Siirry sisältöön
KotiBlogiLasten teemasynttärit: Näin järjestät kaikkien aikojen juhlat kaivinkoneteemalla

Lasten teemasynttärit: Näin järjestät kaikkien aikojen juhlat kaivinkoneteemalla

Lasten teemasynttärit: Vinkkejä kaivinkonesynttäreiden ohjelmaan ja koristeluun

Lasten teemasynttäreitä järjestettäessä vanhempien päät on helppo saada pyörälle hauskojen koristeiden etsinnässä juhlatarvikeliikkeissä. Mutta teemasynttäreiden ei tarvitse olla kalliit. Tästä saat kaikki tarvitsemasi vinkit hauskojen ja edullisten kaivinkonesynttärien järjestämiseen.

Kaivinkone on suosittu teema lastensynttäreille, sillä se sopii yhtä hyvin käytettäväksi niin sisällä kuin ulkona. Suuren osan koristeista löydät ehkä jo kotoa. Voit myös löytää netistä ilmaisia koristemalleja, jotka voit tulostaa.

Ilmaiset kutsukortit kaivinkonesynttäreille

Juhlien tyyli päätetään jo kutsukortissa. Valmiiden kutsukorttien ostaminen on aina eräs vaihtoehto, mutta voit myös tehdä kortit itse hiukan persoonallisemmalla otteella. Ehkä sinulla on synttärisankarista otettu teemaan sopiva kuva? Tulosta kuva ja kirjoita sen taakse tarvittavat tiedot, kuten synttärisankarin nimi, juhlapäivä, kellonaika ja juhlapaikka. Kutsukorttien ei tarvitse olla tämän monimutkaisempia.

Lasten teemasynttärit: Vinkkejä kaivinkonesynttäreiden ohjelmaan ja koristeluun

Toinen edullinen ja helppo ratkaisu on käyttää hienoja valmiita kaivinkoneteemaisia kutsukorttejamme. Voit ladata ja tulostaa ne tai lähettää ne vieraille sähköpostilla.

Lataa ilmaiset kutsukortit

Valikoimassamme on myös suuria itsekiinnittyviä kaivinkoneteemaisia nimilappuja, joita voi käyttää synttärikutsujen koristeluun tai lahjapussien sulkemiseen.

Tee hieno kakku kaivinkonesynttäreille

Yksi jokaisten lastensynttäreiden pääelementeistä on tietysti kakku. Kakuntekotarvikkeiden ja -koristeiden laajan valikoiman ansiosta monet vanhemmat ovat löytäneet herkullisten kakkujen koristelemisesta uuden harrastuksen. Voit yrittää muotoilla marsipaanista kaivinkoneen, jos sinulta löytyy taitoa siihen. Onneksi on kuitenkin olemassa myös vaihtoehtoja meille, jotka emme ole siinä taidossa niin lahjakkaita.

Lasten muovilelut voivat itseasiassa toimia mainioina kakunkoristeina, jos saat puhdistettua ne todella puhtaiksi. Monissa lelukaupoissa on saatavilla myös pakkauksia, joissa on pieniä koristeiksi sopivia työkoneita.

Jos et hygieenisistä syistä johtuen halua laittaa kakkuun leluja, voi asettaa ne kakun viereen tarjoilulautaselle. Leikkaa kakusta pieni pala pois ja aseta se kaivinkoneen kauhaan, siten että näyttää siltä kuin kaivinkone olisi ottanut kunnon haukkauksen kakusta. Voit myös laittaa pienen lautasen kakun päälle ja asettaa kaivinkoneen lautaselle, jolloin lelu ei kosketa kakkua suoraan.

Syötäviä kakunkoristeita voivat olla pyöreät vaahtokarkit, joista voi rakentaa vaikkapa suuria kaapelirumpuja. Erilaiset karamellit, kuten vaniljafudge, suklaakuorrutteiset maissipuffit, ruskeat M&M-karkit ja KitKat, ovat myös mainioita kakunkoristeita, sillä ne muistuttavat työmaa-alueilta löytyviä kiviä, lankkuja jne.

Lasten teemasynttärit: Vinkkejä kaivinkonesynttäreiden ohjelmaan ja koristeluun

Päästä mielikuvituksesi valloilleen ja asettele erilaiset koristeet siten, että ne sopivat yhteen. Leikkikaivinkoneen kauhassa voi olla esimerkiksi joitakin suklaapaloja, ja kuorma-auto voi kuljettaa niitä muualle. Onnistuminen on taattu ja lapset tulevat rakastamaan tätä kakkua!

Tummat Oreo- tai Domino-keksit ovat myös maukkaita ja hienoja koristeita kaivinkonekakkuun. Hyvä niksi on poistaa keksin keskellä oleva valkoinen täyte ja murskata itse keksiosat siten, että ne muistuttavat multaa. Ripottele ”multamurske” kakulle mielellään suklaakuorrutuksen päälle, jolloin saat täydellisen alustan ”työmaalle”. Joistakin kaupoista on saatavilla myös valmista Oreo-keksimursketta.

Erittäin helppo vaihtoehto on koristella kakku kakkukuvilla. Kakkukuvat ovat syötäviä sokeripapereita, jotka voi asettaa suoraan kuorrutteen, voikreemin, kostean marsipaanin tai sokeripastan päälle. Monet kaupat myyvät kakkukuvia, jotka sopivat kaivinkoneteemaan. On myös mahdollista suunnitella kuva itse ja painattaa se itse valitun tekstin kanssa.

Muffinit ovat myös täydellisiä kaivinkonesyntymäpäiville. Ne on helppo koristella Oreo-keksimullalla ja pienillä tietyömaakylteillä. Voit valmistaa kyltit tulostamalla sopivan kokoiset kylttikuvat netistä ja teippaamalla ne cocktail- tai hammastikkujen päähän.

Koristele pöytä kaivinkoneilla

Jos lapsesi haluaa kaivinkonesynttärit, lastenhuoneesta löytyy todennäköisesti jo valmiiksi aiheeseen sopivia leluja. Nämä lelut ovat loistavia koristeita synttärijuhliin. Erilaisia leluautoja, kuten kaivinkoneita, kuorma-autoja ja pyöräkuormaajia, voi käyttää koristeina juhlapöydässä.

Haluatko myös teemaan sopivia pöytäkortteja?

Lataa ilmaiset pöytäkorttimme

Anna muidenkin koristeiden, kuten ilmapallojen, viirien, lautasliinojen, kuppien ja lautasten olla keltaisia ja mustia, jolloin ne sopivat väriltään yhteen työmaakoneiden kanssa. Pöydälle voidaan laittaa musta kaitaliina, jonka voi koristella valkoisilla ja/tai keltaisilla viivoilla muistuttamaan tietä. Aseta tielle joitakin kuorma-autoja.

Lasten teemasynttärit: Vinkkejä kaivinkonesynttäreiden ohjelmaan ja koristeluun

Hyvä vinkki on käyttää suurimpia leluautoja tarjoiluvateina ja karkkikulhoina. Suuren kuorma-auton lavalla voi olla esimerkiksi perunalastuja tai muffineja. Jos lapsella on työmaakypärä, voit kääntää sen ylösalaisin ja käyttää sitä kulhona.

Vinkkejä koristeluun kaivinkoneteemalla

Jos haluat koristella vielä hiukan lisää, voit tulostaa suuria tietyömaakylttejä ja kiinnittää niitä seinille tai asettaa juhlapöytään koristeeksi.

Tiesitkö, että Ikiomalla on valikoimissaan myös itsekiinnittyviä ovitarroja erilaisin työkone-kuvin? Niitä voi myös käyttää koristeina kaivinkonesynttäreillä, sillä ovitarrat voi kiinnittää useimmille pinnoille ja ne voi halutessaan siirtää helposti.

Lasten teemasynttärit: Vinkkejä kaivinkonesynttäreiden ohjelmaan ja koristeluun

Voit valita kaivinkoneen, traktorin tai kuorma-auton. Jokaisessa pakkauksessa on yksi isompi pääelementti, esimerkiksi kaivinkone, kyltin muotoinen yksilöllinen nimibanneri ja joitakin pienempiä koriste-elementtejä, kuten kartioita ja varoituskylttejä.

Vinkkejä kaivinkonesynttäreille sopiviksi leikeiksi

Kaivinkonesynttärit onnistuvat erityisen hyvin, jos olette valmistelleet joitakin teemaan sopivia leikkejä tai aktiviteetteja. Periaatteessa mitä tahansa perinteisistä synttärileikeistä voi käyttää ja muuntaa vain hiukan siten, että sen saa teemaan sopivaksi.

Leikkiä «Kuningas käskee» voi esimerkiksi kutsua nimellä ”Rakennustyömies käskee” tai ”Johtaja käske”. Sille, joka on rakennustyömies, annetaan heijastinliivi osoittamaan hänen olevan johtaja. Leikissä johtaja antaa käskyjä toisille osallistujille. Hän kertoo, minkälaisia liikkeitä muiden täytyy tehdä, esimerkiksi istua alas tai hyppiä yhdellä jalalla. Mutta osallistujien tulee noudattaa vain käskyjä, jotka alkavat sanoilla ”Johtaja käskee”.

Jos joku tekee virheen tai noudattaa käskyä joka ei alkanut sanalla ”Johtaja”, putoaa hän pois pelistä. Johtaja voi myös yrittää narrata muita tekemällä jonkun toisen liikkeen kuin mitä hän sanoo, sillä muiden osallistujien tulee seurata vain hänen suullisia käskyjään.

Tulosta ilmaisia värityskuvia kaivinkoneteemalla

Värittäminen on hieno synttärileikki pienimmille lapsille. Aseta värityskuvia jokaisen osallistujan lautasen viereen, jolloin heillä on mahdollisuus välillä värittää istuessaan pöydän ääressä.

Lataa ilmaisia värityskuvia

«Pue rakennustyömies» on toinen yksinkertainen leikki, joka tuo varmasti paljon naurua juhliin. Jaa vieraat kahteen joukkueeseen ja anna heidän valita kuka joukkueesta puetaan työmieheksi. Anna tämän jälkeen kummallekin joukkueelle vaatteita, jotka heidän täytyy pukea työmiehelle.

Vaatteet voivat olla esimerkiksi t-paita, flanellipaita, työhanskat, kuulosuojaimet/työmaakypärä tai lippis, suojalasit ja heijastinliivit. Työmiehen ensimmäisenä valmiiksi pukenut joukkue on voittaja.

Lasten teemasynttärit: Vinkkejä kaivinkonesynttäreiden ohjelmaan ja koristeluun

«Tarkkuusheitto» on lastensynttäreiden klassikko ja leikki, joka sopii hyvin päiväkoti-ikäisille ja koulun ensimmäisiä luokkia käyville lapsille. Leikissä täytyy yrittää heittää sankoon riisipussi, tai ulkona ollessa kivi tai käpy. Sangon sijasta voi käyttää hieman isompaa lelukuorma-autoa, jos sellainen on käytettävissä. Tällöin tavoitteena on osua kuorma-auton lavaan.

Saat tehtyä riisipusseja helposti täyttämällä pienen sukan kuivalla riisillä tai makaronilla ja solmimalla sukan suun tiukasti kiinni. Tee pusseja 3-4 kappaletta, jotta jokainen osallistuja voi vuorollaan koettaa heittää useamman kerran. Se, joka saa sankoon eniten riisipusseja, voittaa. Jos lapset ovat eri ikäisiä, voit antaa heidän heittää pusseja eri etäisyyksiltä iän mukaan.

Etsitkö muita synttäriteemoja? Lue täältä yksisarvissynttäreistä!

Viimeinen postaus blogissa