Siirry sisältöön
KotiBlogiIsänpäivä – parhaat vinkit persoonallisiin lahjoihin ja tulostettava isänpäiväkortti

Isänpäivä – parhaat vinkit persoonallisiin lahjoihin ja tulostettava isänpäiväkortti

Isänpäivä - ideoita isänpäivälahjoihinIsänpäivä on jo kulman takana, mutta mitä annat hänelle, «jolla on jo kaikkea»? Tässä on vinkkejä persoonallisiin isänpäivälahjoihin ja isänpäiväkortti, joka taatusti miellyttää perheen supersankaria.

Kiireisen arjen keskellä on helppo pitää läheisiä itsestäänselvyytenä. Siksi on hyvä joskus pysähtyä ja antaa hiukan lisähuomiota tärkeille ihmisille. Tämä on ehkä syy siihen, miksi monille meistä sellaiset perinteet, kuten äitien- ja isänpäivä, ovat tulleet tärkeiksi.

Isien juhliminen erillisenä isänpäivänä on perinne, joka alkoi katolisissa maissa jo keskiajalla. Silloin ihmiset kuitenkin juhlistivat pääasiassa pyhää Joosefia, jota pidettiin esikuvana hyvälle isälle.

Uudempana aikana amerikkalainen Sondra Louise Dodd on saanut kunnian olla isänpäivän luoja, sellaisena kuin me sen tänä päivänä tunnemme. Hän aloitti vuonna 1909 kampanjoinnin sen puolesta, että isät saisivat oman päivänsä samalla tavalla kuin äideillä oli omansa. Siitä lähtien tämä perinne on tarkoittanut rakkauden ja huomion antamista aivan tavallisille isille.

Isänpäivän juhlistaminen ja siihen käytettävän ajan ja rahan määrä vaihtelevat perheestä toiseen. Jotkut keskittyvät lahjojen antamiseen kun taas toiset haluavat koota yhteen perheen ja ystäviä pieneen juhlaan. Tässä on joitakin vinkkejä, kuinka voit juhlistaa isänpäivää ja antaa isälle mukavia, ei välttämättä rahassa mitattavia, huomionosoituksia.

Tee itse isänpäiväkortti

Isänpäivä - ideoita isänpäivälahjoihin

Hienon isänpäiväkortin antamisesta on tullut oleellinen osa isänpäivän juhlintaa. Kaupoissa on tietysti ostettavissa lukemattomia hienoja kortteja, mutta usein vähintään yhtä suloisia ovat kortit, jotka sinä tai lapsi olette itse tehneet.

Lasten piirustukset ovat klassinen koriste isänpäiväkortissa. Jos lapsesi pitää piirtämisestä, hän voi tehdä esimerkiksi kuvan isästä, mikä taatusti saa vastaanottajan hymyilemään. Toinen suloinen idea, erityisesti jos sinulla on vauva tai taapero, on koristella kortti lapsen jalan- tai kädenjäljellä.

Vanhat valokuvat ovat myös mainioita isänpäiväkortin teossa. Voit esimerkiksi etsiä hienoja kuvia isästä ja lapsesta, ja tehdä kollaasin jokaisesta vuodesta, jonka päivänsankari on ollut isänä.

Voit löytää netistä ilmaiseksi ladattavia isänpäiväkortteja. Ikioma Nimilappu on tehnyt todella hienoja isänpäiväkortteja, jotka voit ladata ja tulostaa. Väritä itse tai valitse vaaleanpunainen tai sininen teema.

Isänpäivä - ideoita isänpäivälahjoihin

Isänpäiväkortti “väritä itse”: Lataa tästä.
Isänpäiväkortti “vaaleanpunainen”: Lataa tästä.
Isänpäiväkortti “sininen”: Lataa tästä.

Toinen vinkki on tehdä sydänkortti. Täältä löydät ohjeen, kuinka taitella sydänkortti ystävänpäiväksi. Tämä ihastuttava kortti sopii aivan yhtä hyvin antamaan lisärakkautta isälle isänpäivänä.

Isänpäivä - ideoita isänpäivälahjoihin

Mitä isänpäiväkorttiin voisi kirjoittaa?

Muutama lause siitä, mitä hänen olemassaolonsa merkitsee sinulle ja kuinka tärkeä hän on elämässäsi, osuu varmasti isää suoraan sydämeen. Monet valitsevat myös kirjoittaa humoristisia tekstejä isänpäiväkorttiin. Tässä on joitakin vinkkejä, mitä lasten antamiin kortteihin voi kirjoittaa:

«Rakas isä. Vaikka arki voi joskus olla rankkaa, muista että sinulla on ainakin maailman parhaat lapset».
«Kiitos, että jaoit DNA:si – nyt olemme molemmat fantastisia!»
«Hyvää isänpäivää ja onnittelut näin fantastisesta tyttärestä!»
«Rakas isä, minä rakastan sinua (…melkein yhtä paljon kuin puhelintani)»
«Isä, tulen aina katsomaan sinuun ylöspäin – ei väliä kuinka pitkäksi tulen!»

Lahjavinkki: Kädenjälki-kuvat

Isänpäivä - ideoita isänpäivälahjoihin

Jalan- ja kädenjälkiä voi myös käyttää muuhunkin kuin isänpäiväkorttiin, joten onkin hyvä vinkki tehdä niistä useita hienoja kuvia, jotka voit kehystää ja antaa lahjoiksi.

Voit esimerkiksi ottaa kädenjäljen isältä (tietysti kertomatta hänelle, mihin sitä käytetään!) ja sitten asettaa lapsen kädenjäljen isän jäljen päälle. Käyttämällä lapsen kädenjälkeen toista väriä, tulee kokoero selvemmin esille. Voit mahdollisesti myös tehdä suuremman kuvan, jossa ovat kaikkien perheenjäsenten kädenjäljet.

Muista kirjoittaa ikä tai päivämäärä kuviin, sillä lapsethan kasvavat huimaa vauhtia. Ennen kuin huomaattekaan, alatte muistella näitä aikoja ja miettiä, kuinka pienet kädet lapsilla kerran olikaan.

Lahjavinkki: Isä lasten silmin katsottuna

Toinen hauska ja ilmainen isänpäivälahja on antaa lapselle (tai lapsille) tehtäväksi vastata kysymyksiin siitä, millaisena he näkevät isänsä. Tee «tällainen on isä» -lomake, johon kirjoitat erilaisia kysymyksiä ja lapsen vastauksia niihin. Etsi myös uudehkoja kuvia isästä ja lapsesta yhdessä ja kirjoita lomakkeeseen päivämäärä ja lapsen ikä. Tulosta lomake ja laita se isänpäiväkortin sisään.

Voit kysyä esimerkiksi seuraavia kysymyksiä:
· Mitä isä aina sanoo sinulle?
· Mikä saa isän iloiseksi?
· Mikä saa isän surulliseksi?
· Mitä isä tekee saadakseen sinut nauramaan?
· Millainen isä oli lapsena?
· Mikä on isän lempipuuha?
· Missä isä on todella hyvä?
· Missä isä ei ole niin etevä?
· Mikä taito tekisi isästä kuuluisan?
· Mitä sinä ja isä tykkäätte tehdä yhdessä?
· Mikä saa sinut ylpeäksi isästä?
· Jos isä olisi sarjakuvahahmo, kuka hän olisi?
· Mikä on isän lempiruoka?
· Missä sinä ja isä olette samanlaisia?
· Missä sinä ja isä olette erilaisia?
· Mistä tiedät, että isä rakastaa sinua?

Lasten vastaukset tällaisiin kysymyksiin saavat aikuiset usein nauramaan, mutta ne myös sulattavat sydämemme.

Anna isänpäivälahjaksi elämys

Isänpäivä - ideoita isänpäivälahjoihin

Suklaa, kahvimuki tekstillä «maailman paras isä», sukat ja paidat. Kaupoissa on runsaasti hienoja tavaroita, joita voi antaa isänpäivälahjaksi, mutta onneksi on olemassa myös paljon millä ilahduttaa isää käyttämättä siihen paljoa rahaa.

Yhdessä tekeminen ei useinkaan maksa mitään, ja siten voi myös luoda elinikäisiä muistoja. Mieti, mitä kiinnostuksenkohteita isällä on ja tarjoudu lähtemään hänen mukaansa, oli se sitten metsäretki, pelin pelaaminen tai jalkapallo-ottelun katsominen TV:stä.

Aamiainen vuoteessa on klassikko. Aseta herätys siten, että heräät aikaisin ja yllätä isä juuri keitetyllä kahvilla, lämpimillä sämpylöillä, jogurtilla tai omeletilla.

Jotkut valitsevat juhlia isänpäivää illallisella hienossa ravintolassa, mutta miksipä ei siirtää ravintolaa kotiin? Eräs vinkki on tehdä omasta keittiöstä tai ruokailutilasta tunnelmallinen ravintola ja tarjoilla isän lempiruokaa. Kata pöytä kauniilla liinalla, ota esille paras astiasto ja kirjoita hieno ruokalista, jossa on päivän ruokalaji ja jälkiruoka. Sytytä kynttilä, laita taustalle soimaan rauhallista musiikkia, ja hieno tunnelma on luotu.

Nauru pidentää ikää, ja kukapa ei ansaitsisi sitä paremmin kuin isä? Tee lasten kanssa oma stand-up show isän kunniaksi. Onko hänellä kenties vitsejä tai tarinoita, joita hän kertoo yhä uudestaan ja jotka olette jo kuulleet sata kertaa? Siinä tapauksessa voitte olla varmoja, että hänestä on hauskaa jos kerrotte ne samalla tavalla kuin hän. Jos tarvitsette lisää inspiraatiota, internet on pullollaan niin kutsuttuja isä-vitsejä, «dad-jokes», jotka saavat koko perheen nauramaan.

Lahjakortit ovat myös arvostettuja, ja ne voivat olla ilmaisia. Esimerkiksi lahjakortti jalkahierontaan tai jalkakylpyyn. Onko isällä joitakin kotitöitä, jotka ovat hänestä vähän tylsiä? Silloin lahjakortti, jossa sanot tekeväsi tehtävän hänen puolestaan, ilahduttaa häntä varmasti. Tällainen tehtävä voi olla esimerkiksi roskien vieminen ulos, tiskaaminen, auton pesu tai koiran ulkoiluttaminen.

Isänpäivä - ideoita isänpäivälahjoihin

Viimeinen postaus blogissa