Siirry sisältöön
KotiBlogiJoululahjavinkkejä lapsille

Joululahjavinkkejä lapsille

joululahjavinkit

Etkö tiedä, mitä hankkisit lapselle joululahjaksi? Tässä ovat parhaat vinkkimme persoonallisiksi ja klassisiksi joululahjoiksi, joita lapsi arvostaa ja joita hän voi käyttää pitkän aikaa.

Täydellisen joululahjan löytäminen ei ole aina helppoa. Haluamme antaa lapselle mieluiten lahjan, joka tosiaan pitää hänet kiireisenä jonkin aikaa, ja johon hän ei menetä kiinnostustaan jo ennen kuin lahjapaperit on kerätty pois. Lisäksi monet lapset eivät tee toivomuslistaa, tai he toivovat vain kalliita lahjoja, kuten puhelinta ja muita teknisiä vempaimia.

Mitä aiot ostaa lapselle joululahjaksi? Tässä ovat parhaat joululahjavinkkimme.

Lahjavinkki: Työkalut ja leipomistarvikkeet

Alati digitaalisemmaksi käyvässä maailmassa, jossa elektronisten lahjojen antamisesta lapsille on tullut yhtä tavallista kuin aikuisille, monet haluavat mennä täysin vastakkaiseen suuntaan. Ehkä se on nostalgiaa omaan lapsuuteemme tai toive saada lapsi pois ruudun äärestä.

Työkalu- tai leipomistarvikesetti, mieluiten lapsille sopivan kokoisena, on esimerkki tällaisista lahjoista. Antamalla lapselle käytännönläheisen lahjan, annat hänelle myös mahdollisuuden oppia uuden taidon, kunhan sinä aikuisena huolehdit siitä, että lapsi tosiaan käyttää saamiaan tarvikkeita. Voit tehdä tämän esimerkiksi rohkaisemalla lasta tekemään pieniä korjaustöitä kotona (totta kai aikuisen valvonnassa) tai ostamalla ainesosia, joista voitte leipoa yhdessä. Ehkä lapsi voi oppia korjaamaan itse polkupyöränsä?

Tällainen lahja on fiksu myös ajatellen tulevia lahjoja. Jos lapsi innostuu leipomisesta tai nikkaroinnista, voit täydentää tarvikevalikoimaa myöhemmässä vaiheessa uusilla lahjoilla. Hyviä lahjavinkkejä ovat esimerkiksi työkaluvyö tai esiliina.

joululahjavinkit

Piirustustarvikkeet ja muut taidevälineet lapsille

Pyrkiikö lahjan saava lapsi taiteilijaksi? On olemassa paljon hienoa hankittavaa, joka tukee luomisen iloa lapsessa. Maalaustarvikkeet, -kangas ja -teline ovat esimerkkejä täydellisestä joululahjasta lapselle, jonka sisällä asuu pieni taiteilija.

Magneettitaulut ovat myös hieno lahjavinkki, jonka monet aikuiset tunnistavat omasta lapsuudestaan. Kyseessä on taulu, jota voi käyttää aina vain uudestaan, sillä vetämällä pienestä vivusta saa helposti poistettua kaiken, mitä siihen on piirretty. Erityisen hienoa magneettitaululle piirtämisessä on että siitä ei tule mitään sotkua, joten sen voi ottaa mukaan kaikkialle – esimerkiksi autoon.

joululahjavinkit

Toinen hyvä joululahjavinkki lapselle on investoida kestäviin piirustusvälineisiin, eli kyniin, joita ei tarvitse teroittaa koko ajan, toimivaan pyyhekumiin sekä tusseihin, jotka eivät heti kuivu. Kysy paikallisesta askarteluliikkeestäsi, mitä he suosittelevat. Lapset saavat nykyään valitettavasti usein huonoja piirustustarvikkeita, jotka johtavat enemmän turhautumiseen kuin luomisen iloon. Monet lapset tulevatkin iloisiksi saadessaan väritysrullia, sormivärejä, eri muotoisia viivoittimia ja muotteja sekä omien suosikkihahmojensa koristamia värityskirjoja.

Suunnitteletko joulutyöpajan järjestämistä lapsille? Tutustu näihin hienoihin vinkkeihin joululahjoiksi ja -koristeiksi, jotka lapset voivat itse valmistaa.

Lahjavinkki: Muovailuvaha

Monien tämän päivän lelujen ongelmana on se, että lapset menettävät kiinnostuksensa niihin nopeasti. Ei väliä kuinka kalliita nämä lahjat ovat olleet, sillä joulunajan päättyessä ne päätyvät unohdettujen lelujen kasaan lastenhuoneeseen. Ratkaisu tähän on löytää leluja, joita lapset voivat käyttää monin eri tavoin ja jotka he voivat ottaa esille kerta toisensa jälkeen kyllästymättä niihin.

Muovailuvaha on hyvä esimerkki tällaisesta lelusta. Luovien taitojen käyttäminen jonkin asian valmistamiseen on kivaa, ja sillä voi asiantuntijoiden mukaan olla myös rauhoittava vaikutus lapseen. Muovailuvahapakkaus ja muutama muotti, kaulin ja turvalliset leikkuuvälineet ovat siksi mainio joululahjavinkki.

Tiesitkö muuten, että muovailuvahaa voi valmistaa myös itse? Reseptin kotitekoisen muovailuvahan ja taikataikinan valmistamiseen löydät täältä. Tämä on hieno projekti, jonka voitte tehdä yhdessä joulun välipäivinä tai joulutyöpajassa ennen joulua.

Lahjavinkki: Juna- tai autoratasetti

Junaratasetti, josta voi itse rakentaa junaradan, on lelu josta lapsi saa iloa moneksi vuodeksi. Näistä on olemassa monenlaisia versioita, mutta klassinen Brion puinen junarata sopii valmistajan mukaan «lapsille» kolmesta ikävuodesta aina 99 vuoden ikään saakka. Toisin sanoen se on lelu, joka kestää pitkään käyttökelpoisena ja myös viihdyttää niin pieniä kuin suuria.

joululahjavinkit

Monet vanhemmat tunnistavat autoradan omasta lapsuudestaan. Nykyään niistä on olemassa monia kehittyneitä versioita, joihin voi ostaa ajan mittaan uusia osia. Juna- tai autoradan ympärille voi myös hankkia erilaisia rakennuksia, kasveja ja ihmisiä, jolloin voitte yhdessä luoda kokonaisen kaupungin. Ehkä voisitte valmistaa niitä itse pahvista tai muusta vastaavasta materiaalista? Se olisi hauska yhteisprojekti pienille ja suurille.

Lahjavinkki: Koristeet lastenhuoneeseen

Haluatko hankkia jotain, joka kestää pitkään ja josta on iloa lapselle pitkäksi aikaa? Silloin lastenhuoneen seinä- ja ovitarrat ovat mainio joululahjavinkki.

Meiltä löytyy erilaisia itsekiinnittyviä seinä- ja ovitarroja monilla hienoilla kuvateemoilla. Seinätarroihin voit valita esimerkiksi seuraavia teemoja: arktiset eläimet, prinsessat, kaivinkone ja maailmankaikkeus. Kaikki setit koostuvat itsekiinnittyvistä eri kokoisista tarroista, jotka voit kiinnittää helposti seinään ja halutessasi poistaa. Seinätarrat toimivat kuten tavalliset tarrat, ja ne voi kiinnittää lähes kaikkeen seinistä kaappeihin, lipastoihin ja muihin huonekaluihin.

joululahjavinkit

Seinätarrat
Monet seinätarroista voi yhdistää itsekiinnittyviin ovitarroihin, joissa on sama design. Jos lapsi rakastaa esimerkiksi yksisarvisia, sinun on mahdollista valita sama teema niin oveen kuin seiniinkin. Voit lisäksi antaa ovitarraan persoonallisen silauksen tilaamalla sen lapsen nimellä tai muulla toivotulla tekstillä varustettuna.

Ovitarrat

Hauska lahjavinkki lastenhuoneeseen on myös pituusmitta. Pituusmitta on itsekiinnittyvä seinätarra, joka antaa mahdollisuuden seurata lapsen kasvua. Pituusmitat ovat saatavissa erilaisissa teemoissa ja voit valita niihin oman tekstin, aivan kuten ovitarroihimme. Hienoine designeineen pituusmittamme ovat kuin kaunis koru lastenhuoneessa!

joululahjavinkit

Lahjavinkki: Lastenhuoneen julisteet 

Tylsästä ja mitäänsanomattomasta tilasta hauskaksi satumaaksi! Seinillä oleva värikäs taide voi muuttaa huoneen koko tunnelman. Ainutlaatuiset julisteemme sopivat erityisen hyvin lastenhuoneeseen ja ne ovatkin hauskoine ja opettavaisine kuvineen mainio joululahja.  

Valitse julisteet, jotka kuvastavat lapsen mielenkiinnon kohteita. Rakastaako lapsesi kenties koiria ja haluaa julisteen lempikoirarodustaan? Tai haluatteko oppia enemmän kiehtovista meren eläimistä, jotka piileskelevät syvyyksissä? Meiltä löytyy hieno valikoima lastenhuoneen julisteita, jotka voit sovittaa yhteen omien toiveidesi mukaisesti.  

joululahjavinkit

Lahjavinkki: Naamiaisvaatteet

Useimmat lapset rakastavat pukeutua naamiaisasuihin, ja mikä olisikaan hauskempaa kuin omistaa laatikko täynnä jännittäviä naamiaispukuja! Kaupat ovat pullollaan erilaisia asuja lapsille, kaikkea hienoista prinsessamekoista ja -kruunuista supersankariasuihin, kuten Spider-Man. On kuitenkin hyvä olla aikaisin liikkeellä joululahjahankintojen kanssa ja etsiä hyviä tarjouksia juuri halloweenin jälkeisinä päivinä.

Naamiaisasuissa on myös mahdollista käyttää kierrätystä. Lapsista on hauskaa pukeutua vanhoihin aikuisten vaatteisiin, kuten frakkeihin, mekkoihin ja hattuihin, luoden samalla oman asukokonaisuutensa. Vanhat silmälasit tai värikäs huivi ovat piste i:n päällä missä tahansa asussa, ja ne vievät mukanaan moneen hauskaan leikkiin.

Kaikki, mikä aktivoi lasta leikkiin

Asiantuntijoilla ei ole epäilystäkään; nykyajan lasten tulee olla aktiivisempia. Maailmassa, jossa me kaikki istumme yhä enemmän paikoillamme, on tärkeää rohkaista lapsia aktiiviseen arkeen ystävien kanssa. Tämä on hyvin tärkeää myös silloin, kun lapset eivät ole päiväkodissa tai koulussa. Hyvä joululahjavinkki lapsille on siksi antaa leluja, jotka innostavat heitä liikkumaan.
Onko lapsi kiinnostunut pallopeleistä? Tässä on joitakin hyviä lahjavinkkejä:

  • Eri kokoiset ja eri tarkoituksiin suunnitellut pallot, esimerkiksi lentopallo, jalkapallo tai tennispallot.
  • Esineet, joita lapset voivat heitellä toisilleen, kuten frisbee, Koosh-pallo ja erilaiset heittolelut. On olemassa heitettäviä raketteja, joista lähtee oikein heitettäessä ääni.
  • Scoop-peli
  • Kin-pallo (erityinen kevyt jättipallo)

joululahjavinkit

Muita lapsia leikkiin aktivoivia leluja ovat minimaalit, sulkapallosetti, hyppynaru, pomppupallot, keinut ja hula-vanteet. Entäpä vanha kunnon hyppykeppi?

Yksi vinkki vielä lopuksi: Oletko ajatellut, että nimilappuja voi hyvin käyttää joulunjuhlinnan ja synttäreiden yhteydessä? Ikioman nimitarroilla on monia käyttöalueita ja niitä voi mainiosti kiinnittää joululahjoihin, joulukortteihin tai mihin tahansa jouluun liittyvään koristelua kaipaavaan esineeseen. Valitse itse parhaiten soveltuva teksti, tausta sekä kuva tai symboli.

joululahjavinkit

Viimeinen postaus blogissa