Siirry sisältöön
KotiBlogiAsiakkaiden vinkit sekä kokemuksia nimitarrojen käytöstä: – Pelasti yöunet!

Asiakkaiden vinkit sekä kokemuksia nimitarrojen käytöstä: – Pelasti yöunet!

Kokemuksia kestävistä nimitarroista - Ikioma Nimilappu

Minkälaisia nimilappuja on olemassa ja mihin voit käyttää niitä? Tutustu paremmin erilaisiin nimilappuihimme ja inspiroidu asiakkaistamme, jotka ovat löytäneet omat fiksut tapansa käyttää niitä.

Luulitko, että nimilaput ovat vain lastenvaatteiden nimikointia varten? Silloin olet aivan väärässä! Ikioman nimilappuja voi käyttää moniin tarkoituksiin. Meihin ovat tehneet vaikutuksen monet asiakkaamme, jotka ovat löytäneet todella fiksuja käyttötarkoituksia nimilapuillemme.

Todella tärkeät vahingon sattuessa

Ei ole epäilystäkään, etteikö Ikioma Nimilappu olisi avustanut monia ihmisiä löytämään kadonnutta omaisuuttaan. Kolmen lapsen äiti Jeanette on käyttänyt Ikioman nimilappuja vuodesta 2010 lähtien ja uskoo, että hänen perheensä olisi montaa vaatetta ja tavaraa köyhempi, elleivät he olisi nimikoineet nimilapuilla kaikkea minkä ottavat mukaansa ulos kotitalostaan.

– Lapset ovat kadottaneet päällystakkeja, jalkapalloja, päähineitä, reppuja ja paljon muuta. Olemme saaneet takaisin myös yhden puhelimen nimitarrojen ansiosta. Arvatkaa, oliko muuan poika silloin niin helpottunut! Nimilaput pysyvät haalistumatta kiinni niin kauan, kunnes ne irrottaa. Joten kun vaatteet ja varusteet on kerran nimikoinut, sitä ei tarvitse tehdä uudestaan montaa kertaa, hän sanoo.

Kokemuksia kestävistä nimitarroista - Ikioma Nimilappu

Jeanette on löytänyt nimilapuille myös erään nerokkaan käyttötarkoituksen, jonka hän haluaa jakaa myös muille vanhemmille.

– Opetin lapsille jo varhain, että jos he jostain syystä eksyisivät meistä, he voisivat näyttää vaatteissaan olevia nimilappuja. ID-rannekkeen sijasta käytämme siis nimilappuja, hän vinkkaa.

Valitse se nimilappu, joka sopii parhaiten käyttötarpeisiisi

Kun tilaat nimilappuja, on ensinnäkin tärkeää löytää se nimilapputyyppi, joka sopii parhaiten omiin käyttötarpeisiisi. Mieti, mihin nimilaput tullaan kiinnittämään ja minkä kokoisia niiden tulisi olla.

Ikiomalla on kaksi päätyyppiä nimilappuja; itsekiinnittyvät nimitarrat sekä silitettävät nimilaput, jotka kiinnität helposti silitysraudan avulla. Lisäksi meillä on muita eri kokoisia, erilaisin kuvin koristeltuja nimitarroja.

Kokemuksia kestävistä nimitarroista - Ikioma Nimilappu

Itsekiinnittyvät nimitarrat ovat kooltaan 30 x 13 mm, ja ne ovat suosittu valinta vaatteisiin, sillä ne sopivat täydellisesti vaatteiden pesumerkintälapuille. Niitä voi käyttää myös erilaisten tavaroiden, kuten urheiluvälineiden ja lelujen, nimikoimiseen. Nämä nimitarrat kestävät 60 asteen pesun, kuivausrummun ja astianpesukoneen. Pitkäaikaisen kulutuksen jälkeenkin ne säilyttävät värinsä ja muotonsa.

Silitettävät nimilappumme ovat saman kokoisia ja ne soveltuvat erityisen hyvin itse tehtyihin vaatteisiin ja muihin tekstiileihin, joissa ei ole pesumerkintälappua. Silitettävät nimilaput ovat nimittäin erittäin kestäviä ja pysyvät kuin valettu, vaikka ne kiinnitetään suoraan tekstiiliin. Ne ovat myös hyvä valinta, jos nimikoit erilaisissa hoivakodeissa asuvien vaatteita, sillä näissä paikoissa vaatteet pestään usein teollisuuskoneilla, jotka ovat vähemmän hellävaraisia.

Älä unohda nimikoida pienimpien lasten tavaroita

Ikioman nimilaput ovat myös olleet mukana pelastamassa monien pikkulasten vanhempien yöunet, minkä asiakkaamme Natalia voi allekirjoittaa. Erään jouluvalmisteluiden keskellä tapahtuneen ostoskeskusvierailun jälkeen hän huomasi, että perheen 1-vuotiaan rakkain uniriepu oli hävinnyt. Kellään ei ollut aavistustakaan, mihin se olisi voinut kadota ja mahdollisuudet löytää se olivat häviävän pienet.

– Siksi meidän täytyi selata läpi lähialueen lelukauppojen nettisivuja toivoen löytävämme samanlaisen unirievun, hän kertoo.

– Yhtäkkiä puhelimeen tuli kuva tuntemattomasta numerosta. Joku oli laittanut unirievun roikkumaan ostoskeskuksen joulukoristeeseen, joten silloin ajoimme autolla suorinta tietä hakemaan sen kotiin. Kiitos nimellä ja puhelinnumerolla varustetun nimitarran, saimme takaisin kipeästi kaivatun unirievun, hän sanoo hymyillen.

Kokemuksia kestävistä nimitarroista - Ikioma Nimilappu

Suosituimmat kuvamme

Verkkosivuillamme voit päättää itse nimilappujesi designin valitsemalla siihen tulevan tekstin, kuvan ja taustan. Pienimmät lapset toivovat usein nimilappuja, joissa on heidän suosikkieläimensä tai televisiosta tuttu hahmo. Vanhemmat lapset ja aikuiset taas haluavat mieluummin horoskooppimerkillään tai hauskalla emojilla varustetun nimilapun.

Kokemuksia kestävistä nimitarroista - Ikioma Nimilappu

Rakastaako lapsesi pandoja? Niiden viime vuosina kasvanut suosio näkyy selkeästi myyntiluvuissamme. Panda on ollut ehdottomasti suosituin nimilappukuvamme. Pandaa seuraavat suosiossa kettu, pupu, yksisarvinen ja paloauto.

Kokemuksia kestävistä nimitarroista - Ikioma Nimilappu

Hyvä vinkki nimilappuja pienimmille lapsille suunniteltaessa on välttää liikaa tekstiä. Lapset, jotka eivät ole vielä varmoja lukijoita, tunnistavat nimilappunsa usein kuvan ja taustan avulla. Anna lapsen auttaa nimilapun suunnittelussa. Silloin hän tuntee nimilapun omakseen ja mahdollisuus sen tunnistamiseen kasvaa. Mieti myös tarkasti, minkälaisen tekstivärin ja taustan valitset; vaalea teksti vaaleaa taustaa vasten (tai tumma teksti tummaa taustaa vasten) toimii harvoin.

Löytyi kahden vuoden kuluttua

Mutta nimilaput eivät ole hyödyllisiä ainoastaan kiireisille pikkulasten vanhemmille. Jostein on innokas off-piste-laskettelija, eli hän laskettelee vuorilla valmiiksi kunnostettujen rinteiden ulkopuolella. Erään pitkän ja hienon laskettelupäivän jälkeen hän huomasi, että hänen suksiinsa kiinnittämänsä GoPro-kamera oli kadonnut.

– Satojen eurojen arvoisen GoPro-kameran kadottaminen oli todella harmillista, mutta muistikortin sisällön menettäminen oli paljon pahempaa. Siksi palasin takaisin ylös vuorelle etsimään kameraa – missä en tietenkään onnistunut, hän kertoo.

Kokemuksia kestävistä nimitarroista - Ikioma Nimilappu

Vaikka kamera oli nimikoitu nimellä ja puhelinnumerolla varustetulla nimitarralla, Jostein uskoi, että kamera oli menetetty ikuisiksi ajoiksi. Siksi hän ei ajatellut asiaa sen enempää, mutta kaksi vuotta myöhemmin häntä kuitenkin odotti kunnon yllätys.

– Eräs retkeilijä oli löytänyt kameran kesävaelluksellaan ja oli niin ystävällinen, että otti minuun yhteyttä. Olin niin iloinen saadessani kamerani takaisin ja voidessani taas nähdä sen yhden huiman hiihtovideon itsestäni. GoPro toimi ongelmitta, mutta hiihtovideo ei ollutkaan ihan niin siisti kuin olin ajatellut!

Täydelliset nimikointitarrat pienimmille tavaroille

Itsekiinnittyvät minitarramme soveltuvat erittäin hyvin käytettäväksi kameroissa ja muissa tavaroissa, jotka haluat nimikoida hienovaraisesti, mutta kuitenkin näkyvästi. Nämä minitarrat ovat kooltaan 16 x 6 mm, ja voit valita niiden taustavärin itse.

Kokemuksia kestävistä nimitarroista - Ikioma Nimilappu

Minitarrat ovat täydellisiä myös sellaisten pienten tavaroiden nimikoimiseen jotka häviävät helposti, kuten kynät, viivoittimet, pyyhekumit, teroittimet ja puhelinlaturit. Nimikoituaan kaiken minitarroilla, lapset voivat lainata tavaroitaan koulukavereilleen ja olla varmoja, että saavat ne myös takaisin.

Kestävät ja erityisen näkyvät nimilaput

Meiltä löytyy myös suuria nimilappuja, jotka ovat eri kokoisia ja muotoisia, kuten ympyröitä, suorakulmioita ja neliöitä. Ne ovat suosittu valinta suurempiin tavaroihin, esimerkiksi pulkkiin, vesipulloihin ja potkulautoihin. Suuret nimilaput ovat hyvin kestäviä ja ne pysyvät hyvin esimerkiksi muovi-, metalli- ja lasipinnoilla.

Valitse useiden erilaisten kuvateemojen joukosta, esimerkiksi, metsän eläimet, maailmankaikkeus, makeiset ja siistit emojit. Hiukan tylsä juomapullo muuttuu kuin uudeksi näiden koristeellisten kuvien avulla.

Kokemuksia kestävistä nimitarroista - Ikioma Nimilappu

Muita luovia tapoja käyttää nimilappuja

Haluatko lisää inspiraatiota nimilappujen käyttöön? Tässä on kolme luovaa vinkkiä:

Kokemuksia kestävistä nimitarroista - Ikioma Nimilappu

  1. Nimikoi kirjasi: Oletko lukutoukka, joka lainaa mielellään kirjojaan ystäville ja perheelle? Itsekiinnittyvät nimitarramme ovat täydellisiä käytettäväksi kirjanomistajan merkkinä. Voit esimerkiksi valita tekstin ”Tämä kirja kuuluu” tai klassisen ”Ex libris”, joka tarkoittaa samaa latinaksi.
  2. Koristele lastensynttärit: Nimilappuja voi käyttää moniin eri tarkoituksiin lastensynttäreillä. Suuret itsekiinnittyvät nimilappumme ovat mainioita käytettäviksi esimerkiksi synttärikutsuissa tai lahjapussin sulkijoina.
  3. Nimikoi lasten koulukirjat: Suurilla itsekiinnittyvillä nimilapuillamme on myös oivallista nimikoida koulukirjoja, jotka on päällystetty päällystepaperilla. Nämä nimilaput ovat erityisen näkyviä, jolloin lapsen on helppo tunnistaa kirjansa. Niissä on myös hieno koristeellinen design, joka piristää kirjaa, joka on päällystetty neutraalilla päällysteellä tai voimapaperilla.

Kokemuksia kestävistä nimitarroista - Ikioma Nimilappu

Viimeinen postaus blogissa