KotiBlogiNäin teet sydänkortin ystävänpäiväksi

Näin teet sydänkortin ystävänpäiväksi

ystävänpäivä

14. helmikuuta on ystävyyden ja rakkauden päivä! Ystävänpäivä tulee yleensä liian nopeasti ja päivään liittyen voi olla paljon odotuksia. Se on rakastettu (ja vähemmän rakastettu) päivä sekä lapsilla ja aikuisilla. Ystävänpäivä voi koostua myös muustakin kuin ruusuista, koruista ja ylenmääräisistä lahjoista, kuten esimerkiksi jostakin joka tulee suoraan sydämestä.

Anna kortti lahjaksi ystävänpäivänä lapselle tai aikuiselle – poika- tai tyttöystävälle tai ihan vain ystävälle. Pienikin ele koskettaa jo sitä kenelle haluat kortin antaa. Olemme tehneet sydänkortin, jonka voit antaa ystävänpäivänä, äitienpäivänä tai minä tahansa päivänä. Kortteja voi tehdä lastentarhassa, kotona tai missä tahansa missä sinulla on mahdollisuus saada paperin, jonka voi taittaa. Seuraa näitä helppoja askeleita ja kokeile sinä myös 😊

Miten tehdä sydänkortti ystävänpäiväksi sekä lapsille ja aikuisille?

Seuraa näitä askeleita luovaan, helppoon ja söpöön korttiin.

Ota esille paperi tai arkki. Tee materiaalista neliö. Suosittelemme 15x15cm kokoa – mutta voit tietenkin tehdä haluamassasi koossa.

  • Taita neliö vinottain niin, että luot kolmion.Avaa neliö ja tee samankaltainen taitto toiselle puolelle.
  • Tämän jälkeen avaa neliö uudelleen, ja taita kaksi päätyä toistensa päälle niin kuin kuvassa näkyy.
  • Sitten otat toiset reunat, ja taitat ne päällekkäin samaan suuntaan.
  • Nyt sinulla on melkein valmiiksi taitettu sydän, mutta pehmittääksesi kulmat teet neljä pientä taitosta, jotta saat pyöreämmät kulmat sydämen ylimpään osaan.
  • Tadaa ja olet valmis! Kiinnitä suuri nimilappu pieni ekstra kosketus.

Kirjoita jotain kivaa ja kilttiä kortin sisälle sille kenelle kortin haluat antaa, voila- ja kortti on valmis 😍

ystävänpäivä

Miksi vietämme ystävänpäivää?

Monet luulevat, että ystävänpäivän viettäminen on taas yksi moderni keksintö, joka on luotu vain suklaan, ystävänpäiväkorttien, kukkien ja sydänilmapallojen myymistä varten. Tämä on kuitenkin kaukana totuudesta, sillä ystävänpäivää, tai toiselta nimeltään Valentinuksen päivää, juhlistettiin ensimmäistä kertaa jo antiikin Roomassa 400-luvulla.

Päivä on itse asiassa saanut alkuperäisen ja esimerkiksi englanninkielisissä maissa käytettävän nimensä (Valentine’s Day) oikeasti olemassa olleen henkilön mukaan. Valentinus oli pappi, lääkäri ja henkilö, joka oli erityisen hyvämaineinen Rooman keisarikunnassa. Keisari halusi ystävystyä Valentinuksen kanssa, mutta ainoastaan sillä ehdolla, että tämä hylkäisi kristinuskon ja kääntyisi takaisin palvomaan roomalaisia jumalia. Kun Valentinus kieltäytyi noudattamasta keisarin käskyä, hänet tuomittiin kuolemaan. Valentinuksen kuoleman jälkeen paavi julisti vuonna 469 hänet pyhimykseksi ja määräsi 14.2. päiväksi, jolloin häntä muistetaan.

Vuosien kuluessa Valentinuksen muistopäivä on kuitenkin saanut aivan toisenlaisen merkityksen suurimmalle osalle ihmisistä, sillä nykyään päivän keskiössä ovat rakkaus ja romantiikka. Milloin ja miten tämä muutos tapahtui on epäselvää, mutta englantilainen runoilija Geoffrey Chaucer kirjoitti 1400-luvulla runon, joka ensimmäistä kertaa kytkee Valentinuksen päivän romanttiseen rakkauteen. Sen vuoksi meidän täytyy kenties kiittää häntä siitä, että ystävänpäivää nykyään juhlitaan siten kuin juhlitaan.

Ystävänpäivä ei ole ainoastaan rakastavaisille

ystävänpäivä

Nykyaikainen tyyli ystävänpäivän viettämiseen tulee alunperin englanninkielisestä maista, mutta se on saanut jalansijaa suuressa osassa maailmaa.

Päivä ei ole enää sidottu vain romanttiseen rakkauteen. Yhdysvalloissa on aivan tavallista antaa ystävänpäivänä kortteja ystäville ja tuttaville, vanhemmista ja isovanhemmista kollegoihin ja muihin henkilöihin, jota merkitsevät itselle jotakin.

Monissa amerikkalaisissa koululuokissa on myös tavallista, että kaikki lapset antavat kortit opettajalleen ja myös toisilleen. Näin ystävänpäivä ei ole sidottu ainoastaan rakastavaisille, vaan sille että kaikki voivat tuntea itsensä rakastetuiksi ja arvostetuiksi kyseisenä päivänä. Tämä on hieno ajatus, sillä tällaisen positiivisen huomionosoituksen antaminen on jotain, minkä usein unohdamme arjen kiireen keskellä.

ystävänpäivä

Ystävänpäiväkortti

Kortin antaminen on monelle olennaisin osa ystävänpävän viettämistä. Kortissa on usein joitakin huolella valittuja sanoja siitä, miksi juuri tämä henkilö merkitsee sinulle jotain. Yksinkertaiset tervehdykset, kuten “Hyvää ystävänpäivää”, “Sydänystävälleni” ja “Parhaat toivotukset ystävänpäivänä”, otetaan ilman muuta myös ilolla vastaan.

Perinne antaa hieno ystävänpäiväkortti jollekin tärkeälle ihmiselle, ei ole myöskään uusi keksintö, sillä Yhdysvalloissa ja Iso-Britanniassa aloitettiin näiden korttien massatuotanto jo 1800-luvulla.

Mutta vaikka ystävänpäivään liittyvät perinteet ovat vanhoja, ei ole epäilystäkään siitä, etteivätkö kaupat tienaisi hyvin ihmisten halulla antaa toisilleen pientä huomionosoitusta. Tämä johtaa myös ehkä hiukan rahan tuhlaamiseen ja ylimääräisen tavaran kerääntymiseen koteihimme.

Aikana, jolloin huomion kohdistaminen kierrätykseen on suurempi kuin koskaan aikaisemmin, onkin hyvä idea tehdä ystävänpäivänä annettava sydänkortti itse tai mielellään lasten kanssa. Voit käyttää materiaalina jotain, mitä sinulta löytyy jo valmiiksi kotoa, kuten kartonkia, piirustuspaperia tai ohutta pahvia. Ystävänpäiväkortin tekeminen itse on fiksua, luovaa ja hauskaa!

Viimeinen postaus blogissa