Siirry sisältöön
KotiBlogiVaatteiden ja tavaroiden nimikointi

Vaatteiden ja tavaroiden nimikointi

Vaatteiden ja tavaroiden nimikointi nimilapuilla tuo lapsiperheiden kiireiseen arkeen paljon kaivattua järjestystä. Ikioma Nimilappu on toimittanut jo yli 20 vuoden ajan laadukkaita tuotteita perheille, jotka tarvitsevat persoonallisia nimitarroja ja -lappuja vaatteisiin ja tavaroihin. Nimilappumme ovat erittäin kestäviä ja istuvat hyvin kiinnityspinnalla. Ne kestävät lämpöä, tuulta ja kylmyyttä – sekä rajoittamattomia määriä leikkiä ja hauskanpitoa!

Vinkkejä vaatteiden nimikointiin

Uutena vanhempana olet varmasti yllättynyt siitä, kuinka paljon pienokaiset tarvitsevat erilaisia tavaroita. Vaatteita, kenkiä, tutteja, ruokalappuja, eväsrasioita, juomapulloja, leluja – tuntuu siltä, että lista on loputon! Kuinka erotat omat tavarasi toisten tavaroista; oliko tämä nyt sinun vai minun?

Mainio apuväline lapsiperheille ovat vaatteiden ja tavaroiden nimikointiin käytettävät nimilaput. Ymmärrät tämän erityisesti silloin kun lapsi aloittaa päiväkodin ja huomaat kaikilla lapsilla olevan lähes samanlaiset juomapullot, nallet ja ulkohaalarit.

Ikioma Nimilapulla voit suunnitella omat nimilappusi valitsemalla kuvan, taustan ja tekstivärin, jotka sopivat mielestäsi lapsellesi parhaiten. Rakastaako lapsesi Muumeja tai suloisia hahmoja Pipsa Possusta? Meiltä saat myös itsekiinnittyviä nimitarroja tutuilla hahmoilla, mikä voi auttaa lasta vaikka hän ei vielä osaisi lukea. Suunnittelemalla uniikit nimilaput lapsen rakastamalla kuvalla autat lasta tunnistamaan omat tavaransa helpommin.

Lastenvaatteiden ja tavaroiden nimikointi on helppoa ja hyödyllistä.

Ota pois, kiinnitä – kuinka helppoa

Päivät vain rientävät! Olivatpa hullunmyllyssä mukana tiheät aikataulut, läksyt, vapaa-ajan harrastukset, syntymäpäivät, ostokset tai muut menot ja tarpeet – etsimme jatkuvasti apua arjen helpottamiseksi.

Yksi parhaista vinkeistä ruuhkavuosiin on pitää aina muutamaa arkkia itsekiinnittyviä nimitarroja saatavilla. Aseta ne lipaston päälle tai eteisen kaappiin, jolloin ne on helppo löytää kun lapsesi on menossa ulos ovesta vaatteessa, jonka olet unohtanut nimikoida.

Itsekiinnittyvät nimitarramme toimivat kuten tavalliset tarrat ja ne pysyvät parhaiten vaatteiden sileillä tuotetieto- tai pesumerkintälapuilla. Niitä voi kiinnittää myös tavaroihin, kuten juomapulloihin, saappaisiin ja reppuihin, sillä ne kestävät pesun niin astianpesu- kuin pyykinpesukoneessa sekä korkeita uunilämpötiloja.

Pienemmille tavaroille, kuten hiussoljille ja aurinkolaseille, suosittelemme itsekiinnittyviä minitarroja. Ne ovat kooltaan ainoastaan 16 x 6 mm ja ovat aivan yhtä kestäviä kuin muutkin nimikointituotteemme.

Vinkkejä nimilappujen käyttöön:

Koko perheen vaatteiden ja tavaroiden nimikointi

Aika rientää, ja lapset kasvavat kovaa vauhtia! Ennen kuin huomaammekaan, on perheen nuorimmainen kasvanut yhtäkkiä monia senttejä ja lapsen lähes koko vaatekaapin sisältö täytyy uusia. Vaatekokojen vaihtumisen lisäksi vaatteet voivat rikkoutua ja uusi vuodenaika vaatii uuden vaatevalikoiman.

Vaatteiden jatkuva kierto lapsiperheessä vanhemmalta sisarukselta nuoremmalle voi tehdä haastavaksi muistaa, mitkä vaatteet kuuluvat kenellekin. Nimikoimalla vaatteet huolehdit siitä, että sekä lapset että heidän ajoittain hajamieliset vanhempansa pysyvät vauhdissa mukana. Lisäbonuksena vältätte riidat lähes identtisten sukkahousujen omistajan selvittämisestä.

Muista nimikoida kaikki mitä otat mukaan

Kotoa mukaan otettavien vaatteiden nimikointi on erityisen tärkeää. Oli kyseessä sitten lapsen vaihtovaatteet päiväkotiin, teinin treenivaatteet tai oma lempipiposi. Kaikilla kotoa ulos otettavilla vaatteilla ja tavaroilla on mahdollisuus unohtua tai kadota.

Jotkin tavarat ovat kuitenkin vaarassa kadota helpommin kuin toiset. Tutkimusten mukaan tietyt vaatteet, kuten pipot ja lapaset, sekä tietyt tavarat, kuten avaimet, rahapussit, silmälasit ja lelut, ovat kärjessä listalla useimmin katoavista asioista.

Vaikka aina ei ole kyse suuresta rahallisesta arvosta, katoaminen usein harmittaa kovastikin. Vaatteiden ja tavaroiden nimikointi on nopeasti suoritettava tehtävä, kun taas aika jonka käytät juostessasi kauppaan ostamaan taas yhden parin lapasia, on aikaa jonka olisit voinut käyttää johonkin muuhun.

Vastineeksi, mikä onkaan parempi kuin se tunne, kun hyvät ja lämpimät tyttärellesi syntymäpäivälahjaksi ostamasi talvilapaset ilmestyvät yhtäkkiä takaisin – kiitos sen, että olit varustanut ne nimellä ja puhelinnumerolla.

Lastenvaatteiden ja tavaroiden nimikointi on helppoa ja hyödyllistä.                                       

Nimilaput eivät ole ainoastaan lastenvaatteiden nimikointiin

Tunnustetaan nyt tämäkin; emme me aikuisetkaan ole täysin virheettömiä. Useimmat meistä ovat varmasti joskus kokeneet kakkutarjottimen unohtuneen luokkajuhliin tai puhelimen laturin työpaikalle.

Helposti kiinnitettävä nimitarra on hyvä investointi koko perheelle. Vaatteiden ja tavaroiden nimikointi auttaa järjestyksen pitämisessä ja antaa paremman mahdollisuuden saada takaisin matkan varrelle jääneet tavarat.

Ikioma Nimilapussa päätät itse, miltä nimitarrasi näyttävät. Valikoimassamme on monia hienoja kuvia, jotka kuvaavat hyvin myös aikuisten asiakkaidemme kiinnostuksenkohteita, esimerkiksi neulomista, pihatöitä ja musiikkia.

Rakastatko neulomista? Itse neulotut vaatteet, joissa ei ole valmiita pesumerkintälappuja, nimikoidaan parhaiten silitettävillä nimilapuillamme, sillä ne voi kiinnittää suoraan tekstiiliin. Tarvitset silitettävien nimilappujen kiinnittämiseen silitysraudan tai suoristusraudan, mutta vastineeksi ne myös pysyvät kiinni erityisen hyvin.

Kolme hyvää käyttötapaa nimilapuille

Puhelinlaturi. Kuinka monta kertaa tämä esine, jota ehkä käytät päivän aikana eniten, onkaan kadonnut? Lainasiko työkaverisi sitä? Välttääksesi vääriä syytöksiä ja tarpeettomia konflikteja, onkin järkevää nimikoida puhelinlaturi ja muut omat työpaikalla olevat tavarat. Nimitarramme ovat täydellisiä tähän tarkoitukseen.

Kakkuvadit ja kahvikannut. Lasten kasvaessa tulet kokemaan monia tapahtumia, joihin vanhempien toivotaan osallistuvan. Näitä ovat esimerkiksi kakun leipominen luokkajuhlaan tai kahvinkeitto joulujuhlaan. Tällaisissa tilanteissa emme ajattele tavaroiden nimikointia ennen kuin se on jo liian myöhäistä. Vinkkimme onkin, että nimikoit kakkuvatisi nimitarralla, jolloin vältät taas uuden käynnin IKEAssa ostaaksesi kertaalleen saman vadin.

Lahja uusille vanhemmille. Nimilaput ovat täydellinen lahja babyshoweriin ja kastejuhlaan. Avattuaan kaikki lahjat, hyvä ystäväsi on varmasti monien vauvanvaatteiden ja -tarvikkeiden ympäröimänä, jotka hän myös haluaa nimikoida. Nimitarrat ovat mainio tapa nimikoida vaatteita, sillä ne säästävät paljon aikaa.

Paikoillanne, valmiit, nimikoi 😃

Viimeinen postaus blogissa