhain- tai hoivakodissa, olet ehkä saanut tehtäväksesi nimikoida kaikki kyseisen henkilön vaatteet. Näin tehdään sen takia, että kyseisissä paikoissa vaatteet pestään usein yhteispesulassa.

Silitettävät nimilappumme soveltuvat erityisen hyvin vanhain- tai hoivakotien asukkaiden vaatteiden nimikointiin, sillä niissä käytetään usein suuria teollisuuspesukoneita, jotka eivät ole yhtä hellävaraisia kuin kotona käytössä olevat pesukoneet. Silitettävät nimilaput ovat erityisen kestäviä ja ne voidaan pestä 95 asteessa.

Muita hyviä käyttötarkoituksia aikuisten nimilapuille

Oletko ajatellut, että kakkuvati olisi hyvä nimikoida ennen sen vientiä nyyttikesteihin? Tai että porakone olisi ehkä parasta nimikoida ennen kuin sen lainaa taloyhtiön talkoisiin? Nimellä ja puhelinnumerolla varustettu nimilappu tekee luokkajuhlaan viedyn kakkuvadin ja lainatun porakoneen takaisin saamisen todennäköisemmäksi.

Oletko työpaikallasi aina se, joka lainaa puhelinlaturiaan? Välttääksesi konflikteja työkavereiden kanssa voikin olla fiksua liimata pieni nimilappu tavaroihin, joita usein lainataan tai jaetaan muiden kanssa. Itsekiinnittyvät minitarramme ovat täydellisiä tähän käyttötarkoitukseen, sillä niiden avulla ei koskaan ole epäilystä siitä, kuka omistaa mitäkin.

Nimilaput aikuisille –löydä suosikkisi

Aikuisille sopivia nimilappuja on olemassa erilaisia ja eri muotoisia. Voit tehdä niistä niin värikkäitä ja persoonallisia kuin itse haluat.

  • Klassiset nimitarrat ovat juuri sopivan kokoisia lähes kaikkeen. Voit vapaasti suunnitella juuri omaan makuusi sopivat nimitarrat. Voit yhdistellä erilaisia fontteja, värejä, taustoja ja kuvia. Tämä on sekä hauskaa että todella helppoa. Anna nimilapun kuvan heijastaa kiinnostuksenkohteitasi. Voit valita esimerkiksi erilaisia soittimia, neulomis- ja ompelukuvia sekä erilaisia urheilulajeja. Voit myös halutessasi tehdä aivan neutraalin nimilapun ilman kuvaa mustalla tekstillä valkoista taustaa vasten.
  • Minitarrat ovat mainioita kaikkiin pieniin tavaroihin, kuten AirPodseihin, latureihin, silmälaseihin ja niin edelleen. Nämä nimilaput ovat hyvä vaihtoehto sinulle, joka haluat nimikoida tavarasi hienovaraisesti, mutta kuitenkin näkyvästi. Voit valita tämänkin tuotteen erilaisina variantteina, joko kaikki minitarrat saman värisinä tai useampien yhteen sopivien väriyhdistelmien pakkauksissa.
  • Suuret nimilaput ovat täydellisiä suurempien tavaroiden, kuten suksien, matkalaukkujen ja juomapullojen, nimikointiin. Suuret nimilaput ovat saatavilla valmiiksi suunniteltuina teemasetteinä, joista monet sopivat myös aikuisille, kuten esimerkiksi kukalliset sekä pisteelliset ja raidalliset setit.
  • Silitettävät nimilaput ovat hyvä vaihtoehto villaan ja tekstiileihin, joissa ei ole kiinnitettynä tuotetieto- tai pesumerkintälappua. Nämä nimilaput kiinnitetään silitysraudan avulla suoraan tekstiiliin. Silitettävät nimilaput voi myös suunnitella omien toiveidensa mukaisesti itse valitsemallaan tekstillä, taustavärillä ja kuvalla.

Yhteistä näille kaikille nimilapuille on, että ne ovat kestävät kulutusta ja erilaisia sääolosuhteita vuodesta toiseen. Pidä huolta omaisuudestasi ja samalla myös ympäristöstä. Hauskaa nimikointia!

Työkalujen ja muiden aikuisten tavaroiden nimikointi nimitarroilla

Viimeinen postaus blogissa