KotiBlogiTeemasynttärit: Näin järjestät kaikkien aikojen kaivinkonesynttärit

Teemasynttärit: Näin järjestät kaikkien aikojen kaivinkonesynttärit

Näin järjestät kaikkien aikojen kaivinkonesynttärit

Kun ollaan järjestämässä lasten teemasynttärit, vanhempien päät on helppo saada pyörälle juhlatarvikeliikkeissä heidän etsiessään hauskoja koristeita. Mutta teemasynttäreiden ei tarvitse olla kalliit. Tässä saat kaikki tarvitsemasi vinkit hauskojen ja edullisten kaivinkonesynttärien järjestämiseen.

Kaivinkone on suosittu teema lastensynttäreille, sillä se sopii yhtä hyvin käytettäväksi niin sisällä kuin ulkona. Suuren osan koristeista löydät ehkä jo kotoa. Voit myös löytää netistä ilmaisia malleja, jotka voit tulostaa.

Ilmaiset kutsukortit kaivinkonesynttäreille

Juhlien tyyli päätetään jo kutsukorteissa. Valmiiden kutsukorttien ostaminen on aina yksi vaihtoehto, mutta voit myös tehdä omat hiukan persoonallisemmalla otteella. Ehkä sinulla on synttärisankarista otettu kuva, joka sopii teemaan? Tulosta kuva ja kirjoita sen taakse tarvittavat tiedot, kuten synttärisankarin nimi, juhlapäivä, kellonaika ja juhlapaikka. Kutsukorttien ei tarvitse olla sen monimutkaisempia.

Ilmaiset kutsukortit kaivinkonesynttäreille

Toinen halpa ja yksinkertainen ratkaisu on käyttää hienoja valmiita kaivinkoneteemaisia kutsukorttejamme. Voit ladata ja tulostaa ne tai lähettää ne vieraille sähköpostilla.

Lataa

Valikoimassamme on myös suuria itsekiinnittyviä kaivinkoneteemaisia nimilappuja, joita voi käyttää synttärikutsujen koristeluun tai lahjapussien sulkemiseen.

Tee hieno kakku kaivinkonesynttäreille

Yksi jokaisten lastensynttäreiden pääelementeistä on tietysti kakku. Kakuntekotarvikkeiden ja -koristeiden laajan valikoiman ansiosta monet vanhemmat ovat löytäneet herkullisten kakkujen koristelemisesta uuden harrastuksen. Voit yrittää muotoilla marsipaanista kaivinkoneen, jos sinulta löytyy taitoa siihen. Onneksi on kuitenkin olemassa myös vaihtoehtoja meille, jotka emme ole siinä taidossa niin lahjakkaita.

Lasten muovilelut voivat itseasiassa toimia mainioina kakunkoristeina, jos saat puhdistettua ne todella puhtaiksi. Monissa lelukaupoissa on saatavilla myös pakkauksia, joissa on pieniä koristeeksi sopivia työkoneita.

Jos et hygieenisistä syistä halua laittaa kakkuun leluja, voi asettaa ne kakun viereen tarjoilulautaselle. Ota kakusta pieni pala pois ja aseta se kaivinkoneen kauhaan, siten että näyttää siltä kuin kaivinkone olisi ottanut kunnon haukkauksen kakusta. Voit myös laittaa pienen lautasen kakun päälle ja asettaa kaivinkoneen lautaselle, siten että lelu ei kosketa kakkua suoraan.

Syötäviä kakunkoristeita voivat olla pyöreät vaahtokarkit, joista voi rakentaa vaikkapa suuria kaapelirumpuja. Erilaiset karamellit, kuten vaniljafudge, suklaakuorrutteiset maissipuffit, ruskeat M&M-karkit ja KitKat, ovat myös mainioita kakunkoristeita, sillä ne muistuttavat työmaa-alueelta löytyviä kiviä, lankkuja jne.

Tee hieno kakku kaivinkonesynttäreille

Päästä mielikuvituksesi valloilleen ja asettele erilaiset koristeet siten, että ne sopivat yhteen. Jos käytät esimerkiksi leikkikaivinkonetta, sen kauhassa voi olla joitakin suklaapaloja, ja kuorma-auto voi kuljettaa niitä muualle. Onnistuminen on taattu ja lapset tulevat rakastamaan tätä kakkua!

Tummat Oreo- tai Domino-keksit ovat myös maukkaita ja hienoja koristeita kaivinkonekakkuun. Eräs niksi on poistaa keksin keskellä oleva valkoinen täyte ja murskata itse keksiosat siten, että ne muistuttavat multaa. Ripottele ”multamurske” kakulle mielellään suklaakuorrutuksen päälle, jolloin saat täydellisen alustan ”työmaalle”. Joissakin kaupoissa on saatavilla myös valmista Oreo-keksimursketta.

Toinen erittäin helppo vaihtoehto on koristella kakku kakkukuvilla. Kakkukuvat ovat syötäviä sokeripapereita, jotka voi asettaa suoraan kuorrutteen, voikreemin, kostean marsipaanin tai sokeripastan päälle. Monet kaupat myyvät kakkukuvia, jotka sopivat kaivinkoneteemaan. On myös mahdollista suunnitella kuva itse ja painattaa se toivotun tekstin kanssa.

Muffinssit ovat myös täydellisiä kaivinkonesyntymäpäiville. Ne on helppo koristella Oreo-keksimullalla ja pienillä tietyömaakylteillä. Voit valmistaa kyltit tulostamalla sopivan pienet kylttikuvat netistä ja teippaamalla ne cocktail- tai hammastikkujen päähän.

Koristele pöytä kaivinkoneilla

Jos lapsesi haluaa kaivinkonesyntymäpäivät, lastenhuoneesta löytyy todennäköisesti jo valmiiksi aiheeseen sopivia leluja. Nämä lelut ovat loistavia koristeita synttärijuhliin. Erilaisia leluautoja, kuten kaivinkoneita, kuorma-autoja ja pyöräkuormaajia, voi käyttää koristeina juhlapöydässä.

Haluatko myös pöytäkortteja, jotka sopivat teemaan?

Lataa

Anna muidenkin koristeiden, kuten ilmapallojen, viirien, lautasliinojen, kuppien ja lautasten olla keltaisia ja mustia, siten että ne sopivat väriltään yhteen työmaakoneiden kanssa. Pöydälle voidaan laittaa musta kaitaliina, jonka voi koristella valkoisilla ja/tai keltaisilla viivoilla niin että se muistuttaa tietä. Aseta tielle joitakin kuorma-autoja.

Koristele pöytä kaivinkoneilla

Eräs vinkki on käyttää suurimpia leluautoja tarjoiluvateina ja karkkikulhoina. Suuren kuorma-auton lavalla voi olla esimerkiksi perunalastuja tai muffinsseja. Jos lapsella on työmaakypärä, voit kääntää sen ylösalaisin ja käyttää sitä kulhona.

Jos haluat koristella vielä hiukan lisää, voit tulostaa suuria tietyömaakylttejä ja kiinnittää ne seinille tai asettaa juhlapöytään koristeeksi.

Tiesitkö, että Ikioma Nimilapulla on valikoimissaan myös itsekiinnittyviä ovitarroja erilaisin työkone-designein? Niitä voi myös käyttää koristeina kaivinkonesynttäreillä, sillä ovitarrat voi kiinnittää useimmille pinnoille ja ne voi halutessaan siirtää helposti.

Voit valita kaivinkoneen, traktorin tai kuorma-auton. Jokaisessa pakkauksessa on yksi isompi pääelementti, esimerkiksi kaivinkone, kyltin muotoinen yksilöllinen nimibanneri ja joitakin pienempiä koriste-elementtejä, kuten kartioita ja varoituskylttejä.

Vinkkejä kaivinkonesynttäreille sopiviksi leikeiksi

Kaivinkonesynttärit onnistuvat erityisen hyvin, jos olette valmistelleet joitakin leikkejä tai aktiviteetteja, jotka sopivat teemaan. Periaatteessa mitä tahansa perinteisistä synttärileikeistä voi käyttää ja muuntaa vain hiukan siten, että sen saa teemaan sopivaksi.

Leikkiä «Kuningas käskee» voi esimerkiksi kutsua nimellä ”Rakennustyömies käskee” tai ”Johtaja käske”. Sille, joka on rakennustyömies, annetaan heijastinliivi näyttämään hänen olevan johtaja. Leikissä johtaja antaa käskyjä toisille osallistujille. Hän kertoo, minkälaisia liikkeitä muiden täytyy tehdä, esimerkiksi istua alas tai hyppiä yhdellä jalalla. Mutta osallistujien tulee noudattaa vain käskyjä, jotka alkavat sanoilla ”Johtaja käskee”.

Vinkkejä kaivinkoneteemaisiin koristeluihin

Jos joku tekee virheen tai noudattaa käskyä joka ei alkanut sanalla ”Johtaja”, putoaa hän pois pelistä. Johtaja voi myös yrittää narrata muita tekemällä jonkun toisen liikkeen kuin mitä hän sanoo, sillä muiden osallistujien tulee seurata vain hänen suullisia käskyjään.

Tulosta ilmaisia kaivinkoneteemaisia värityskuvia

Värittäminen on hienoa synttärileikki pienimmille lapsille. Aseta värityskuvia jokaisen osallistujan lautasen viereen siten että heillä on mahdollisuus välillä värittää istuessaan pöydässä.

Lataa

«Pue rakennustyömies» on toinen yksinkertainen leikki, joka tuo varmasti paljon naurua juhliin. Jaa vieraat kahteen joukkueeseen ja anna heidän valita kuka joukkueesta puetaan työmieheksi. Anna tämän jälkeen kummallekin joukkueelle vaatteita, jotka heidän täytyy pukea työmiehelle.

Tulosta ilmaisia kaivinkoneteemaisia värityskuvia

Vaatteita voivat olla esimerkiksi t-paita, flanellipaita, työhanskat, kuulosuojaimet/suojakypärä tai lippis, suojalasit ja heijastinliivi. Joukkue, joka on ensimmäisenä pukenut työmiehensä, voittaa.

«Sankoon osuminen» on klassikko lastensynttäreillä ja leikki, joka sopii hyvin päiväkoti-ikäisille ja koulun ensimmäisiä luokkia käyville lapsille. Leikissä täytyy yrittää heittää sankoon riisipussi, kivi tai käpy. Sangon sijasta voi käyttää hieman isompaa lelukuorma-autoa, jos sellainen on käytettävissä. Tällöin tavoitteena on osua kuorma-auton lavaan.

Saat tehtyä riisipusseja helposti täyttämällä pienen sukan kuivalla riisillä tai makaronilla ja solmia sukan suun tiukasti kiinni. Tee pusseja 3-4 kappaletta, jotta jokainen osallistuja voi vuorollaan koettaa heittää useamman kerran. Se, joka saa sankoon eniten riisipusseja, voittaa. Jos lapset ovat eri ikäisiä, voit antaa heidän heittää pusseja eri etäisyyksiltä.

Etsitkö muita synttäriteemoja? Lue täältä yksisarvissynttäreistä!

Viimeinen postaus blogissa