Siirry sisältöön
KotiBlogiNaamiaiset tiedossa? Vinkkejä hienoihin ja edullisiin lasten naamiaisasuihin

Naamiaiset tiedossa? Vinkkejä hienoihin ja edullisiin lasten naamiaisasuihin

Tee itse hienot, edulliset ja helpot lasten naamiaisasut

Monet lapset rakastavat pukeutua erilaisiin asuihin, sillä mikä onkaan hauskempaa kuin tekeytyä toiseksi henkilöksi, mielikuvitushahmoksi tai elokuvasankariksi? Lasten naamiaisasut voivat kuitenkin tehdä suuren loven budjettiin, joten tästä saat vinkkejä edullisempiin vaihtoehtoihin.

Naamiaisten, halloweenin ja teemasynttäreiden kaltaiset tapahtumat ovat kaikille pukeutumista rakastaville lapsille todellisia kohokohtia. Mutta kaikkien asujen ostaminen joka ikinen kerta erikoisliikkeistä voi tulla kalliiksi. Lapset kasvavat niin nopeasti, että lokakuussa olevaan halloweeniin ostamasi asu on jo saattanut jäädä liian pieneksi toukokuussa oleviin teemasynttäreihin mennessä.

Onneksi pienellä mielikuvituksella ja yksinkertaisin keinoin voit helposti tehdä lasten rakastamia asuja, jotka ovat enemmän kuin tarpeeksi hyviä. Tässä on joitakin vinkkejä siihen, kuinka voit välttää pankkitilin tyhjenemisen lapsen naamiaisten takia:

Yksinkertaiset ja erilaiset eläinasut

Kissojen ja koirien kaltaiset eläimet ovat klassikoita lasten naamiaisasuja mietittäessä. Ovathan ne maailman suloisimpia eläimiä, ja mikäpä olisikaan hauskempaa kuin kontata lattialla naukuen ja haukkuen!

Tarvitset näiden asujen pohjaksi yksivärisiä vaatteita, väreinä esimerkiksi musta, valkoinen, vaaleanpunainen tai ruskea. Pohjana olevat vaatteet koostuvat pitkähihaisesta puserosta tai t-paidasta ja legginseistä. Niiden päälle voi laittaa myös shortsit tai tyllihameen, jos sellaiset löytyvät.

Kaikilla kissoilla ja koirilla tulee totta kai olla korvat ja häntä. Korvat voit tehdä itse leikkaamalla ne pahvista ja liimaamalla vanhaan hiuspantaan. Voit myös käyttää piipunrasseja, huopakangasta tai muun tyyppisiä tekstiilejä, jotka ovat tarpeeksi jäykkiä pysyäkseen pystyasennossa.

Tee itse hienot, edulliset ja helpot lasten naamiaisasut

Hännän voi valmistaa monin eri tavoin. Voit esimerkiksi etsiä vanhat pieneksi jääneet sukkahousut, ja leikata niistä pois toisen jalan. Täytä se yli jääneillä kankailla, paperilla tai vastaavalla, niin että siitä tulee oikean paksuinen. Kiinnitä se sitten vyöhön, jonka lapsi voi sitoa vyötärölleen.

Muista tehdä pienelle kissalle myös kuono ja viikset teatterimeikeillä tai rajauskynällä.

Ladattava naamio panda-asuun

Panda on maailman hienoin karhu, ja monen lapsen suosikki. Onneksi se on myös hyvin helppo eläinasu tehtäväksi aivan itse.

Suurten mustien ympyröiden rengastamine silmineen, kasvot ovat pandan tunnistettavin piirre. Jos et halua käyttää mustaa ja valkeaa teatterimeikkiä tehdäksesi pandan kasvot, meiltä löytyy mitä mainioin vaihtoehto. Painamalla tästä voit ladata ja tulostaa ilmaiseksi supersuloisen pandanaamiomme lapselle.

Lataa pandanaamio

Tee itse hienot, edulliset ja helpot lasten naamiaisasut

Itse asun voit valmistaa mustista legginseistä tai sukkahousuista, mustasta mieluiten tiukasti istuvasta puserosta ja valkoisesta t-paidasta. Pue t-paita mustan puseron päälle, rullaa hihat ylös niin, että paita muistuttaa pandan valkoista vatsaa. Jos haluat tehdä asusta hiukan pidemmälle kehitellyn, voit leikata valkoisen ja pyöreän vatsan vanhasta t-paidasta ja liimata sen mustan puseron keskelle.

Psst, oletko nähnyt kaikki hienot lastenhuoneen pandajulisteemme?

Asut pelottaviin tapahtumiin

Halloween- tai teemasynttärijuhliin on monien lasten mielestä hauskaa pukeutua erityisen pelottavasti. Eräs helpoimmista itse valmistettavista asuista on luurankoasu. Myös tämän asun pohjana ovat yksiväriset vaatteet, eli musta pitkähihainen pusero ja mustat legginsit tai pitkikset.

Valkoisen luurangon saat tehtyä paksulla valkoisella teipillä. Leikkaa sopivan kokoisia palasia teipistä ja kiinnitä ne mustiin pohjavaatteisiin niin, että ne muistuttavat luurankoa.

Muumio on myös yksi helpoimmista puvuista. Tarvitset vain valkoisen lakanan, valkoisen puseron tai t-paidan ja valkoiset pitkikset tai legginsit. Leikkaa lakana kaistaleiksi ja liimaa tai ompele kaistaleet ristikkäin valkoisten pohjavaatteiden päälle.

Jos haluat tehdä muumiosta erityisen pelottavan, voit meikata lapsen kasvot aivan valkeiksi ja maalata mustat renkaat silmien ympärille. Voit myös kietoa joitakin lakanakaistaleita otsan ja pään ympäri, mutta muista huolehtia, että ne eivät mene liian kireälle eikä niitä sidota vaarallisella tavalla.

Lakanoista ja vanhoista tekstiileistä valmistetut asut

Vanhat valkoiset lakanat ovat täydellisiä myös kummitusasujen valmistamiseen. Sinun täytyy vain leikata reiät silmiä ja suuta varten. Entä jos lapsi pukeutuisikin kreikkalaiseksi jumalaksi ja tekisitte lakanasta tooga-asun?

Viitat ovat keskeinen osa monia naamiaisasuja, sillä niitä voivat käyttää prinsessat, supersankarit, ritarit ja noidat. Ne ovat myös helppoja valmistaa itse. Voi olla hyvä valmistaa viitta neutraalista väristä, esimerkiksi mustasta, jolloin sitä voi käyttää erilaisissa yhteyksissä. Jos sinulla ei ole kotona käytettävänä mitään sopivaa materiaalia, esimerkiksi vanhaa päiväpeittoa, kangaskaupat myyvät usein edullista ja kestävää velour-kangasta.

Tee itse hienot, edulliset ja helpot lasten naamiaisasut

Leikkaa kangas sopivan pituiseksi ja ompele aivan sen yläosaan reunataite, jonka läpi voit vetää narun tai nauhan, jolla viitan voi kiinnittää lapset hartioiden yli. Turvallisempi vaihtoehto on käyttää tarranauhaa, sillä se aukeaa helpommin, jos viitta sattuisi jäämään johonkin kiinni.

Muita edullisia ja helppoja asuideoita lapsille

Clark Kent: Tämä on hyvä tapa käyttää vanhoja kaupasta ostettuja asuja uudestaan, mutta hiukan muunnellen. Jos lapsella on jo esimerkiksi Superman-puku tai tämän kuuluisan s-kirjaimen koristama t-paita, voi lapsi pukeutua Supermanin aliakseksi Clark Kentiksi. Ota valkoinen kauluspaita, mustat housut ja mielellään muutamat mustasankaiset silmälasien kehykset, jos sellaiset löytyvät kotoa. Avaa kauluspaidan muutama ylin nappi, jotta Superman-puku näkyy hiukan sen alta. Näin sinulla on Clark Kent!

Pankkirosvot tai Karhukopla: Miltä pankkirosvo näyttää? Mielikuvituksella ei ole tässä rajoja, mutta lasten maailmassa heillä on usein mustat naamiot silmien ympärillä ja raidalliset paidat. Karhukoplalla, hiukan hassuilla Ankkalinnan rosvoilla, on punaiset puserot, joissa on mustat vankinumerot valkoisella pohjalla rinnassa. Nämä puserot on erittäin helppoa tehdä itse.

Prinssi-, prinsessa- ja yksisarvisasut: Monilla lapsilla on vaatekaappi täynnä hienoja vaatteita, joita he tuskin ehtivät käyttää ennen kuin ne ovat jo liian pieniä. Värikkäät ja kiiltävät vaatteet sopivat erityisen hyvin prinsseille, prinsessoille ja yksisarvisille. Pisteenä i:n päällä on totta kai hienoa kruunu tai yksisarvisen sarvi, jonka voi valmistaa pahvista. Käytä kuminauhaa tai hiuslenkkiä päähän kiinnittämiseen. Muista, että prinsseillä on usein myös viitta ja hienoja mitaleja rinnassa.

Oletko muuten nähnyt mainiot vinkkimme, kuinka järjestää yksisarvissynttärit?

Robottiasu: Tämän asun valmistamiseen tarvitset sen kokoisen pahvilaatikon, joka peittää lapsen ylävartalon. Leikkaa suuri reikä pahvilaatikon yhteen päätysivuun. Reiän täytyy olla niin iso, että lapsen pää mahtuu siitä läpi. Laatikon toinen päätysivu voi olla avonainen. Leikkaa tämän jälkeen reikä laatikon kumpaankin sivureunaan, jotta lapsi voi työntää niistä kätensä ulos.

Maalaa laatikko harmaaksi tai käytä roudarinteippiä saadaksesi siihen metallisen ulkonäön. Laatikon etusivulle (lapsen vatsa) voit liimata eri värisiä ”nappeja”, jotka voivat olla esimerkiksi limpparipullon korkkeja.

Kokoa oma naamiaisasulaatikko

Monet liittävät naamiaisasut teemasynttäreihin ja halloween- tai karnevaalijuhliin, mutta erilaisiin asuihin pukeutumista voi tehdä ympäri vuoden. Tutkimukset nimittäin osoittavat, että roolileikki on tärkeää lapsen kehitykselle, esimerkiksi kielenoppimiselle ja empatian kehittymiselle. Antamalla lapsille erilaisia asuja, stimuloit heitä tämän tyyppiseen leikkiin.

Yksi vinkki on täyttää kori tai kirstu erilaisilla asuilla. Tämän ei tarvitse olla mikään kallis satsaus. Ehkä sinulla on itselläsi vaatteita, jotka eivät enää sovi? Lapset rakastavat pukeutua kuten äiti ja isä.

Tee itse hienot, edulliset ja helpot lasten naamiaisasut

Paidat, liivit, mekot, huivit, vyöt, vanhat silmälasien kehykset ja kengät ovat täydellisiä naamiaisasulaatikkoon. Kysy sukulaisilta ja ystäviltä, olisiko heillä jotain mitä he voisivat lahjoittaa. Mikä olisikaan hienompi lisä kokoelmaan kuin ukin vanha hattu ja mummin hassu laukku.

Kirpputorit ovat aarreaittoja erilaisten asujen etsimiseen. Usein edullisimmat vaatteet, ne hiukan erikoisemmat jotka eivät ole menneet kaupaksi, ovat kaikista hauskimmat käytettäviksi asuihin pukeutumiseen.

Viimeinen postaus blogissa